Σύλλογοι ΠΕ "Αλ. Δελμούζος" και "Κ. Σωτηρίου": Ματαιώσαμε επιχειρούμενο σεμινάριο ενημέρωσης

Tweet

29/4/14

KOINO ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Π.Ε.

«Αλέξανδρος Δελμούζος» και «Κώστας Σωτηρίου»

Σήμερα 29/1/2014 ματαιώσαμε επιχειρούμενο σεμινάριο ενημέρωσης με θολή ατζέντα για την αυτοαξιολόγηση, που προσπάθησε να πραγματοποιήσει ο σχολικός σύμβουλος της 54ης περιφέρειας.

Τα Δ.Σ των δύο Συλλόγων ενεργοποιώντας την απόφαση της Δ.Ο.Ε για στάση εργασίας για το θέμα, πραγματοποίησαν παράσταση

διαμαρτυρίας στο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γλυκών Νερών και με την

· παρουσία πολλών συναδέλφων που ανταποκρίθηκαν, παρόλο τον αιφνιδιασμό που επιχειρήθηκε από τη μεριά του σχολικού συμβούλου,

· την απόφαση πολλών Διευθυντών που είχαν κληθεί, να μη συμμετέχουν στο σεμινάριο και ορισμένων να συμμετέχουν στο μπλόκο των συναδέλφων στο χώρο του σεμιναρίου για την ακύρωσης του, κατάφεραν να το ματαιώσουν.

Έγινε σαφές στον σχολικό Σύμβουλο η θέση της Δ.Ο.Ε και των δύο Συλλόγων για το μπλοκάρισμα στην πράξη κάθε προσπάθειας από το Υπουργείο να προχωρήσει η αυτοαξιολόγηση και η αξιολόγηση που θα οδηγήσει τους συναδέλφους σε διαθεσιμότητες και απολύσεις.

Στην παρέμβαση των μελών των Συλλόγων και των συναδέλφων στον σύμβουλο, ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι είχε σκοπό, αν ερωτηθεί για το θέμα της αυτοαξιολόγησης να απαντήσει ενώ με ανοίκειο και προκλητικό τρόπο ισχυρίστηκε ότι προσπαθούν τα ΔΣ και μια μειοψηφία να επιβάλλουν με τη βία τις απόψεις τους!!!

Οι σύλλογοι απάντησαν ότι τη βία, το φόβο και τις απειλές για τις υποχρεώσεις των εκπαιδευτικών ως δημόσιοι υπάλληλοι τις επιστρατεύει το Υπουργείο και ο μηχανισμός επιβολής της αντιεκπαιδευτικής και αντιεργατικής πολιτικής, στον οποίο ο σύμβουλος επιλέγει να συμμετέχει ενεργά. Αν τολμάνε όσοι ισχυρίζονται ότι οι εκπαιδευτικοί θέλουν την αξιολόγηση και τα μέτρα τους, ας δοκιμάσουν να τα πουν και να τα προωθήσουν χωρίς την «ισχύ» της ιεραρχίας και τις απειλές με τη νομιμότητα και τις συνέπειες. Του δηλώσαμε ότι ο καθένας επιλέγει με πια πλευρά είναι και ότι θα μας βρει ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ, αυτός και όποιος άλλος επιλέξει να προωθήσει τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα.

Ακόμη χαιρετίζουμε τη στάση των Διευθυντών που συμμετείχαν στην απόφαση της Δ.Ο.Ε και των δύο Συλλόγων. Με τέτοιες κινήσεις δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε. Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Η επιτυχία αυτή είναι ένα δείγμα της δυνατότητας του εκπαιδευτικού μας κινήματος, με την κοινή και αποφασιστική στάση όλων, να ακυρώσει τα σχέδια του υπουργείου και της διοίκησης.

Συνεχίζουμε, ακόμα πιο αποφασιστικά, εξειδικεύουμε και εφαρμόζουμε όλα τα μέτρα ενάντια στην αυτοαξιολόγηση – αξιολόγηση.

Ας το καταλάβουν καλά όσοι στηρίζουν αυτή την επίθεση στους εκπαιδευτικούς και το δημόσιο σχολείο.

Η αυτοαξιολόγηση και η αξιολόγηση ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ

ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ-Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Για τον σύλλογο «Κ. Σωτηρίου» Για τον σύλλογο «Αλ. Δελμούζος»

Ο Πρόεδρος Ο Πρόεδρος

Κώστας Τουλγαρίδης Σάββας Σεχίδης

Tags: Σύλλογοι ΠΕ Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα