Συγκέντρωση για τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia στη Θεσ/νίκη σήμερα το απόγευμα

Συγκέντρωση έξω από το κτίριο της κατάληψης Libertatia στη Θεσσαλονίκη, το οποίο πυρπολήθηκε χθες, κατά το περιθώριο του συλλαλητηρίου για το Σκοπιανό, αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα.

Στη συγκέντρωση καλούν Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης και Αντιεξουσιατική Κίνηση.

Σε σχετική

ανακοίνωση της πρώτης αναφέρεται:

"Η «αγάπη για την πατρίδα και τα εθνικά της δίκαια» εξελίχθηκε γρήγορα κι αβίαστα σε εθνικιστικά και αιματολάγνα από άμβωνος και εξέδρας παραληρήματα, οι δρόμοι της πόλης άνοιξαν για πρώτη φορά μετά από χρόνια για να παρελάσουν με κάθε επισημότητα τα τάγματα της χρυσής αυγής υπό την καθοδήγηση των υπόδικων βουλευτών τους, ο Λευκός Πύργος μετατράπηκε σε κολυμπήθρα για το ξέπλυμα φασιστών, ναζί, μαχαιροβγαλτών, με τις ευλογίες της κοινοβουλευτικής δεξιάς (συμπολιτευόμενης κι αντιπολιτευόμενης), τοπικών αρχόντων και της εκκλησίας σε μια φιέστα κακόγουστου χουντοφολκλόρ".

Λίγο πιο κάτω επισημαίνεται: "Υπενθυμίζοντας σε όλους και όλες πως ο εθνικισμός είναι το καλύτερο όπλο ενάντια πρωτίστως στον «εσωτερικό εχθρό», τάγματα εφόδου επιτέθηκαν στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Σχολείο, όπου απωθήθηκαν από την περιφρούρηση παρά τις πλάτες της αστυνομίας και προσπάθησαν να προσεγγίσουν και να επιτεθούν στην αντιεθνικιστική συγκέντρωση στην Καμάρα. Αφού οι πρώτες απόπειρες απέτυχαν, δοκίμασαν και κατάφεραν να εισβάλουν στην κατάληψη Libertatia, την οποία πυρπόλησαν με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του σπάνιου ιστορικού κτιρίου που τη στέγαζε".

Η ανακοίνωση καταλήγει: "Με δυναμική κινητοποίηση στο δρόμο κι οργάνωση των χώρων μας και της περιφρούρησής τους απαντάμε άμεσα στις φασιστικές επιθέσεις. Με καθημερινή πολιτική δουλειά, με ενίσχυση του θεωρητικού οπλοστασίου μας, με παρεμβάσεις και με αμετακίνητη αντιπαράθεση στην εθνικιστική λαίλαπα παλεύουμε ενάντια στη γιγάντωση της εθνικής φαντασίωσης, ενάντια στα φαιά φαντάσματα του παρελθόντος, πριν στοιχειώσουν ξανά τους καιρούς που έρχονται.

Συμμετέχουμε και καλούμε στην αντιφασιστική πορεία με συγκέντρωση έξω από την κατάληψη Libertatia (Λεωφόρος Στρατού και Σαρανταπόρου), τη Δευτέρα στις 22/1, στις 6μμ."

εμπρησμόςακροδεξιάΦασίστεςΣκοπιανόΘεσσαλονίκη
Keywords
Τυχαία Θέματα