Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών και σχολικών φυλάκων σε διαθεσιμότητα

Tweet

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών και σχολικών φυλάκων

σε διαθεσιμότητα

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη

Με τον χρόνο να λειτουργεί αντίστροφα και υπό τον άμεσο κίνδυνο της απόλυσης οι ομάδες λειτουργών σε διαθεσιμότητα ενώνουν τις δυνάμεις τους και αντιστέκονται στο καθεστώς που με πρωτόγνωρη μανία κατεδαφίζει κοινωνικές κατακτήσεις και ανεξήγητα αγνοεί εργασιακά δικαιώματα.

Ιδιαίτερα μετά την απόρριψη αιτήσεων αναστολής

εκτέλεσης του νόμου και την παρεμπόδιση παροχής εκπαιδευτικού έργου στους εκπαιδευτικούς που με προσωρινή διαταγή είχαν επιστρέψει στα σχολεία, η μεθόδευση της κατάρρευσης είναι πια ορατή.

Τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία για τις ειδικότητες αυτές είναι ήδη πολλά και μετά την εφαρμογή της απόφασης παραμένουν ακάλυπτα ακόμη και πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Καταγγέλλουμε τις συνεχείς και επαναλαμβανόμενες επικοινωνιακού τύπου δηλώσεις και υποσχέσεις κυβερνητικών στελεχών για τη δήθεν τοποθέτησή μας σε άλλους φορείς ενώ κανείς από μας δεν έχει τοποθετηθεί σε άλλη υπηρεσία.

Οι εκπαιδευτικοί και οι σχολικοί φύλακες σε διαθεσιμότητα , η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, το Ν. Τ της ΑΔΕΔΥ Ηρακλείου και το συντονιστικό πρωτοβάθμιων σωματείων και εργαζομένων διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου ώρα 12.30 στην Πλατεία Ελευθερίας.

Παράλληλα έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Αρναουτάκη που θα δεχθεί αντιπροσωπείες υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα και συνδικαλιστικών φορέων με σκοπό την ανάδειξη και αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ζητάμε να επαναλειτουργήσουν οι καταργημένες ειδικότητες και να επιστρέψουν στο σημαντικό – κοινωνικό έργο τους όλοι οι λειτουργοί που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Καλούμε Γονείς, μαθητές, δημόσιους και ιδιωτικούς λειτουργούς, φορείς και κάθε πολίτη του Ηρακλείου να συμπαρασταθούν στον Αγώνα και να αντισταθούν στην πολιτική που εξαθλιώνει και ισοπεδώνει ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα.

Tags: διαθεσιμότητααπολύσεις εκπαιδευτικώνΑΔΕΔΥ Ηρακλείου Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα