Συγκέντρωση - πικετοφορία ενάντια στις συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων και στις πολιτικές που καταργούν το χαρακτήρα του δημόσιου σχολείου

Tweet

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ- ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

9-6-2014

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Ελευσίνας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής η Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας – Ειδυλλίας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και η Λαϊκή

Επιτροπή Ελευσίνας καλούν σωματεία, γονείς, εκπ/κούς, στην κινητοποίηση – πικετοφορία την Τρίτη 10/6/14 στις 7:30 μ.μ. από τα 1ο και 3ο Δημοτικά Σχολεία Μαγούλας.

Η κινητοποίηση διοργανώνεται με αφορμή τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις των σχολικών μονάδων που ανακοινώθηκαν και αφορούν τέσσερα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιοχής μας (5ο – 11ο Δημοτικά Σχολεία Ελευσίνας, 1ο – 3ο Δημοτικά Σχολεία Μαγούλας.).

Η εφαρμογή του νέου τρόπου προαγωγής και της Τράπεζας Θεμάτων στις φετινές προαγωγικές εξετάσεις της Α’ Λυκείου, είναι η άλλη όψη της ίδιας πολιτικής που θα οδηγήσει χιλιάδες μαθητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη κατάρτιση, έξω απ΄ τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με αποτέλεσμα νέες συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολικών μονάδων.

Με την εφαρμογή αυτών των πολιτικών και τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις:

· Θα υποβαθμιστεί παραπέρα η εκπαιδευτική διαδικασία, με αρνητικές συνέπειες στη μόρφωση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών.

· Θα χαθούν πολλές οργανικές θέσεις, ανοίγοντας το δρόμο σε δεξαμενή διαθεσιμοτήτων - απολύσεων.

· Με την ελαχιστοποίηση των διορισμών εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων, θα προκύπτουν χιλιάδες κενά κάθε χρόνο που θα προκαλούν νέες συγχωνεύσεις - καταργήσεις.

Αυτό είναι το νέο σχολείο της ημιμάθειας και των επιχειρήσεων που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση το ΔΝΤ και τον ΟΟΣΑ !

Φτάνει πια! Η μόρφωση είναι δικαίωμα.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ, ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΕΣ ΚΑΛΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ !!!

Καλούμε τις λαϊκές οικογένειες να συμπαραταχθούμε μαζί για να διεκδικήσουμε:

- Δημόσιο Δωρεάν Ενιαίο 12-χρονο σχολείο που να χωράει όλα τα παιδιά.

- Καμία σύμπτυξη - συγχώνευση σχολείων και τμημάτων.

- Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών.

- Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

- 15 παιδιά ανά νηπιαγωγό και δάσκαλο Α και Β τάξης. 20 μαθητές ανά δάσκαλο και καθηγητή στις υπόλοιπες τάξεις. Δωρεάν μεταφορά για όλα τα παιδιά.

- Πλήρης και επαρκής κρατική χρηματοδότηση για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Παιδεία

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ Δ. ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ – Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Tags: συγχωνεύσεις σχολείων Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα