Συμπτύξεις- θέματα του ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, του αιρετού Γιώργου Χρόνη

Tweet

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Νο 25

του αιρετού Γιώργου Χρόνη

εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ-

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

ΣΥΜΠΤΥΞΕΙΣ, ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΥΣΠΕ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 5-12-2013, ΔΙΩΞΗ ΑΙΡΕΤΟΥ

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013

Ακυρώθηκε η σύμπτυξη τμημάτων στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου.

Ήρθε τελικά δάσκαλος στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου, για να αναπληρώσει τη δασκάλα της Β΄ τάξης, που έφυγε με αναρρωτική

άδεια, ύστερα από προγραμματισμένη και σοβαρή χειρουργική επέμβαση, με αποτέλεσμα να μη συμπτυχθούν τα 3 τμήματα της ΣΤ΄ τάξης σε 2, όπως είχε αποφασίσει η Διευθύντρια Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, ώστε ο εκπαιδευτικός που θα περίσσευε να κάλυπτε το κενό της δασκάλας.

Έτσι οι γονείς της ΣΤ΄ τάξης, ύστερα από 8 ημέρες αποχής και οι γονείς της Β΄ τάξης, ύστερα από 6 μέρες αποχής, άφησαν τα παιδιά τους να ξαναμπούν στις τάξεις για μάθημα. Επίσης στις 9/12 και 10/12 ως ένδειξη συμπαράστασης στο πρόβλημα της έκτης τάξης οι γονείς όλων των τάξεων του σχολείου δεν έστειλαν τα παιδιά τους για μάθημα.

Στις 9-12-2013 είχε προηγηθεί η συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής που δημιουργήθηκε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ιλίου, ώστε να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο θέμα. Υπήρξε τηλεφωνική επαφή με την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής χωρίς να βρεθεί λύση. Στις 10-12-2013 η επιτροπή επισκέφτηκε το σχολείο με επικεφαλής το Δήμαρχο Ιλίου και συζήτησε με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί. Την ίδια μέρα η επιτροπή αποτελούμενη από δημοτικούς συμβούλους, εκπαιδευτικούς και γονείς, επισκέφτηκε τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής και συζήτησε μαζί του για το θέμα. Ο Περιφερειακός Διευθυντής, αφού άκουσε τις απόψεις και τις προτάσεις των μελών της επιτροπής, υποσχέθηκε μέχρι τις 13-12-2013 να απαντήσει αν υπάρχει πιθανότητα να μην υλοποιηθεί η σύμπτυξη των τμημάτων. Πράγματι, στις 13-12-2013 σε επικοινωνία του με τους γονείς του σχολείου, τους ενημέρωσε ότι θα έρθει δάσκαλος στο σχολείο και δε θα γίνει η σύμπτυξη των τμημάτων, όπως και έγινε.

Καλούμε εκπαιδευτικούς και γονείς να ενημερώνουν τους αρμόδιους φορείς ( συνδικαλιστικούς συλλόγους εκπαιδευτικών, συλλόγους και ενώσεις γονέων, δήμους ), όταν στα σχολεία τους επιχειρείται στο μέσο της χρονιάς σύμπτυξη τμημάτων προκειμένου να εξοικονομηθούν εκπαιδευτικοί για την κάλυψη κενών, ώστε με τις κατάλληλες ενέργειες και κινήσεις να μην υλοποιούνται οι αποφάσεις αυτές που και παράνομες είναι και αντιπαιδαγωγικές και διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία του σχολείου.

Επίσης για μια άλλη φορά καλούμε την πολιτεία να προβεί άμεσα σε διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών και προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών όπως και στην ενεργοποίηση των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών τόσο στην Α/θμια εκπαίδευση όσο και από τη Β/θμια στην Α/θμια εκπαίδευση, ώστε να καλυφτούν τα κενά σε όλα τα σχολεία και να μη χάνονται χιλιάδες διδακτικές ώρες.

Άλλα θέματα του ΑΠΥΣΠΕ Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκπαιδευτικοί που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και προέρχονται από την Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση θα επανέλθουν στα σχολεία αν διαθέτουν πτυχίο δεύτερης ειδικότητας που έχει αναγνωριστεί από τα αρμόδια υπηρεσιακά συμβούλια και με το οποίο μπορούν να διδάξουν σχετικά μαθήματα. Ειδικά για όσους έχουν πτυχίο δασκάλου θα απορροφηθούν όλοι εκτός από εκείνους που είναι διετούς φοίτησης και δεν έχουν κάνει εξομοίωση ή μετεκπαίδευση καθώς ο νόμος δεν προβλέπει πλέον διορισμούς δασκάλων διετούς φοίτησης.

Μετά τις 21-11-2013 και ως τις 31-12-2014 δε θα χορηγείται πλέον καμιά εκπαιδευτική άδεια με αποδοχές ούτε θα γίνεται ανανέωση εκπαιδευτικών αδειών με αποδοχές βάση του νόμου 4210, Τεύχος 1ο, Αρ. Φύλ 254, άρθρο 4, 21-11-2013 όπου αναφέρει χαρακτηριστικά:

Δε χορηγούνται άδειες και παρατάσεις αδειών υπηρεσιακής εκπαίδευσης άρθρο 58, Νόμος 3528/2007, άρθρο 65, Νόμος 3584/2007 για συμμετοχή σε προγράμματα ή κύκλους μεταπτυχιακής εκπαίδευσης μέχρι 31-12-2014.

Ο παραπάνω νόμος δε θίγει όσες άδειες ή ανανεώσεις αδειών έχουν εγκριθεί ως την έναρξη της ισχύος του νόμου.

Συνεδρίαση ΑΠΥΣΠΕ Αττικής

Την Πέμπτη 5-12-2013 συνεδρίασε το ΑΠΥΣΠΕ Αττικής.

Εγκρίθηκε αίτηση Διευθυντή της Α΄ Αθήνας για απαλλαγή από τα καθήκοντά του. Απείχα από τη διαδικασία.

Υπήρχαν και άλλες 2 αιτήσεις Διευθυντών για απαλλαγή καθηκόντων, αλλά δεν εξετάστηκαν επειδή δεν υπήρχαν σχετικές εισηγήσεις των αρμόδιων Διευθυντών Εκπαίδευσης. Παραπέμφθηκαν στην επόμενη συνεδρίαση.

Εγκρίθηκαν 2 αιτήσεις Διευθυντών της Α΄ Αθήνας για αμοιβαία μετακίνησή τους. Απείχα από τη διαδικασία.

Εγκρίθηκε αίτηση εκπαιδευτικού ΠΕ 11 του Πειραιά για χορήγηση άδειας άνευ αποδοχών λόγω σοβαρών οικογενειακών λόγων.

Δεν εγκρίθηκαν άλλες 2 αιτήσεις εκπαιδευτικών ΠΕ 70 της Ανατολικής Αττικής λόγω αναγκών της υπηρεσίας. Οι αιρετοί ψηφίσαμε να δοθούν οι άδειες.

Μια άλλη αίτηση εκπαιδευτικού ΠΕ 70 της Γ΄ Αθήνας παραπέμφθηκε σε επόμενη συνεδρίαση.

Εγκρίθηκαν αποσπάσεις εκπαιδευτικών που είχαν πραγματοποιηθεί με αποφάσεις των Διευθυντών Εκπαίδευσης, μία σε Ανατολική Αττική και 4 σε Δυτική Αττική. Οι αιρετοί απείχαμε από τη διαδικασία καθώς αφορούσαν εκπαιδευτικούς που είχαν μετακινηθεί από το ΑΠΥΣΠΕ σε Ανατολική και Δυτική Αττική χωρίς τη θέλησή τους.

Εγκρίθηκε αίτηση εκπαιδευτικού της Δυτικής Αττικής για συμπλήρωση ωραρίου στη Διεύθυνση Δυτικής Αττικής για λόγους υγείας.

Εγκρίθηκε αίτηση εκπαιδευτικού της Δ΄ Αθήνας για απαλλαγή από εκπαιδευτικό έργο και προσφορά διοικητικού έργου για λόγους υγείας.

Εγκρίθηκε αίτηση 2 εκπαιδευτικών του Πειραιά για ολική τους διάθεση στη Διεύθυνση Πειραιά.

Υπήρχε και άλλη μία αίτηση εκπαιδευτικού της Γ΄ Αθήνας που ζητούσε να διατεθεί ως γραμματειακή υποστήριξη σε σχολικό σύμβουλο που δεν εξετάστηκε και παραπέμφθηκε σε επόμενη συνεδρίαση.

Δεν εγκρίθηκε αίτηση εκπαιδευτικού της Δ΄ Αθήνας που ζητούσε να διατεθεί σε γραμματειακή υποστήριξη σε ΙΕΚ για προσωπικούς λόγους λόγω αναγκών της υπηρεσίας.

Εγκρίθηκαν 36 αιτήσεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων της Ανατολικής Αττικής της Β/θμιας Εκπαίδευσης για απόσπαση στην Α/θμια Εκπαίδευση στη Β΄ Αθήνας. Αναλυτικά αποσπάστηκαν:

11 εκπαιδευτικοί ΠΕ 06 13 εκπαιδευτικοί ΠΕ 11 1 εκπαιδευτικός ΠΕ 19-20

8 εκπαιδευτικοί ΠΕ 07 1 εκπαιδευτικός ΠΕ 19 2 εκπαιδευτικοί ΠΕ 05

Δίωξη της Αιρετού Ελισάβετ Παπαδοπούλου

Λόγω της παραπάνω δίωξης, δε θα συμμετέχω από 7-12-2013 ( ημερομηνία όπου συντάχτηκε και υπογράφτηκε στη συνέχεια από 42 αιρετούς, σχετικό κείμενο ) και ως ότου συνεχίζεται να διώκεται η παραπάνω αιρετός, σε συνεδριάσεις του ΑΠΥΣΠΕ Αττικής. Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να καλέσει να κρατήσουν παρόμοια στάση και όσοι αιρετοί δεν έχουν λάβει παρόμοια απόφαση.

ΧΡΟΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Αιρετός εκπρόσωπος στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής

εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

(ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ)

Τηλ. 6972363653

e-mail: [email protected]

Αναπληρωματικός: ΚΑΒΑΚΛΗΣ ΛΟΥΚΑΣ

Τηλ. 6949294781

Tags: Γιώργος Χρόνηςενημερωτικόσυμπτύξεις Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα