Στρατιωτικός νόμος στην Ταιλάνδη

Tweet

Στρατιωτικός νόμος επιβλήθηκε στην Ταϊλάνδη προκειμένου το καθεστώς να αντιμετωπίσει τις πολύμηνες διαδηλώσεις στις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους 28 άνθρωποι.

Ένοπλες στρατιωτικές δυνάμεις, έλαβαν θέσεις στο κέντρο της Μπανγκόκ ενώ δεκάδες στρατιώτες και οχήματα έχουν αναπτυχθεί σε προάστιο της πρωτεύουσας κοντά στο χώρο φιλοκυβερνητικής διαδήλωσης της οργάνωσης «Κόκκινα Πουκάμισα».

Δεν πρόκειται για πραξικόπημα ισχυρίζεται ο στρατός

«Η

κήρυξη στρατιωτικού νόμου δεν αποτελεί πραξικόπημα, αλλά έχει ως στόχο την αποκατάσταση της ειρήνης και της δημόσιας τάξης», διευκρινίσθηκε σε ανακοίνωση του στρατού που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Παράλληλα, στρατιωτικοί και κυβερνητικοί παράγοντες δήλωσαν ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση παραμένει στη θέση της. Συνεργάτης του πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει σε τοποθεσία που δεν ανακοινώθηκε.

«Ο πρωθυπουργός συγκάλεσε επείγουσα συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για να συζητήσει την κατάσταση. Ο τόπος θα είναι μία ασφαλής κατοικία και δεν μπορεί να αποκαλυφθεί», ανακοίνωσε ο Σουρανάντ Βετζατζίβα.

Ο στρατιωτικός νόμος πρέπει να είναι προσωρινός δηλώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Στην Ουάσινγκτον, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεν Τζεν Πσάκι δήλωσε ότι ο στρατιωτικός νόμος πρέπει να είναι προσωρινού χαρακτήρα, ότι πρέπει να γίνουν σεβαστές οι αρχές της δημοκρατίας και πως είναι ανάγκη η διεξαγωγή εκλογών στη χώρα.

Στην ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, καλούνται όλες οι πλευρές οφείλουν «να σεβασθούν τις αρχές της δημοκρατίας, περιλαμβανομένης της ελευθερίας της έκφρασης». «Περιμένουμε από το στρατό να σεβασθεί τη δέσμευσή του ότι το μέτρο θα είναι προσωρινού χαρακτήρα για να εμποδισθεί η βία και ότι δεν θα πληγούν οι δημοκρατικοί θεσμοί», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Στο Τόκιο, η ιαπωνική κυβέρνηση εξέφρασε τη μεγάλη της ανησυχία για τα γεγονότα στην Ταϊλάνδη, χώρα που έχει προσελκύει μεγάλες ιαπωνικές επενδύσεις.

Tags: Ταϊλάνδηστρατιωτικός νόμος Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα