Στο εδώλιο παραπέμπει ο εισαγγελέας 11 άτομα για τα Απάτσι

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παραπέμπει ο εισαγγελέας συνολικά 11 άτομα για την προμήθεια των 12 πολεμικών ελικοπτέρων Απάτσι, αγορά που φέρεται να ζημίωσε το ελληνικό Δημόσιο.

Ο εισαγγελικός λειτουργός Σ. Λογοθέτης με την εισήγησή του ζητά να καθίσουν στο εδώλιο τα 11 άτομα κατά περίσταση για απιστία σχετική με την υπηρεσία, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου καθώς και για ηθική αυτουργία κατά συρροή στην πιο πάνω πράξη.

Μεταξύ των εμπλεκομένων είναι ο πρώην Γενικός Γραμματέας Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων,

Σπύρος Τραυλός, πρώην υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και ο γνωστός επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος.

Παράλληλα, ο εισαγγελέςας προτείνεται την απαλλαγή ενός από τους κατηγορουμένους, καθώς και να παύσει η ποινική δίωξη για έναν ακόμη λόγω θανάτου.

Η υπόθεση αφορά την υπογραφή της Σύμβασης Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων 22/2003, που απορρέουν από την Κύρια Σύμβαση Προμήθειας 12 επιθετικών ελικοπτέρων τύπου AH-64D Apache από την εταιρία Boeing.

Η προμήθεια έγινε για τις ανάγκες του Ελληνικού Στρατού, ενώ το κόστος ανήλθε για το δημόσιο σε 594 εκατομμύρια δολάρια. Όπως προέκυψε από την έρευνα, η σύμβαση υπογράφηκε κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας και των Κατευθυντήριων Οδηγιών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Την τελική κρίση έχει πλέον του Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, το οποίο καλείται να εκδόσει σχετικό βούλευμα.

εξοπλιστικάοικονομικό σκάνδαλοΘωμάς Λιακουνάκος
Keywords
Τυχαία Θέματα
Απάτσι,apatsi