Σοβαρή κακοκαιρία στην Κεντρική Ευρώπη- Νεκροί και σοβαρές υλικές ζημιές

Σοβαρές υλικές καταστροφές αλλά και ανθρώπινες απώλειες άφησε πίσω της η καταιγίδα Νίκλας σύμφωνα με ανακοίνωση αρχών χωρών της Κεντρικής Ευρώπης.

Σύμφωνα με το Βήμα η καταιγίδα Νίκλας εκδηλώθηκε ως κυκλώνας με ισχυρές βροχές και ανέμους ταχύτητας μέχρι και 192 χλμ./ώρα. Ξεκίνησε από τα δυτικά τις Γερμανίας με ανατολική κατεύθυνση, ενώ έφτασε μέχρι την Ελβετία και την Αυστρία. Τα ακραία καιρικά αυτά φαινόμενα προκάλεσαν πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση, χάος στους αυτοκινητοδρόμους και νέκρωσαν μεγάλα κομμάτια του σιδηροδρομικού δικτύου.

Ακόμα

πιο τραγικές είναι οι ανθρώπινες απώλειες. Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αυτοκινητιστικά ατύχηματα από πτώσεις δέντρων στη Βαυαρία και στη Ρηνανία-Παλατινάτο και ένας άνδρας στη Σαξονία-Άνχαλτ από πτώση τοίχου λόγω ισχυρών ανέμων.

Τρεις ακόμα αυτοκινητιστές έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας ξαφνικής χιονόπτωσης και χαλαζόπτωσης σε νότιες περιοχές της Γερμανίας.

Στην Ελβετία, ένας 75χρονος αυτοκινητιστής σκοτώθηκε από πτώση δένδρου στο καντόνι της Ζυρίχης.

Οι σφοδροί άνεμοι που έπληξαν ένα τμήμα της βόρειας Ευρώπης, από τη Σκωτία μέχρι την Πολωνία περνώντας από τη βόρεια και την ανατολική Γαλλία, κορυφώθηκαν χθες, Τρίτη, στη Γερμανία, όπου μετατράπηκαν τοπικά σε ανεμοστρόβιλους με ριπές που ξεπερνούσαν τα 190 χλμ/ώρα.

Η σιδηροδρομική σύνδεση αρχίζει να αποκατθίσταται, ενώ η κακοκαιρία έχει αφήσει πίσω της ξηλωμένες σκεπές σπιτιών και προσωρινές διακοπές ηλεκτροδότησης σε δεκάδες χιλιάδες κατοικίες.

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 200 ευρώ

Tags: κακοκαιρίαΓερμανίαΕλβετίαΑυστρία
Keywords
Τυχαία Θέματα