Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσ/νίκης: Δικαστική απόφαση κατά της εργοδοσίας των φροντιστηρίων Μπαχαράκη

Tweet

Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσ/νίκης (ΣΜΕΘ)

2310-265 730,

[email protected] ,

www.smeth.gr

Εργατικό Κέντρο Θεσ/νίκης Αριστοτέλους 32 (4ος όροφος 2ο γραφείο)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 30/10/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑ

ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ

Από το Σεπτέμβρη του 2011 που ξεκινήσαμε σαν Σωματείο έναν αγώνα υπεράσπισης του παράνομα και καταχρηστικά απολυμένου συνάδελφου Γ. Παπαγιάννη, από την εργοδοσία των φροντιστηρίων Μπαχαράκη, δηλαδή

εδώ και 3 χρόνια, η εργοδοσία αυτή προσπαθεί να ενοχοποιήσει και να ποινικοποιήσει τον αγώνα του σωματείου στέλνοντας εξώδικα, καταθέτοντας μηνύσεις, και αγωγές κατά των μελών της Διοίκησης του Σωματείου.

Άλλη μια δικαστική απόφαση (η 3η κατά σειρά), έρχεται να δικαιώσει νομικά και έως ένα βαθμό ηθικά τον δίκαιο αγώνα μας. Συγκεκριμένα στις 4/09/14 εκδικάστηκε από το Α΄ Πλημμελειοδικείο Θεσ/νίκης η μήνυση που ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών προς την εργοδοσία των φροντιστηρίων «Μπαχαράκη» για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας. Η υπόθεση οδηγήθηκε στον εισαγγελέα μετά από την εκδίκαση της αγωγή που κατέθεσε ο καταχρηστικά απολυμένος συνάδελφος του φροντιστηρίου και μέλος της Διοίκησης του Σωματείου Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης και αφορούσαν:

• μη καταβολή αποδοχών με βάση το ωρομίσθιο που ορίζεται από την σύμβαση,

• μη καταβολή αποζημίωσης αδείας,

• μη καταβολή αποδοχών κατά τις διακοπές του Πάσχα και των Χριστουγέννων,

• μη καταβολή αποδοχών κατά τις ενημερώσεις γονέων, .

• διαφορές δώρων και επιδόματος αδείας.

Το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα και χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών την καταδίκη της εργοδοσίας σε 7 μήνες φυλάκιση με αναστολή και καταβολή χρηματικού προστίμου ύψους 1500€.

Σαν Σωματείο δηλώναμε και δηλώνουμε ότι τα ψέματα της εργοδοσίας του Μπαχαράκη, οι υψηλές διασυνδέσεις της και το βάρβαρο αντεργατικό «κλίμα» των Μνημονίων, δεν πρόκειται να μας σταματήσουν. Καλούμε κάθε συνάδελφο και κάθε συναδέλφισσα να στηρίξουν και να στηριχτούν στο Σωματείο και με την ενίσχυση του Σωματείου μας, να παλέψουμε οργανωμένα και μαζικά για να βάλουμε έναν φραγμό στην εργοδοτική αυθαιρεσία που έχει ενισχυθεί από την έλευση της τρόικας και την εφαρμογή των μνημονίων.

Τέλος, για άλλη μια φορά, καλούμε την εργοδοσία των φροντιστηρίων Μπαχαράκη να εφαρμόσει άμεσα όλες τις πρωτόδικες αποφάσεις των δικαστηρίων που δικαιώνουν το συνάδελφο και να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα που αυτή δημιούργησε, ικανοποιώντας τα δίκαια αιτήματά μας

 Να αποσύρει όλες τις μηνύσεις και τις αγωγές κατά του Σωματείου και των μελών του.

ü Να επαναπροσλάβει τον παράνομα και καταχρηστικά απολυμένο καθηγητή Γ. Παπαγιάννη.

ü Να του καταβάλλει άμεσα τα δεδουλευμένα.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ, ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. του ΣΜΕΘ

O Πρόεδρος Ο Γραμματέας

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Tags: Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα