Σωματείο εκπαιδευτικών Ιδιωτικής εκπαίδευσης Ηρακλείου: Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για τα προαπαιτούμενα στις 12/1 και 15/1

Όλες και όλοι στην Απεργία στις 12 Γενάρη

στις 10:00 στην Πλατεία Ελευθερίας και στο συλλαλητήριο Δευτέρα 15 Γενάρη στις 19.00 στην Πλατεία Ελευθερίας

Τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης που προετοιμάζονται να περάσουν μέσα στη σιωπή, ανάμεσα σε μπόχα και σκάνδαλα που ξεπηδούν και συζητούνται αυτές τις μέρες στα πάνελ και στη Βουλή προκειμένου να περάσει στα ψιλά η νέα επίθεση, έχουν

ως επίκεντρο τα νέα χτυπήματα στα “εργασιακά” με νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα "κόκκινα" δάνεια στις τράπεζες.

Την ίδια στιγμή, τα στοιχεία που εμπεριέχονται στο σχέδιο του νέου προϋπολογισμού παρουσιάζουν ανάγλυφα τί σημαίνει για τους εργαζόμενους η προώθηση των μέτρων για την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Η διόγκωση των ματωμένων πρωτογενών πλεονασμάτων σημαίνει παραπέρα ένταση της εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους. Το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπει νέα προνόμια και ενισχύσεις των μονοπωλιακών ομίλων με «ζεστό» χρήμα αλλά επιπλέον χτύπημα του εργατικού-λαϊκού εισοδήματος, με κλιμάκωση της φοροληστείας και των περικοπών, με τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, τις ιδιωτικοποιήσεις.

Παράλληλα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κάνει πραγματικότητα έναν πάγιο πόθο της μεγαλοεργοδοσίας για να δώσει ένα ακόμα σημαντικό πλήγμα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, με το χτύπημα της οργάνωσης των εργατικών αγώνων και τις εργατικές διεκδικήσεις, το χτύπημα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση.

Η νομοθετική ρύθμιση που φέρνει προς ψήφιση προβλέπει ότι για την συζήτηση και λήψη απόφασης για την κήρυξη απεργίας απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του 1/2 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης (σήμερα μπορεί να ληφθεί από το 1/3 και με απόφαση του 1/5 της 3ης συνεδρίασης της γενικής συνέλευσης). Ειδικότερα στην τροπολογία αναφέρεται ότι, «Με την προτεινόμενη διάταξη ορίζεται ειδική απαρτία κατά τις γενικές συνελεύσεις πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων σε περίπτωση συζήτησης και λήψης απόφασης κήρυξης της απεργίας. Ειδικότερα απαιτείται η παρουσία του 1/2 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών της συνδικαλιστικής οργάνωσης».

Για μία ακόμη σχολική χρονιά βλέπουμε το ίδιο σκηνικό στην παιδεία: οξυμένα προβλήματα παντού, σε κτίρια, υποδομές, ελλείψεις δασκάλων και καθηγητών, πολυπληθή τμήματα κτλ. Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση προσπαθεί να εξαπατήσει το λαό ότι φέρνει προοδευτικές αλλαγές και να θολώσει τα νερά με μαζική πρώτη φάση αναπληρωτών, ωστόσο η πραγματικότητα κάθε χρόνο γίνεται όλο και πιο τραγική. Πάρα πολλοί συνάδελφοι τα τελευταία χρόνια δουλεύουν με ωρομίσθια των 5,6,7 ευρώ καθαρά, ενώ στα ξενόγλωσσα η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη. Κάτω από το φόβο της ανεργίας ή λόγω άγνοιας σε σχέση με τα εργασιακά τους δικαιώματα ένα μεγάλο ποσοστό δεν ασφαλίζεται κανονικά ή και καθόλου και όπου οι συνάδελφοι ασφαλίζονται, είναι σχεδόν καθολικό το καθεστώς των «υποτιμημένων ενσήμων», δηλαδή ενσήμων με λιγότερη «συντάξιμη αξία». Η καταβολή των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα αδείας έχουν καταντήσει πολυτέλεια ή υπογράφονται από τους περισσότερους συναδέλφους με τη συνεννόηση ότι θα επιστραφούν τα λεφτά στους εργοδότες.

Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης και της επιτυχίας της απεργίας στα χέρια μας. Κάνουμε στην άκρη συμβιβασμένες και ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που δε θέλουν αλλά ούτε έχουν προσανατολισμό να οργανώσουν κίνημα κόντρα στις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, την ανταγωνιστικότητα, τα μέτρα που στηρίζουν την κερδοφορία των μονοπωλίων. Φαίνεται άλλωστε ξεκάθαρα αυτό μίας και δεν έχουν πάρει απόφαση για απεργία ούτε η ΓΣΕΕ, αλλά ούτε και το ΕΚΗ.

Καλούμε τους εργαζόμενους στην ιδιωτική εκπαίδευση να δώσουν απάντηση στα αντιλαϊκά παζάρια, στα νέα σχέδια πτώχευσης των εργαζομένων. Να πάρουν μέρος με μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 12 Ιανουαρίου στις 10.00 στην Πλ. Ελευθερίας και τη Δευτέρα, ημέρα ψήφισης των μέτρων συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην πλατεία Ελευθερίας στις 19.00.

Διεκδικούμε:

Για τον κλάδο μας κατώτερο μεικτό ωρομίσθιο στα 13,36 Ευρώ, κατώτερο μισθό για 18 ώρες εβδομαδιαίως στα ΚΞΓ στα 1015,36 Ευρώ και για 21 ώρες στα ΦΜΕ στα 1175,08 Ευρώ για τους εκπαιδευτικούς σε αυτά. 5% προσαύξηση για κάθε τριετία, 8% και 12% για μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους σπουδών αντίστοιχα. Κατοχύρωση επιδομάτων γάμου και τέκνων, όλων των αργιών.Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας- Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας Ιατρικής.Δημόσιο δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση. Μαζικές προσλήψεις μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών, για να καλυφθούν οι ελλείψεις.Σωματείο εκπαιδευτικών Ιδιωτικής εκπαίδευσης Ηρακλείουαπεργία3η αξιολόγηση
Keywords
συμμετοχή, συμμετοχή, σωματειο, απεργια, βουλη, νέα, τραπεζες, σημαίνει, συριζα, δραση, πασχα, επιδομα, ΓΣΕΕ, επιδοματα, σσε, ενφια, σταση εργασιας, απεργια 21 δεκεμβριου, Κορμός Χριστουγέννων, απεργιες σημερα, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 24 ιανουαριου, απεργια 25 ιανουαριου, απεργια 26 ιανουαριου, απεργια 27 ιανουαριου, απεργια 28 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, καθαρα δευτερα, απεργια μμε, δωρο πασχα, αξια, απεργια ταξι, τραπεζα της ανατολης, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, μειωση μισθων, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, απεργια γσεε, αξιολογηση, τι σημαινει, αφορολογητο, δανεια, δωρεαν, κοντρα, σσε, τα νεα, βρισκεται, γινεται, δευτερα, δημοσιο, δωσει, ευρω, εκπαιδευση, αισχος, ιδια, ιδιο, υποθεση, ισχυς, κυβερνηση, κτιρια, λεφτα, λειτουργια, ληψη, νομοι, οικογενεια, παιδι, υπογραφη, προβληματα, προσληψεις, ρυθμιση, συζητηση, σιωπη, σπιτι, συγχρονο, σχεδια, σχεδιο, χρημα, ωρες, δικαιωματα, εφαρμογη, σημαίνει, υγειας, χερια
Τυχαία Θέματα