ΣΜΕΘ: Η εργοδοτική τρομοκρατία των φροντιστηρίων Μπαχαράκη δεν θα περάσει

Tweet

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ,

ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ,

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

την ΤΡΙΤΗ 15 ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ 2013, στις 9:00πμ,

Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Την Τρίτη 15/10/2013 εκδικάζεται, ενώπιον του πολυμελούς πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης,

η αγωγή της εργοδοσίας των φροντιστηρίων Μπαχαράκη, κατά του Σωματείου μας (Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, ΣΜΕΘ) καθώς και κατά 3 μελών της διοίκησής του, ζητώντας, από το δικαστήριο, να αποφασίσει τα εξής:

· Να απέχουν οι εναγόμενοι (το Σωματείο και τα 3 μέλη της διοίκησής του) από κάθε «παράσταση διαμαρτυρίας», συνάθροιση και εν γένει κάθε διατάραξη της επαγγελματικής λειτουργίας …, με την επιβολή της υποχρέωσης να απέχουν και να μη πλησιάζουν τις … εγκαταστάσεις του εκπαιδευτικού μας οργανισμού και ημών των εναγουσών σε απόσταση τουλάχιστον τριακοσίων (300) μέτρων … .

· Να απαγορευτεί στους εναγόμενους να δημοσιεύουν στο διαδίκτυο οποιοδήποτε κείμενο, άρθρο ή σχόλιο που αναφέρεται στον εκπαιδευτικό μας οργανισμό άμεσα ή έμμεσα.

· Να απαγορευτεί στους εναγόμενους να διανέμουν οποιοδήποτε έντυπο, κείμενο, άρθρο ή σχόλιο που αναφέρεται στον εκπαιδευτικό μας οργανισμό άμεσα ή έμμεσα.

· Να απαγορευτεί στους εναγόμενους να επικολλούν σε οποιαδήποτε οδό αφίσες με οποιοδήποτε περιεχόμενο που να αναφέρεται στον εκπαιδευτικό μας οργανισμό άμεσα ή έμμεσα.

· Η καταστροφή κάθε υλικού φέιγ βολάν, αφίσας ή άλλης μορφής εντύπου με περιεχόμενο δυσφημιστικό για τον εκπαιδευτικό οργανισμό … .

· Να υποχρεωθούν οι εναγόμενοι … απευθύνοντας σ’ εμάς δημόσια, αλλά και ιδιωτικά επιστολή συγνώμης, την οποία θα αναρτήσουν εμφανώς και ευδιάκριτα στο διαδικτυακό τόπο του …(ΣΜΕΘ) …. .

· Να υποχρεωθούν οι εναγόμενοι … να μας καταβάλλουν το ποσό των εκατό χιλιάδων ευρώ (1οο.οοο) … .

· Να απειληθεί κατά … (των 3 μελών της διοίκησης) χρηματική ποινή ύψους τριάντα χιλιάδων ευρώ (30.000) για κάθε παράβαση … και προσωποκράτηση διάρκειας ενός έτους … .

Από τον Σεπτέμβρη του 2011 που υπάρχει η συγκεκριμένη εργατική διαφορά και διεκδίκηση (για παράνομη και καταχρηστική απόλυση συναδέλφου-καθηγητή, καθώς και για την μη καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων των προηγούμενων 4 ετών), η εργοδοσία των φροντιστηρίων Μπαχαράκη επέλεξε τον δρόμο της ενοχοποίησης, της ποινικοποίησης και της απαγόρευσης κάθε είδους κινητοποίησης ή διεκδίκησης, από τη πλευρά του Σωματείου. Ενδεικτικά αναφέρουμε το εξώδικο (με ημερομηνία 21.9.2011) που η εργοδοσία των φροντιστηρίων Μπαχαράκη απέστειλε προς το Σωματείο και τον απολυμένο, αμέσως μετά την 3η μόλις παράσταση διαμαρτυρίας του Σωματείου μας και με το οποίο εξώδικο μας χαρακτηρίζει ως «φουσκωτούς», που με «τραμπουκίστικες» μεθόδους … «αυτοδικείτε» … «έχοντας αναλάβει διατεταγμένη αποστολή αντιποίησης των αρμοδίων αρχών, υποκατάστασης της νομιμότητας κλπ»!

Αυτή η εργοδοσία, με ψεύδη και συκοφαντίες, συστηματικά και σκόπιμα, αποπειράται να αποπροσανατολίσει τις δικαστικές, αστυνομικές και άλλες αρχές. «Εκμεταλλεύτηκε» τις όποιες υψηλές διασυνδέσεις της και το «πνεύμα» των Μνημονίων, για να κινητοποιήσει τον κρατικό μηχανισμό. Για μια απλή εργατική διαφορά, μεθόδευσε συστηματικά και δόλια την κινητοποίηση ενός υπέρογκου μηχανισμού και έστησε ένα βουνό από κάθε είδους διώξεις προς τον απολυμένο, προς το Σωματείο και τα μέλη του, ακόμη και προς κάθε αλληλέγγυο. Εγκλήσεις για παρουσίες στα αστυνομικά τμήματα, μηνύσεις, εξώδικα, ασφαλιστικά μέτρα, αιτήσεις για παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων σε κάθε εμφάνιση του Σωματείου, που μερικές φορές αγγίζει ή φθάνει στα όρια της παρεμπόδισης οποιασδήποτε δράσης του. Άσκηση εγκλήσεων με κατασκευασμένες και βαριές κατηγορίες, απαιτήσεις για πλήρη και κάθε είδους απαγόρευση της δημοσιοποίησης του οτιδήποτε αφορά αυτή την εργατική διαφορά, εξοντωτικές απαιτήσεις της εργοδοσίας του Μπαχαράκη που εκκρεμούν ενώπιον των δικαστηρίων για καταβολή ηθικών αποζημιώσεων ύψους 100.000ευρώ, καθώς και για τη δημοσίευση συγγνώμης από το Σωματείο!

Αυτή η εργοδοσία θεωρεί ότι:

(α)κάθε είδους διεκδίκηση πέρα από τη δικαστική αποτελεί έκνομη ενέργεια, ενέργεια αυτοδικίας,

(β)κάθε μορφής δημοσιοποίηση της εργατικής διαφοράς, με προκήρυξη, πανό ή αφίσα, με δημοσίευση στον τύπο ή ηλεκτρονικά στο διαδίκτυο κλπ είναι συκοφαντία,

(γ)κάθε δράση του Σωματείου για τη διακίνηση του πιο πάνω υλικού, για τη δημοσιοποίηση της εργατικής διαφοράς, είναι κίνηση «φουσκωτών ή τραμπούκων», και κατά συνέπεια

(δ)όλα τα παραπάνω είναι αυτοδικία και έκνομες ενέργειες «που βλάπτουν την τιμή και την υπόληψή τους» και άλλα πολλά,

(ε)τα οποία είναι ποινικά κολάσιμα!

Η εργοδοσία αυτή δεν διστάζει να προσάπτει στο Σωματείο και στα μέλη της διοίκησής του ότι: «εξυπηρετούν άλλες επιδιώξεις και σκοπιμότητες … αποκομίζοντας …όσα περισσότερα οικονομικά οφέλη μπορούν …», «… καταδεικνύεται … ο δόλιος τρόπος (του Σωματείου και των μελών του) που κατατείνει στην εκτέλεση ενός επαγγελματικού συμβολαίου «θανάτου» των (φροντιστηρίων)», «… είναι (το Σωματείο) μία ολιγομελής μη αντιπροσωπευτική οργάνωση επαγγελματιών διαδηλωτών, η οποία προσεγγίζει και στοχοποιεί συγκεκριμένες επιχειρήσεις με σκοπό να τις θέσει εκβιαστικά διλήμματα, να τις θέσει σε ομηρεία και να τις πλήξει, εξαναγκάζοντας να αποδεχτούν τους όρους τους …».

Μπορεί η εργοδοσία του Μπαχαράκη να έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της με τον τρόπο που αυτή αποφασίζει, όμως η προσπάθειά της να ποινικοποιήσει, να ενοχοποιήσει και να απαγορεύσει την όποια αγωνιστική διεκδίκηση του Σωματείου, παρακωλύει την ελεύθερη άσκηση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων παντός ενεργού πολίτη.

Είναι προφανές επιπλέον ότι (α)δεν πρόκειται για μια απλή εργατική διαφορά και (β)το θέμα δεν αφορά πλέον μόνο το Σωματείο μας. Αφορά όλο το συνδικαλιστικό και εργατικό κίνημα, κάθε είδους συλλογικότητα πολιτική ή κοινωνική, καθώς και όποιον ή όποια, εργαζόμενη/ο, νέο ή νέα, άνεργο ή άνεργη θέλουν να διεκδικήσουν ή θέλουν να έχουν το δικαίωμα να μπορούν να διεκδικήσουν, ατομικά ή συλλογικά. Γιατί αυτές οι διώξεις χτυπάνε το στοιχειώδες δικαίωμα της οποιασδήποτε αγωνιστικής διεκδίκησης του οποιουδήποτε. Αυτές οι διώξεις συμπληρώνουν αλλά και ενισχύουν τις κάθε είδους διώξεις απεργών και αγωνιστών, Σωματείων, Συνδικάτων, τις επιστρατεύσεις, τη καταστολή με ΜΑΤ, τα πειθαρχικά, τα δικαστήρια, τις προσαγωγές, τις βαριές καταδίκες αγωνιστών και συναγωνιστών κ.α.. Αυτές οι διώξεις συμπληρώνουν αλλά και ενισχύουν την φασιστικού τύπου προπαγάνδα ή την ιδεολογική επίθεση εναντίον «των συνδικαλιστών, των συντεχνιών, των συνεχών απεργιών και κινητοποιήσεων … που κατέστρεψαν τη χώρα … που μας έφεραν εδώ που μας έφεραν κλπ». Όλα τα παραπάνω που αποτελούν μέρος ενός σχεδίου οικοδόμησης ενός κράτους έκτακτης ανάγκης, για την επιβολή των Μνημονίων, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μένουν αναπάντητα, πόσο μάλλον να περάσουν.

Απέναντι λοιπόν σε όλα αυτά, εμείς σαν Σωματείο παλεύουμε για να αποσυρθούν όλες οι μηνύσεις και οι αγωγές προς το Σωματείο και τα μέλη του, για να μπορούμε να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε, δηλαδή για να μπορούμε να ελπίζουμε και για να υπάρχουμε.

Ο αγώνας αυτός είναι αγώνας όλων των εργαζόμενων, των άνεργων, των μισοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων, των νέων των φοιτητών και των μαθητών, όλων των θυμάτων των Μνημονίων, γιατί είναι αγώνας για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην ίδια τη ζωή. Γιατί δεν έχει κανένας εργοδότης, υπουργός, αξιωματούχος της κυβέρνησης, του κράτους ή της Τρόικα, ακόμη και η ίδια η κυβέρνηση, κανένα νεοφιλελεύθερο ανθρωποειδές ή φασιστοειδές, κανενός είδους δικαίωμα να παρεμποδίζει ή να περιορίζει την συνταγματικά και νομικά κατοχυρωμένη δυνατότητα εργατικής ή κοινωνικής διεκδίκησης και κινητοποίησης.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΣΜΕΘ)

*: Αριστοτέλους 32, 4ος όροφος,1ο γραφείο, στο ΕΚΘ, (: 2310-265 730,

e-mail: [email protected] , ιστοσελίδα: www.smeth.gr

Tags: ΣΜΕΘΜπαχαράκη Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα