Σημάδια άρρωστης ελληνικής κοινωνίας παντού, του Ιωάννη Χρηστάκη

Tweet

1.Οι επιβάτες ξέρουν πώς συνέβη ο θανάσιμος τραυματισμός του νεαρού που πιέστηκε από οδηγό και ελεγκτή, αλλά φοβούνται να καταθέσουν τη μαρτυρία τους.

2.Πνευματικοί άνθρωποι, τάχα, υπερασπίζονται την ελεγκτική παρωδία αυτού του κρατικού μηχανισμού.Είδαμε πόσα συστήματα ανίχνευσης φοροδιαφευγόντων τα έκαναν γαργάρα, τα 1.4 ευρώ του νεαρού βάλθηκαν να κυνηγάνε;

3.Απολύονται συνάδελφοι καθηγητές και αρκετοί είναι έτοιμοι-πρόθυμα δουλικά-να πάνε να ανοίξουν τα σχολεία,

για να τους απολύσουν και αυτούς τα επόμενα χρόνια.

4.Οι γονείς βλέπουν την κατάντια του δημόσιου σχολείου αλλά σιωπούν.

5.Πολλοί μαθητές, αποβλακωμένοι στα smartphones και στα tablets τους οδηγούνται , ως πρόβατα στη σφαγή, στην εξεταστική θηριωδία που τους στήνουν.

6.Μερικοί συνάδελφοι θεωρούν τους εαυτούς τους πεφωτισμένους μετά από επιτυχία σε έναν πανελλήνιο διαγωνισμό ή άμα τη λήψει ενός μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου και λειτουργούν ως δούρειοι ίπποι ανάσχεσης ενός πανεκπαιδευτικού μετώπου σωτηρίας της δημόσιας παρεχόμενης παιδείας.

7.Κανείς δεν κάνει τον κόπο, πλην μισθωτών, να φανερώσει τα αληθινά εισοδήματά του έτσι ώστε το κράτος, που δε σκοτίζεται και πολύ να ψάξει το θέμα, να μην έχει έσοδα και να επιτίθεται σε μισθούς και συντάξεις.

8.Έμεινε η χώρα χωρίς δημόσια, εθνική τηλεόραση και η πλειοψηφία δεν ανησύχησε, συνέχισε να τρώει τον σκατοπολτό που την ταΐζουν οι καναλάρχες των ιδιωτικών βόθρων.

9.Έμεινε ένας συνάνθρωπος προφυλακισμένος κάτι χρόνια, αλλά καρφάκι δε μας κάηκε, γιατί ήταν αναρχικός.

10.Πέθαναν από τις αναθυμιάσεις μαγκαλίου φοιτητές , στην προσπάθεια τους να ζεσταθούν, τους οικτίραμε για τις περιορισμένες τους γνώσεις περί ατελούς καύσης.

11.Καθημερινά αποφεύγουμε να πάρουμε απόδειξη, ό,τι πιο εγκληματικό για την οικονομία μιας χώρας.

12.Δεχτήκαμε να πηγαίνουμε σε άθλια νοσοκομεία και να προσποιούμαστε ότι έχουμε σύστημα υγείας, τα οποία τα πληρώνουμε κιόλας για να μπούμε με αντίτιμο 25 ευρώ.

13.Αποδεχτήκαμε χαράτσια, εισφορές αλληλεγγύης, κρατήσεις για τον άνεργο, περικοπές μισθών, εξαφάνιση δώρων, πετσόκομμα εφάπαξ χωρίς να ανοίξει μύτη.

14.Αύριο θα χάσουμε το σπίτι μας και θα κλαίμε , ως μωρές παρθένες.

15.Σπαταλήσαμε 3 και πλέον χρόνια σε μια διελκυστίδα σαρκαστικής χαιρεκακίας για χαμένα εργασιακά δικαιώματα, μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με κερδισμένους αυτούς που μας σκάβουν το λάκκο.

Αν δεν αποκτήσουμε κοινωνική συνείδηση, αν δεν ανασύρουμε τη χαμένη αλληλεγγύη σύντομα θα κανιβαλίζουν , θα ασελγούν πάνω στα πτώματα των εξαθλιωμένων δούλων τους.

ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Καθηγητής στο 2ο Γυμνάσιο Σπάρτης

Μέλος ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Σπάρτης

Tags: Ιωάννης Χρηστάκης Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα