ΣΕΦΚ: Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση

Tweet

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)

Μέλος ΟΙΕΛΕ

Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα

τηλ. 210-3820537,

6977652768, 6937547624,

[email protected],

www.sefk.gr

16/10/2013

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Συνεχίζεται η άγρια επίθεση του καθεστώτος και του κεφαλαίου: μαζικές απολύσεις, γενικευμένη ανεργία, λεηλασία μισθών και συντάξεων, ιδιωτικοποίηση δημόσιων υπηρεσιών και ελεύθερων χώρων, λεηλασία

της ζωής μας, φοροληστεία.

Η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) και της υποχρεωτικής εφαρμογής τους για όλους τους εργοδότες έδωσε τη δυνατότητα στο κεφάλαιο και την εργοδοσία σε όλους τους κλάδους να επιβάλουν συνθήκη εργασιακού μεσαίωνα. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται μπροστά στο δίλημμα: επιβίωση με εξευτελιστικούς όρους εργασίας ή ανεργία, καθώς υποχρεώνονται από την εργοδοσία να αποδεχθούν μισθούς πείνας, χωρίς δώρα Χριστουγέννων-Πάσχα, επίδομα και αποζημίωση αδείας.

Οι ατομικές συμβάσεις εργασίας με την υπασφάλιση και το ελεεινό ωρομίσθιο, που ορίζουν, στερούν τη δυνατότητα στους εργαζομένους στα φροντιστήρια ακόμη και το επίδομα ανεργίας, ενώ καθιστούν τη σύνταξη ουτοπία.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Οι εργασιακοί χώροι μετατρέπονται σε χώρους κανιβαλισμού, η εργοδοσία θέλει εργαζομένους-σκιές, που δεν θα αναρωτιούνται πώς «χάθηκαν» οι συνάδελφοί τους την επόμενη σχολική χρονιά.

Οι μηχανισμοί προπαγάνδας διαμορφώνουν κλίμα ηττοπάθειας. Οι εργοδότες υποτιμούν την εργατική δύναμη, θέλουν να χαθεί η ταξική συνείδηση και οι εργαζόμενοι να αισθάνονται «συνεργάτες». Να δουλεύουν για 3-7 Ευρώ την ώρα και να είναι πάντα χαρωποί και διαθέσιμοι. Να αισθάνονται «ωφελούμενοι απασχολήσιμοι». Να μη συζητούν με τους συναδέλφους τους. Να μη διεκδικούν. Να μην απεργούν. Να μπαίνουν στις τάξεις και να χλευάζουν στους μαθητές όσους αγωνίζονται και διεκδικούν. Να έχουν πάντα το υποκριτικό χαμόγελο προς τον πελάτη που έχει πάντα δίκιο.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Το σωματείο έδωσε και δίνει μάχη με συγκεκριμένα αποτελέσματα. Συγκρούστηκε με την εργοδοσία που είχε επιβάλει στους καθηγητές να εργάζονται με μπλοκάκι «παροχής υπηρεσιών» και αναγκάζονταν οι ίδιοι να σηκώνουν το βάρος της εργοδοτικής ασφάλισης, χωρίς κανένα εργατικό δικαίωμα, χωρίς δώρα Χριστουγέννων-Πάσχα, επίδομα και αποζημίωση αδείας. Ο ΣΕΦΚ επέβαλε στους εργοδότες να ασφαλίζουν τους εργαζομένους στα φροντιστήρια στο ΙΚΑ.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Ο ΣΕΦΚ διεκδίκησε από το 1995 και επέβαλε στην εργοδοσία να υπάρχει ΣΣΕ του κλάδου. Σε όσους χώρους εργασίας εργάζονταν μέλη του ΣΕΦΚ διεκδίκησαν και επέβαλαν την εφαρμογή της ΣΣΕ. Ανάλογα με τον συσχετισμό δύναμης σε κάθε χώρο εργασίας κατοχυρώθηκαν τα εργατικά δικαιώματα. Ο ΣΕΦΚ στήριξε κάθε εργαζόμενο, που αποφάσισε να διεκδικήσει τα κλεμμένα από την εργοδοσία, χωρίς να πληρώνει δικηγόρους, χωρίς να χρειάζεται να κάνει αγωγή στα δικαστήρια και να περιμένει να περάσουν χρόνια για να δικαιωθεί.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Το σωματείο επέβαλε την εφαρμογή των κατακτήσεων της ΣΣΕ: το δικαίωμα των εργαζομένων να ξεκουράζονται στις αργίες, να πληρώνονται για τις ενημερώσεις και να επαναπροσλαμβάνονται μετά από εγκυμοσύνη οι συναδέλφισσες, να αναγράφονται τα ονόματα των εργαζομένων στις σημειώσεις τους, να καταβάλλεται ο μισθός του μήνα που εργαζόμαστε μέχρι την 5η μέρα του επόμενου μήνα. Η ΣΣΕ περιόρισε το «διευθυντικό δικαίωμα» της εργοδοσίας, επέβαλε την καταβολή αποζημίωσης, όταν ο εργαζόμενος απολυόταν.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Το σωματείο χτυπήθηκε πολλές φορές από την εργοδοσία. Χτυπήθηκε από προέδρους και αντιπροέδρους της εργοδοτικής ένωσης (ΕΣΙΦΜΕΑ-ΣΕΦΑ-ΟΕΦΕ) που το 2000 και το 2005 κατέθεσαν αγωγές αξιώνοντας 2.500.000 Ευρώ και φυλάκιση των εργαζομένων μελών του ΔΣ του ΣΕΦΚ, αλλά και από την ίδια την εργοδοτική ένωση, η οποία έκανε προσφυγή στα δικαστήρια το 2005 κατά της δυνατότητας του σωματείου να υπογράψει ΣΣΕ. ΗΤΤΗΘΗΚΑΝ.

Το σωματείο χτυπήθηκε από τον καθεστωτικό συνδικαλισμό ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ που προσπάθησαν με εργοδοτικά ψηφοδέλτια να ελέγξουν το σωματείο το 1998-1999 και το 2005. ΗΤΤΗΘΗΚΑΝ.

Τον Ιούνη του 2011, το σωματείο χτυπήθηκε από την απόφαση της εργοδοσίας της αλυσίδας φροντιστηρίων «Ένεκα Παιδείας», Α.Μπαντέλης-Π.Πήλιουρας, να προχωρήσει σε lock out των 3 από τα 5 φροντιστηρίων της και να ανοίξει διάδοχη επιχείρηση, την «Πυξοίδα», γκρεμίζοντας τη ΣΣΕ. Ακολούθησαν μαζικές απολύσεις συναδέλφων που είχαν παλέψει για την εφαρμογή της ΣΣΕ, με Συνέλευση Εργαζομένων σε συνθήκη εργασίας συμβάσεων ορισμένου χρόνου, αλλά και είχαν πετύχει με μαζική κινητοποίηση την επαναπρόσληψη 10 απολυμένων το 2011.

Τον Σεπτέμβρη του 2012 το σωματείο χτυπήθηκε από το φασιστικό εργοδoτικό καθεστωτικό site “Antisefk-Grosse Luge” που λειτούργησε ως μαύρη λίστα στο διαδίκτυο των συνδικαλιστών του ΣΕΦΚ. Τον Ιούνη του 2013, μετά τις δράσεις του σωματείου το site σταμάτησε να λειτουργεί.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Σήμερα το σωματείο δίνει μάχη ενάντια στην εργοδοσία των φροντιστηρίων «Ανέλιξη», Α.Τσαρπαλής-Γ.Πρέσβης, για την επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων και την καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλει η εργοδοσία. Με συγκεντρώσεις έξω και από τα 2 φροντιστήρια της επιχείρησης αλλά και το υπουργείο εργασίας, αφισοκολλήσεις και προκηρύξεις, μαζί με την Επιτροπή Αλληλεγγύης, που αποτελείται από ακηδεμόνευτα σωματεία, Συνελεύσεις γειτονιάς, εργαζομένους και ανέργους, δίνεται ένας διαρκής αγώνας ενάντια στην απόφαση των εργοδοτών να πετάξουν στο δρόμο τούς συναδέλφους που μπήκαν μπροστά στον αγώνα για την καθολική εφαρμογή της ΣΣΕ, για το δικαίωμα των εργαζομένων στα φροντιστήρια να μπορούν να ζήσουν από το μισθό τους. Οι συνάδελφοι απολύθηκαν, γιατί υπερασπίστηκαν την αξιοπρέπειά τους, γιατί αρνήθηκαν να σκύψουν το κεφάλι, υπογράφοντας Ατομικές Συμβάσεις Εργασίας που γκρεμίζουν τη ΣΣΕ.

Την ίδια περίοδο είναι σε εξέλιξη η βιομηχανία μηνύσεων της οικογενείας Πουσπουρίκα, εργοδοτών των φροντιστηρίων «Εκπαίδευση Θετική-τεχνολογική» στο Μαρούσι, ενάντια στον απολυμένο συνάδελφο Γ.Κ. αλλά και κατά των εργαζομένων, συνδικαλιστών στην ιδιωτική εκπαίδευση που στήριξαν την κινητοποίηση για την επαναπρόσληψή του.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Οι από πάνω: κυβερνήσεις-τρόικα-ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ, κεφάλαιο και εργοδοσία, υποτιμούν την εργατική μας δύναμη, μάς θέλουν σκλάβους. Θέλουν μια κοινωνία σε κατάθλιψη, καθηλωμένη μπροστά στην τηλεόραση. Τρομοκρατημένη από τους μηχανισμούς προπαγάνδας και την άγρια καταστολή.

Χρόνια τώρα εκτρέφεται ο εκφασισμός της κοινωνίας. Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, έχουν υπογράψει τη συνθήκη Δουβλίνο 2 που υποχρεώνει την Ελλάδα να μετατραπεί σε ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών που έρχονται από τις ερημωμένες πόλεις που βομβαρδίζονται από τις ιμπεριαλιστικές βόμβες του ΝΑΤΟ. Με τις πλάτες του καθεστώτος, χρόνια τώρα, οι ναζιστικές συμμορίες της Χρυσής Αυγής δολοφονούν μετανάστες, επιβάλλουν τον τρόμο στις γειτονιές, όπου δεν υπάρχουν Συνελεύσεις Αντίστασης και Αλληλεγγύης. Τον Σεπτέμβρη προχώρησαν σε μαζική δολοφονική επίθεση κατά συνδικαλιστών του σωματείου μετάλλου, μελών του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, επιδιώκοντας με τον τρόμο να επιβάλουν νέο εργοδοτικό σωματείο στο Πέραμα, στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη.

Στις 18 Σεπτέμβρη, δολοφόνησαν τον αντιφασίστα αγωνιστή Παύλο Φύσσα. Μετά τη σύλληψή του μισθοφόρου δολοφόνου Ρουπακιά, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σχέδιο του καθεστώτος να επιβάλει μια νέα «μεταπολίτευση». Επιχειρείται να επιβληθεί «νόμος και τάξη»: όποιος δεν έχει εκλογικές αυταπάτες για συνδιαχείριση της κρίσης του Κεφαλαίου και παλεύει στα κινήματα και στον δρόμο επιχειρείται να τεθεί εκτός νόμου από την κυβέρνηση που μέχρι χτες ήταν έτοιμη να συγκυβερνήσει με μια «πιο σοβαρή Χρυσή Αυγή». Το καθεστώς επιχειρεί να ποινικοποιήσει τη στοιχειώδη αυτοάμυνα του κινήματος, ταυτίζοντας τους φασίστες με όσους αγωνιζόμαστε για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, χαρακτηρίζοντας όλους "παραστρατιωτικές ομάδες" και τη δράση μας έγκλημα…

Απόδειξη όλων αυτών αποτελεί η δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση των κατοίκων της Χαλκιδικής και η προφυλάκιση 4 αγωνιστών με κατασκευασμένες κατηγορίες. Διώκεται ως έγκλημα ο αγώνας για τη γη και την ελευθερία, ενάντια στη λεηλασία της ζωής, την καταστροφή και την ερημοποίηση που θα επιφέρει η αναλώσιμους προπονητές αλόγων στον ιππόδρομο των εξετάσεων, λάτρεις του φορμαλισμού και της τυποποίησης El Dorado Gold. 4 προφυλακισμένοι, άλλοι 25 αγωνιστές υπό δίωξη, εκατοντάδες Ματ- Εκαμ-ασφαλίτες έχουν επιβάλει στην περιοχή καθεστώς «έκτακτης ανάγκης».

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Ήρθε η ώρα να συμμετέχουμε όλοι στον αγώνα, να μην αναθέσουμε σε άλλους να μας σώσουν. Να συζητήσουμε, να επικοινωνήσουμε, να οργανώσουμε τον καθημερινό αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς. Να αντισταθούμε στον κανιβαλισμό, να μην αποδεχθούμε την εξαθλίωση που μας επιβάλλουν. Δεν είμαστε συνεργάτες με τα αφεντικά ούτε μια οικογένεια, αλλά και δεν έχουμε πελατειακές σχέσεις μαζί τους. Δεν υποτασσόμαστε στη διαπλοκή και τη διαφθορά των «τοπικών κοινωνιών» που κάνουν πλάτες στα αφεντικά στο όνομα της ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας. Να μην αποδεχθούμε τον ρόλο που μας δίνουν: να μη γίνουμε αναλώσιμοι προπονητές αλόγων στον ιππόδρομο των εξετάσεων, λάτρεις του φορμαλισμού και της τυποποίησης.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Το σωματείο σε καλεί να συμμετέχεις:

στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του ΣΕΦΚ: Κυριακή 3 Νοέμβρη 7.00μμ

και στις εκλογές, Σάββατο 9 Νοέμβρη και Κυριακή 10 Νοέμβρη:11 - 7μμ στα γραφεία μας.

Το σωματείο σε καλεί στη Γενική Συνέλευση για συζητήσουμε την κατάσταση που επικρατεί σε κάθε χώρο εργασίας, να ανταλλάξουμε εμπειρίες, να βρούμε μαζί το μονοπάτι για την ανατροπή αυτής της συνθήκης. Να βάλουμε ξανά τις βάσεις του αγώνα από τα κάτω. Για να συνεχίσει ο ΣΕΦΚ να είναι ένα σωματείο της ταξικής πάλης, της αλληλεγγύης σε κάθε συνάδελφο, σε κάθε εργατικό και κοινωνικό αγώνα.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Μη μένεις μόνος. Μην αφήσεις τα αφεντικά να σε ξεζουμήσουν και να σε πετάξουν στον δρόμο. Μην αποδεχθείς τη νέα «νομιμότητα». Έλα μαζί για να στείλουμε το μήνυμα ότι το μάθημα αρχίζει από Άλφα: Αξιοπρέπεια - Αντίσταση – Αλληλεγγύη – Αυτοοργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς.

Tags: ΣΕΦΚ Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
χρυση αυγη, tweet, φροντιστηρια, σσε, δίλημμα, επιδομα, ικα, ψηφοδελτια, site, ελλαδα, νατο, ΚΚΕ, παμε, νέα, δραση, συμμετοχή, ερημοποίηση, εκλογες, βασεις, tags, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , τροικα, σταση εργασιας, ΕΚΤ, αλλαγη ωρας, δωρο πασχα, πασχα, βασεις 2011, απολυσεις στο δημοσιο, νεα κυβερνηση, αθηνα, συλληψεις, Καλή Χρονιά, αργιες 2012, μειωση μισθων, εκλογες 2012, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, η ημέρα της γης, βουλευτικές εκλογές 2012, βασεις 2012, ογα επιδοματα, σχεδιο αθηνα, ιταλια εκλογες, αλλαγη ωρας 2013, ξανα, κοινωνια, δουβλινο 2, αποτελεσματα, δωρα χριστουγεννων, υπουργειο εργασιας, αλφα, δωρα, εγκυμοσυνη, καταθλιψη, ονοματα, σσε, τηλεοραση, ωρα, αγωγη, αλληλεγγυη, ανεργια, αξιοπρεπεια, αποζημιωση, αργιες, βομβες, γραφεια, δακε, δυναμη, δυνατοτητα, δίλημμα, δουβλινο, διαδικτυο, ευρω, υπαρχει, εκαμ, εκπαιδευση, ελευθερια, εξελιξη, επιδομα ανεργιας, ερημοποίηση, ερχονται, ζωης, ζωνη, ιδια, κεφαλαιο, κυβερνηση, κλιμα, λεηλασια, ματ, μισθος, νατο, παντα, ουτοπια, οικογενεια, ονομα, παμε, ρολο, σαββατο, συγκεκριμενα, συζητησουμε, συνταξη, συλληψη, συμμετοχή, σχεδιο, σωματειο, φροντιστηρια, χαμογελο, χρυση, αγωνας, δικαιωμα, δικαιωματα, δικιο, εφαρμογη, ενωση, ετοιμη, υπουργειο, κυριακη, μπροστα, tweet, site
Τυχαία Θέματα