Σε τι στοχεύει ο ΣΥΡΙΖΑ στη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης

Tweet

Σε μια εφ΄ όλης της ύλης αντιπαράθεση φιλοδοξεί να μετατρέψει το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ την κοινοβουλευτική διαδικασία για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Η δημοσκοπική έκρηξη υπέρ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τη συγκεκριμενοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος στη ΔΕΘ, φαίνεται

να αποτελούν την πυξίδα για την κατεύθυνση της πολιτικής αντιπαράθεσης και εν όψει της συνεδρίασης της Δευτέρας.

Τον τόνο δίνει άλλωστε, ήδη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με τις συνεχείς προτάσεις νόμου που καταθέτει στη βουλή, οι οποίες είναι σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις προγραμματικές δηλώσεις του Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη.

Άλλωστε, η πολιτική εκτίμηση της Κουμουνδούρου για την κίνηση ΣαμαράΒενιζέλου είναι ότι πρόκειται για μια «κίνηση απόγνωσης» και «πανικού» που θα παρατείνει για λίγο ακόμη το ζωτικό χρόνο της κυβέρνησης, στέλνοντας ένα κάλπικο μήνυμα συνοχής προς τους «έξω» αλλά και ένα μήνυμα πυγμής προς τους «μέσα».

Το γενικότερο κλίμα πάντως φαίνεται, ότι πέραν από τη δυνατότητα ο ΣΥΡΙΖΑ να προβάλει με λεπτομέρεια το κυβερνητικό του πλάνο - σε συνέχεια των εξαγγελιών της Θεσσαλονίκης - προσφέρει τη δυνατότητα να υπάρξει μια ευρύτερη αντικυβερνητική συσπείρωση με απώτερο στόχο την απόσπαση ακόμα και βουλευτών από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Σε πρώτη φάση πάντως, ο στόχος είναι να ξεκαθαριστεί η αδυναμία της κυβέρνησης να διευρύνει την πλειοψηφία της ώστε να προσεγγίσει τον αριθμό των 180 βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι κεντρομόλος τάση γύρω από την αντιπολιτευτική γραμμή φαίνεται να μεγαλώνει μετά και τις δηλώσεις του Φώτη Κουβέλη στην εναρκτήρια ημέρα του συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ, αλλά και οι δηλώσεις των ανεξάρτητων βουλευτών.

Tags: ψήφος εμπιστοσύνηςΣΥΡΙΖΑ Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα