Σε τεντωμένο σκοινί η κατάσταση στα Πανεπιστήμια

Tweet

Ανεβαίνουν οι τόνοι στα Πανεπιστήμια με τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΕΚΠΑ και ΕΜΠ να προχωρούν σε δυο 48ωρες απεργίες αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας, την ίδια ώρα που ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος απειλεί με αγωγές και επέμβαση των ΜΑΤ.

Από το πρωί, διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ πραγματοποιούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από την Ιατρική Σχολή στου Γουδή και την Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου, προκειμένου να μην επιχειρηθεί επέμβαση των ΜΑΤ για την έναρξη των μαθημάτων.

Νωρίτερα, ένταση σημειώθηκε έξω από τον πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου, όταν Κομήτωρ προσπάθησε να "σπάσει" τον κλοιό διοικητικών υπαλλήλων και φοιτητών για να περάσει με το αυτοκίνητό του στο χώρο του πανεπιστημίου.

Αντίστοιχα, στην Θεσσαλονίκη οι διοικητικοί υπάλληλοι πραγματοποιούν Γενική Συνέλευση στις 9 πμ, καθώς έφθασαν οι λίστες διαθεσιμότητας. Επίσης, Σε 48ωρη απεργία έχουν προχωρήσει και οι διοικητικοί υπάλληλοι στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Άκαμπτη παραμένει η στάση του υπουργού, που συνεχίζει να επιτίθεται στην εκπαιδευτική κοινότητα χαρακτηρίζοντας "απαράδεκτη" την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών να συνεχίσουν με νέα 48ωρη απεργία και ταυτόχρονα εγκαλεί την Σύγκλητο -που χθες υπέβαλε την παραίτησή της- να εφαρμόσει τον νόμο και να ανοίξουν το πανεπιστήμιο.

Κατά την χθεσινοβραδινή τηλεοπτική εμφάνισή του ο υπουργός είπε πως "παρά το γεγονός ότι θέλουν να συνεχίσουν την απεργία τους αυτό δεν πρέπει να μη δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές και τους καθηγητές να κάνουν τα μαθήματά τους". Δεσμεύτηκε, πάντως, ότι δεν τίθεται ζήτημα επιστράτευσης.

avgi.gr

Tags: πανεπιστήμια Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα