Σε εξέλιξη η συνάντηση του Κάρολου Παπούλια με τους πολιτικούς αρχηγούς - Δείτε το βίντεο

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;} ΥΣΤΑΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣε εξέλιξη η σύσκεψη στο Προεδρικό ΜέγαροΣτο Προεδρικό Μέγαρο και την εν εξελίξει σύσκεψη του Κάρολου Παπούλια με τους κ.κ. Σαμαρά, Τσίπρα και Βενιζέλο, τους αρχηγούς δηλαδή των
τριών κομμάτων που έλαβαν διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης είναι στραμμένο το ενδιαφέρον της ελληνικής και διεθνούς κοινής γνώμης. Πρώτος στο Προεδρικό Μέγαρο κατέφθασε ο Αλέξης Τσίπρας και ακολούθησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος δήλωσε προς τους δημοσιογράφους:Η σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο ξεκίνησε οκτώ λεπτά μετά τις 12.00 το μεσημέρι. Προσερχόμενος στην αίθουσα ο Κάρολος Παπούλιας ζήτησε «δυνατότερη καλημέρα» από τους δημοσιογράφους που τον ανέμεναν εκεί, απέφυγε όμως να δηλώσει «αισιόδοξος», όταν ρωτήθηκε σχετικά. (Φωτό: Eurokinissi/Γ. Κονταρίνης)

«Ο ελληνικός λαός δεν μας έστειλε απλά ένα μήνυμα, μας έστειλε εντολή συνεργασίας όλων μας. Για να αλλάξουμε πολιτική αλλά ταυτόχρονα να παραμείνουμε μέσα στο ευρώ. Εντολή συνεργασίας για βιώσιμη κυβέρνηση τουλάχιστον μέχρι τις ευρωεκλογές για δημιουργία δηλαδή κυβέρνησης που θα είναι απολύτως βιώσιμη και, σημειώστε, πέρα και πάνω από πρόσωπα».

Στη συνέχεια ο κ. Παπούλιας θα δει σε κατ΄ ιδίαν συναντήσεις τους αρχηγούς των υπολοίπων κοινοβουλευτικών κομμάτων: Πάνο Καμένο (που σήμερα εξέφρασε ενστάσεις για την ακολουθούμενη διαδικασία) , Αλέκα Παπαρήγα, Ν. Μιχαλολιάκο και Φώτη Κουβέλη.

Χθες, στη 1.00 το μεσημέρι, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον οποίο και επέστρεψε, ως άκαρπη, την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Στον διάλογο που είχαν ενώπιον των δημοσιογράφων, ο κ. Βενιζέλος «εισηγήθηκε» προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το κύριο βάρος των προσπαθειών να εστιασθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο κ. Παπούλιας διέγνωσε «ψήγματα αισιοδοξίας».

- ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Δημοκρατική Αριστερά συμφωνούν στην ανάγκη και τη δυνατότητα σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης των φιλευρωπαϊκών δυνάμεων με διετή εντολή, όριο την παραμονή της χώρας στο ευρώ και στόχο την υπέρβαση του μνημονίου. Βέβαια όρος και προϋπόθεση για μία τέτοια κυβέρνηση είναι η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ. Ενημέρωσα τον κ. Τσίπρα αλλά δεν έχω λάβει θετική απάντηση. Εκεί πρέπει πλέον να εστιαστούν οι προσπάθειές σας, είπε ο κ. Βενιζέλος.

-Βλέπω ψήγματα αισιοδοξίας, γιατί τα πράγματα είναι δύσκολα, έχουμε τη Δευτέρα ΕΚΟΦΙΝ και Eurogroup και την άλλη εβδομάδα σύνοδο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, απάντησε ο κ. Παπούλιας.

ΣΥΡΙΖΑ: Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους κι ας προχωρήσουν
Χθες, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για προγραμματική συμφωνία ανάμεσα στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜ.ΑΡ για τη συγκρότηση κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας ωστόσο «αδιανόητο και πρωτάκουστο να θέτουν ως προϋπόθεση για την συγκρότηση μιας τέτοιας κυβέρνησης, τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ που ως γνωστόν αντιμάχεται την άδικη και καταστροφική πολιτική του μν

Keywords
Τυχαία Θέματα