Σχολικές γιορτές δημοτικού σχολείου

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;} Τίτλος: Σχολικές Γιορτές Δημοτικού Σχολείου.

Με την έναρξη νέας σχολικής χρονιάς, κατά τη σύνταξη του προγραμματισμού της, γίνεται καθορισμός των τάξεων που θα αναλάβουν τη διοργάνωση κάθε σχολικής γιορτής.

Πολλοί συνάδελφοι, ιδίως οι νεότεροι, αγχώνονται γι΄ αυτό. Πώς θα ξεφύγουν από τα καθιερωμένα, πώς θα δώσουν άλλο χρώμα κι άλλο ύφος στο γιορτασμό της επετείου που ανέλαβαν, πού θα βρουν κατάλληλο υλικό ώστε η

γιορτή να μην είναι ανιαρή και αδιάφορη σε μαθητές, γονείς και συναδέλφους, πώς θα τα καταφέρουν να δώσουν το πραγματικό της νόημα.

Ανασκαλεύουν σκονισμένες σχολικές βιβλιοθήκες και αραχνιασμένα ράφια ή ρωτούν συναδέλφους τους αν έχουν κάποιο υλικό. Αυτό που βρίσκουν σε βιβλία είναι δύσκολο να το διαχειριστεί και να το αξιοποιήσει κανείς, γιατί αφενός είναι παμπάλαιο και αφετέρου είναι σκόρπιο. Βέβαια, υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν κάποιο αξιόλογο σύγχρονο υλικό, με το οποίο θα μπορούσε κανείς να ανανεώσει τον εορτασμό των σχολικών γιορτών και να τις κάνει ενδιαφέρουσες και ελκυστικές, αλλά δεν θέλουν να σου το παραχωρήσουν ή… πού να τους πετύχεις.

Για να περισσότερες πληροφορίες ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ! Βασίλης Μπούσιος
www.pekp.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα