Σχολές γιγάντιες και σχολές ανεπιθύμητες

Εκπαίδευση στον ΤύποΑνακοινώσεις

Του Αποστολου Λακασα

Αθηνών έχει αυτοκέφαλη Εκκλησία; Ποιο τμήμα είναι ανάδελφο; Και ποια άλλα ήλθαν εις γάμου κοινωνία με το στανιό;/pp Arial Greek';font-size:12px;"Τις γαργαλιστικές έριδες των καθηγητών στο αρχαιότερο πανεπιστήμιο της χώρας αποτυπώνει το παρασκήνιο της συνεδρίασης της Συγκλήτου, κατά την οποία αποφασίστηκε η νέα δομή του ιδρύματος με βάση τις διατάξεις του νέου

νόμου-πλαισίου, που ορίζει ότι στα ΑΕΙ βασική διοικητική και ακαδημαϊκή μονάδα θα είναι η σχολή, και άρα όλα τα τμήματα πρέπει να ενταχθούν σε σχολές./pp Arial Greek';font-size:12px;">«Οχι» είναι η απάντηση στο πρώτο ερώτημα. Τελικά το Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν απέκτησε αυτοκέφαλη Εκκλησία, όπως χαρακτηρίζουν πανεπιστημιακοί την επιμονή της Ιατρικής Σχολής να παραμείνει αυτόνομη, με τους «πτωχούς συγγενείς» στην απέναντι πολυκατοικία. Μπορεί, λοιπόν, η Ιατρική να έχει κλείσει το ρετιρέ, όμως πλέον συγκατοικεί στην ίδια πολυκατοικία με το Φαρμακευτικό, το Οδοντιατρικό και το Νοσηλευτικό Τμήμα. Αποτελούν τη Σχολή Επιστημών Υγείας. Βέβαια, με δυναμικό 700 μέλη ΔΕΠ, η Ιατρική μπορεί να εκλέξει όχι μόνο κοσμήτορα στη νέα σχολή αλλά και πρύτανη, αφού το σύνολο των μελών ΔΕΠ του ΑΕΙ είναι περίπου 1.900. Αλλωστε η Ιατρική θα διατηρήσει στην επωνυμία τη λέξη «Σχολή».

λύση και αφού βασικά στελέχη του ΜΙΘΕ ανήκαν, προ της ιδρύσεώς του το 1994, στην ίδια σχολή./pp Αυτοκέφαλο το ΤΕΦΑΑ/pp Arial Greek';font-size:12px;">Το Πανεπιστήμιο Αθηνών απέκτησε, επίσης, Σχολή Επιστημών Αγωγής και Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Ποια η σχέση των ΜΜΕ με τα Παιδαγωγικά; «Καμία», λένε πανεπιστημιακοί και αναφέρουν ότι η σχολή προέκυψε επειδή έπρεπε να βρεθεί μια λύση... αφού κανείς άλλος δεν επιθυμούσε σύμπραξη με τα Παιδαγωγικά και τα ΜΜΕ.

ΤΥΠΟΣ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Tags: σχολέςΑΕΙΤΕΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα