Σχετικά με τις διαδικασίες της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου "Κ. Σωτηρίου", των Ε. Μαραγκουδάκη και Γ. Ρούπα

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}Δήλωση των:
Μαραγκουδάκη Ε., Ρούπα Γ.
εκλεγμένοι αντιπρόσωποι με το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚ στη Γενική Συνέλευση του Κλάδου 31/5/2012 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
«ΚΩΣΤΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ»
(31/5/12)
Οι διαδικασίες της ετήσιας τακτικής Γ.Σ. του Συλλόγου πραγματοποιήθηκαν σε πολύ καλό κλίμα και διεξήχθη εκτενής συζήτηση για όλα τα θέματα που απασχολούν τόσο τον κλάδο
όσο και τον Σύλλογο.
Κατά την ολοκλήρωση της συζήτησης και ενώ ακολουθούσε η ψήφιση των προτάσεων και των ψηφισμάτων, ήταν φανερό πως στην αίθουσα δεν υπήρχε η προβλεπόμενη από το καταστατικό απαρτία, ώστε να προχωρήσει το διαπαραταξιακό προεδρείο στη διαδικασία των ψηφοφοριών.
Προκειμένου να αποφύγουμε το σκόπελο των αντεγκλήσεων και για να δώσουμε μια υπόσταση στην όλη διαδικασία που είχε προηγηθεί, η παράταξη της ΠΑΣΚ έκανε την εξής πρόταση: το προεδρείο να διαβιβάσει όλες τις προτάσεις που είχαν κατατεθεί, μέσω των εκλεγμένων αντιπροσώπων, στη συνέλευση του κλάδου και να καταχωρηθούν εκεί ως προτάσεις βεβαίως, αφού αποφάσεις δεν ήταν δυνατόν να ληφθούν.
Απέναντι σ’ αυτήν την πρόταση τα μέλη του προεδρείου που προέρχονταν από Παρεμβάσεις-ΕΣΑΚ, αποφάσισαν πραξικοπηματικά, με ευθύτατη παραβίαση του καταστατικού του Συλλόγου και κακοποιώντας κάθε έννοια συναδελφικής δεοντολογία και λογικής, ότι υπάρχει απαρτία και συνέχισαν τη διαδικασία κανονικά λες και προέδρευαν σε κομματική σύναξη των παρατάξεών τους.
Η κατάσταση είχε ως εξής: με καταμέτρηση από το διαπαραταξιακό προεδρείο και από τις παρατάξεις, δεν αμφισβητείται από κανέναν η καταμέτρηση, διαπιστώθηκε η παρουσία 87 συναδέλφων στην αίθουσα σε σύνολο τουλάχιστον 700 που απαριθμεί ο Σύλλογος. Το καταστατικό προβλέπει συμμετοχή, κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας της τάξεως του 50%, ώστε να είναι έγκυρες και να ισχύουν οι αποφάσεις που λαμβάνονται.
Μετά από αυτήν την εξέλιξη καταγγείλαμε την αντικαταστατική και αντιθεσμική ενέργεια των δύο μελών του προεδρείου, άλλωστε η διαδικασία της Γ.Σ. είχε στην ουσία ολοκληρωθεί, και αποχωρήσαμε. Τότε αποχώρησε και μεγάλος αριθμός συναδέλφων. Ο Σύλλογός μας αρκετά έχει ταλαιπωρηθεί το τελευταίο διάστημα από τους αριβισμούς και τις προσπάθειες για κομματική ποδηγέτησή του, ας μείνουμε τουλάχιστον στα βασικά, γιατί όλα έχουν ένα όριο. Με απόλυτο σεβασμό ενημερώνουμε τους Συναδέλφους και τη ΔΟΕ:
• Για τους λόγους που αναλυτικά αναπτύξαμε δεν υπάρχουν αποφάσεις της Γ.Σ. του Συλλόγου.
• Αναμένουμε από το προεδρείο της Γ.Σ. το αυτονόητο, να ενημερώσει τους συναδέλφους ότι η Γ.Σ του συλλόγου «Κ. Σωτηρίου» με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συναδέλφους, τους μαθητές και τους γονείς τους, συζήτησε τα προβλήματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία και να αποστείλει στα σχολεία όλες τις προτάσεις και τα ψηφίσμ
Keywords
Τυχαία Θέματα