Σαββίδης-Μαρινάκης διασταυρώνουν τα ξίφη τους για τον ΔΟΛ - Σήμερα οι αποφασιστικές εξελίξεις

Λίγο μετά τις 12.00 σήμερα το μεσημέρι είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν οι σφραγισμένοι φάκελοι που εσωκλείουν τις προσφορές των ενδιαφερόμενων να αποκτήσουν τα περιουσιακά στοιχεία του εκδοτικού ομίλου, στο πλαίσιο του πλειοδοτικού διαγωνισμού που πραγματοποιεί η σύμπραξη των ειδικών διαχειριστών, της Ernst & Young και της Δικηγορικής Εταιρείας Αγγελίδης.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και τις πληροφορίες που υπήρχαν μέχρι χθες το βράδυ, οι δύο βασικοί διεκδικητές του ΔΟΛ

είναι ο εφοπλιστής και πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης και ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, ενώ φαίνεται οτι προσφορά θα καταθέσει και μια τρίτη εταιρεία, κυπριακών συμφερόντων, χωρίς να έχουν γίνει γνωστοί οι μέτοχοί της.

Τι διεκδικούν:

- To 22,11% των μετοχών του MEGA CHANNEL
- Τις εφημερίδες ΒΗΜΑ και ΝΕΑ. - Τις ιστοσελίδες IN.GR, BHMA.GR, και NEA.GR
- Τον ραδιοφωνικό σταθμό BHMA.FM
- To 50% των μετοχών της “IRIS ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ”
- Το 41,22% των μετοχών του πρακτορείου διανομής “ΑΡΓΟΣ”

Όπως προκύπτει από την πρόσκληση, ο πρώτος διαγωνισμός αφορά στα ακίνητα της εταιρείας, και ο δεύτερος στα εμπορικά σήματα. Σε αυτά οι ειδικοί διαχειριστές έχουν συμπεριλάβει τους τίτλους "Τα Νέα", "Το Βήμα", καθώς και τους ιστότοπους και τις διευθύνσεις τους στο διαδίκτυο (λ.χ www.tanea.gr., tovima.gr ).

Επίσης, περιλαμβάνονται "Το Βήμα της Κυριακής", όλα οι τίτλοι των ενθέτων, περιοδικών κ.α., "Ο Ταχυδρόμος", το www.in.gr., άλλοι ιστότοποι και έντυπα κ.α. καθώς και το ιστορικό αρχείο του ΔΟΛ, τόσο σε έντυπη, όσο και σε ηλεκτρονική μορφή, τα αποθέματα (βιβλία, dvd’s κ.α.)

Ιβάν ΣαββίδηςΒαγγέλης ΜαρινάκηςΔΟΛδημοπρασία
Keywords
Τυχαία Θέματα