ΣΑΚΕΑ: Σχετικά με την πρόσληψη αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής

Tweet

Θέμα « Άμεση έκδοση της εγκυκλίου πρόσκλησης υποψηφίων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) για ένταξη στους Ενιαίους Πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών ΕΑΕ διδακτικού έτους 2014-2015»

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με αριθμό φύλλου 766 της 18ης Ιουνίου του 2001 και ειδικότερα στην απόφαση με αριθμό Γ6/666 στο άρθρο 4 αναφέρεται πως «οι προσλήψεις σε ΣΜΕΑ προηγούνται των προσλήψεων

σε κοινά σχολεία». Παρ’ όλα αυτά για ακόμη μία χρονιά ενώ έχει εκδοθεί η εγκύκλιος για την πρόσληψη αναπληρωτών γενικής αγωγής, μέχρι σήμερα 6/8/2014, δεν έχει υπάρξει η αντίστοιχη μέριμνα για την πρόσκληση αναπληρωτών ειδικής αγωγής. Οι ΣΜΕΑ ανήκουν στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης, αποτελούν το κομμάτι εκείνο που καλύπτει τις ανάγκες των μαθητών με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες και δεξιότητες και οι οποίες κινδυνεύουν να μην στελεχωθούν.

Θυμίζουμε πως πέρυσι οι μαθητές των ΕΕΕΕΚ Σάμου και Θήβας έχασαν την σχολική χρονιά λόγω της αργοπορημένης και ελλιπούς στελέχωσης τους. Επίσης, στον νομό Λαρίσης, σε επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν λειτούργησε ΟΥΤΕ ΕΝΑ τμήμα ένταξης (βάσει των προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΔΕ ΕΑ). Στην Αττική τα εν λειτουργία τ.ε. στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση είναι μονοψήφιος αριθμός ενώ στην Εύβοια «παραδοσιακά» στελεχώνονται τα τμήματα ένταξης και με μόνιμους καθηγητές χωρίς καμία ειδίκευση στην ΕΑΕ για τις ανάγκες της υπηρεσίας. Ακόμη, παρατηρούνται σε πολλές διευθύνσεις να «ανακαλύπτονται» ανάγκες ΕΑΕ μετά την πρώτη φάση διορισμών αναπληρωτών καθηγητών ΕΑΕ με αποτέλεσμα να καταστρατηγούνται οι πίνακες ΕΑΕ. Ελπίζουμε όλα αυτά μετά την εφαρμογή του συστήματος MySchool και την παρέμβαση σας, να εκλείψουν.

Θεωρούμε πως είναι άμεση η ανάγκη για στελέχωση των δομών της ΕΑ δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με μόνιμο εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ. Μέχρι όμως να συμβεί αυτό απαιτούμε ισότιμη μεταχείριση τόσο των μαθητών των ΣΜΕΑ όσο και των εκπαιδευτικών ΣΜΕΑ ειδικά ως προς την έγκαιρη έκδοση της εγκυκλίου πρόσληψης αναπληρωτών και στελέχωσης των ειδικών σχολείων, των τμημάτων ένταξης, της παράλληλης στήριξης στην ΔΕ καθώς και των ΚΕΔΔΥ.

· Ζητάμε την άμεση έκδοση της εγκυκλίου πρόσληψης αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών ΕΑ.

· Ζητάμε την έγκαιρη πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

· Ζητάμε την ισότιμη μεταχείριση της Δευτεροβάθμιας ΕΑΕ με εκείνη που απολαμβάνει η πρωτοβάθμια ΕΑΕ ως προς την κατανομή των προσλήψεων σε εκπαιδευτικούς ΕΑΕ.

· Ζητάμε η όποια πρόβλεψη για ίδρυση και στελέχωση οργανικών θέσεων ειδικής αγωγής να περιλαμβάνει και την δευτεροβάθμια ΕΑΕ.

· Ζητάμε την άμεση επαναφορά των ειδικοτήτων που καταργήθηκαν και είναι ουσιώδεις για την εκπαίδευση των μαθητών με ΕΑ με την πρόσκληση και αυτών των ειδικοτήτων στην επικείμενη εγκύκλιο.

Οι μαθητές που ολοκληρώνουν την πρωτοβάθμια εκπαίδευση μεταβαίνουν στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση όπου πρέπει να έχουν την στήριξη που τους αξίζει. Ζητάμε την λειτουργία ΟΛΩΝ των ιδρυμένων τμημάτων ένταξης και στην δευτεροβάθμια ΕΑΕ κάτι που για πολλούς λόγους δεν συμβαίνει. Ως Σύλλογος Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής, κρίνουμε πως είναι άμεση ανάγκη η παρέμβαση σας και η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ειδική Εκπαίδευση ειδικά σε επίπεδο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Το Δ.Σ. του Σ.Α.Κ.Ε.Α.

Tags: ειδική αγωγήΣΑΚΕΑ Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα