Ριζικές αλλαγές στις μετεγγραφές φοιτητών

Tweet

Μεγάλες αλλαγές προανήγγειλε ο νέος υπουργός παιδείας για τα κριτήρια μετεγγραφών στα πανεπιστήμια, αναιρόντας τις προηγούμενες αυστηροποιημένες σε μεγάλο βαθμό τις προϋποθέσεις.

Αυλυτικότερα σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, ο υπουργός Παιδείας θέτει ως εισοδηματικό όριο για την διεκδίκηση μετεγγραφής τα 24.000 ευρώ, ενώ την τελική απόφαση για τον αριθμό των φοιτητών θα παίρνουν τα ίδια τα ιδρύματα.

Οι προτάσεις:

Το οικογενειακό εισοδηματικό όριο για τη διεκδίκηση μετεγγραφής θα ανέρχεται στα 24.000.

Θα υπάρχει μέριμνα για

αδέλφια φοιτητές, προκειμένου να σπουδάζουν εφεξής στην ίδια πόλη. Με αυτήν της εξέλιξη η οικογένεια θα συντηρεί δύο και όχι τρία σπίτια.

Προωθείται η ανταλλαγή φοιτητών από ίδρυμα σε ίδρυμα. Για παράδειγμα. Θα μπορεί ένα φοιτητής του Τμήματος Νομικής που εδρεύει στην Κομοτηνή να μεταπηδήσει στο Τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου ή του Καποδιστριακού, εφόσον βέβαια υπάρχει αντίστοιχο ενδιαφέρον από φοιτητή του άλλου τμήματος. Έτσι θα εξυπηρετηθεί ένας αριθμός φοιτητών χωρίς να επιβαρυνθεί κάποιο ίδρυμα.

Αναφορικά με τους υποψηφίους που υπάγονται στις ειδικές κατηγορίες τριτέκνων, πολυτέκνων, αναμένεται να διευκρινιστεί εάν θα μπορούν να πάρουν ελεύθερη μετεγγραφή, δηλαδή χωρίς ποσοτικό περιορισμό εξέλιξη που θα δώσει οικονομική «ανάσα» σε χιλιάδες οικογένειες.

Οι μετεγγραφές θα ολοκληρώνονται στην αρχή του ακαδημαϊκού έτους με διαδικασίες – εξπρές.

Η τελική επιλογή για τις μετεγγραφές θα γίνεται από τα ίδια τα ιδρύματα, ανάλογα με τον αριθμό των πρόσθετων φοιτητών που θα μπορούν να επιλέξουν.

Tags: μετεγγραφές φοτητώνμετεγγραφές Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα