Ριφιφί στην περιουσία των πολιτών το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς

Tweet Αλ. Τσίπρας: Ριφιφί στην περιουσία των πολιτών το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς Σημεία από την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη Βουλή για το νομοσχέδιο περί πλειστηριασμών

Η Ελλάδα έχει την ιδιαιτερότητα να έχει πολύ υψηλό ποσοστό ιδιοκατοίκησης.

Κάποτε απειλούνταν οι πολίτες από τη δεξιά παράταξη να μην στρέφονται στην αριστερά, για να μην τους πάρουν οι κομμουνιστές τα σπίτια.

Όμως, τα σπίτια και τις καταθέσεις τις παίρνετε εσείς. Παρουσιάζετε την επιλογή σας να ανοίξετε κερκόπορτα για τους πλειστηριασμούς ως διθύραμβο. Ποιους κοροιδεύετε;

Το άρθρο 8 για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές οδηγεί στην απόγνωση και στην αυτοκτονία όσους δεν έχουν να πληρώσουν.

Ο πρωθυπουργός πήγε να κρυφτεί επικοινωνιακά και να πει ότι δεν ήξερε. Προτίμησε να δημιουργήσει την εικόνα μπάχαλο για την κυβέρνησή του παρά να πάρει την ευθύνη. Και όλοι περιμέναμε να έρθει ο Στουρνάρας σήμερα να αποσύρει τα άρθρα 7 και 8 που αναφέρονται σε αυτά τα υπέρογκα πρόστιμα που διαλύουν την κοινωνία. Αντ' αυτού, απλά υπόσχεται ότι ο υπουργός θα έχει την δυνατότητα να κρατά χαμηλότερο τον ετήσιο φόρο και όχι τα πρόστιμα. Έτσι, οδηγεί σε ένα πρωτοφανές επικοινωνιακό βατερλώ τον κ. Σαμαρά, που δεν μπορεί να κρυφτεί πια.

Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου όχι μόνο για να αλλάξουν χέρια οι περιουσίες, αλλά να αλλάξει χέρια η οικονομία.

Εμείς καταθέσαμε μία συγκεκριμένη τροπολογία με δύο άρθρα, το ένα για τους πλειστηριασμούς και το άλλο για τα κόκκινα δάνεια. Γιατί δεν την αποδέχεστε; Απαντήστε μας. Τι νομοθετείτε; Την άρση προστασίας για χρέη σε τράπεζες. Με τον φόρο ακινήτων, βάζετε ταφόπλακα σε όποια προοπτική ανάπτυξης και δίνετε την εικόνα της ανάπτυξης που θέλετε: Μία κοινωνία διαλυμένη, μία δημόσια περιουσία ανύπαρκτη, μισθοί πείνας των 300 ευρώ. Αυτό που γίνεται είναι ένα ριφιφί στην περιουσία των πολιτών και στη δημόσια περιουσία.

Μας ρωτάτε που θα βρούμε τα λεφτά. Δε θα τα βρούμε στις στάνες τα λεφτά. Θα τα βρούμε στους έχοντες και κατέχοντες.

Καταδιώκετε το ευρώ από τις τσέπες, από τις καταθέσεις. Θέλετε να κρατήσετε την Ελλάδα στο ευρώ, αλλά διώχνετε το ευρώ από την Ελλάδα.

Μία βδομάδα πριν ήμουν στο Στρασβούργο για να συναντήσω τους συνεισηγητές της έκθεσης για την τρόικα. Εντυπωσιάστηκα από τις τοποθετήσεις τους. Το ίδιο το Ευρωκοινοβούλιο υποστηρίζει ότι το πρόγραμμα που εφαρμόζετε εσείς απέτυχε, ότι η τρόικα δεν έχει δημοκρατική νομιμοποίηση. Αυτά τα λέει το Ευρωκοινοβούλιο, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ. Και αντί αυτά να τα κάνετε σημαία, συνομωτείται με τον κ. Τόμσεν για να κοροιδέψετε το λαό. Εμείς σήμερα κάνουμε έκκληση στον καθένα και την καθεμία από εσάς. Να μην ανοίξει η κερκόπορτα των πλειστηριασμών. Να σταματήσει το κρυφτούλι: είναι αντισυνταγματικό, αλλά ψηφίζω. Διαφωνώ, αλλά ψηφίζω. Να μη γίνετε και εσείς συνένοχοι στο έγκλημα, αλλιώς το "καλό κουράγιο", εκτός από τον Όλι Ρεν, θα χρειαστεί και για σας.

ΠΗΓΗ: left.gr/

Tags: Αλέξης Τσίπραςπλειστηριασμοί σπιτιών Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα