Ραγδαία επιδείνωση του καιρού σήμερα Tρίτη - Ποιες περιοχές θα πλήξει η κακοκαιρία

Σήμερα Τρίτη κακοκαιρία θα επικρατήσει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική αναμένονται, παροδικά αυξημένες, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, με ένταση 3-4 και σταδιακά νότιοι 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από

19 ως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οι οποίες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 17 ως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 ως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά, την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί-βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, οι οποίοι σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα νότια θα είναι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 4-6, οι οποίοι σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3-5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 ως 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται τοπικές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί-βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια νότιοι-νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 ως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 19 και 27 και στην Κρήτη έως 29 βαθμών Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι άστατος. Συγκεκριμένα στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις, οι οποίοι βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 και σταδιακά νότιοι 3-5 μποφόρ. Στα νότια θα είναι νότιοι 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Τετάρτη

Την Τετάρτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα έντονα, σταδιακά από τις βραδινές ώρες στα νότια θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά μεταβλητοί 3-4 και βαθμιαία βορειοδυτικοί 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

καιρός
Keywords
Τυχαία Θέματα