Ψηφίσματα ΓΣ της ΕΛΜΕ Χανίων

ΨΗΦΙΣΜΑ Γ.Σ. ΕΛΜΕ ΧΑΝΙΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Δ.Ε. ν. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Πειθαρχικές ποινές για «παραπτώματα» που παραπέμπουν σε άλλες, σκοτεινές εποχές, επιβάλλει στους εκπαιδευτικούς η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ευρυτανίας, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα της ευρύτερης περιοχής, που βλέπει βαθύτερα κίνητρα στην πρωτοφανή αυτή τακτική.

Σε κοινή ανακοίνωση των ΕΛΜΕ Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας,

Φθιώτιδας, Φωκίδας σημειώνεται, ότι ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ευρυτανίας, Λουκάς Δημητρίου, «με πληθώρα πειθαρχικών διώξεων ενάντια σε εκπαιδευτικούς, με προκαταρκτικές έρευνες και πειθαρχικές ποινές που έχει δρομολογήσει και επιβάλλει σε εκπαιδευτικούς, αποδιοργανώνει και υπονομεύει συστηματικά την λειτουργία των μικρών και ευάλωτων σχολείων της Ευρυτανίας, με απώτερο στόχο, όπως εκτιμούν εκπαιδευτικοί και γονείς, να φθάσει στην λύση του κλεισίματος για κάποια από αυτά μέσα από υπηρεσιακό δρόμο, αφού δεν έχει την ευθύτητα και το πολιτικό θάρρος να αναλάβει την ευθύνη της πρότασης για κλείσιμο με πολιτικούς όρους».

Οι συλλογικοί φορείς των καθηγητών διακρίνουν «στοχοποίηση μικρών σχολείων όπως το ΕΠΑΛ της Δυτικής Φραγκίστας με πολιορκητικό κριό τις "δήθεν" παραβιάσεις του υπαλληλικού κώδικα από τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν εκεί και για ήσσονος σημασίας ζητήματα», που «κατατείνει όχι στην καλύτερη λειτουργία του σχολείου αλλά στην ευθεία υπονόμευσή του και στο άνοιγμα του δρόμου για το κλείσιμό του, αφού προσπαθεί να αποδείξει ότι το μικρό αυτό σχολείο λειτουργεί παράνομα. Ταυτόχρονα ο τρόπος που επιλέγει να το κάνει αυτό, τιμωρώντας και διασύροντας εκπαιδευτικούς που υπηρετούν και προσφέρουν για χρόνια εκεί, στερείται ηθικού προσήμου».

Ετσι, ο Διευθυντής, σύμφωνα με τις ΕΛΜΕ, «προβαίνει σε πειθαρχικούς ελέγχους και σε επιβολή πειθαρχικών ποινών που αν ανατρέξουμε στο απώτερο παρελθόν, δύσκολα θα βρούμε, τόσο στην Ευρυτανία όσο και πανελλαδικά. Είναι χαρακτηριστικό του τρόπου άσκησης των καθηκόντων του, ότι όσοι πειθαρχικοί έλεγχοι και ποινές έχουν επιβληθεί κατά την τρέχουσα εκπαιδευτική χρονιά, δεν έχουν επιβληθεί στην Ευρυτανία ούτε από το 1974 και μετά. Ενδεικτικά: τιμωρεί εκπαιδευτικό επειδή δεν εκκλησιάστηκε και μάλιστα σε μέρα Αργίας!!! ενώ περικόπτει μεροκάματο άλλου καθηγητή αναπληρωτή επειδή δεν παραβρέθηκε στο σχολείο της διάθεσής του, την ημέρα που ο εκπαιδευτικός είναι συνοδός εκδρομής (με υπογεγραμμένη απόφαση του ιδίου του ΔΔΕ) με το σχολείο τοποθέτησής του!!!.».

Όπως καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους όλα τα σωματεία Στερεάς Ελλάδας (ΕΛΜΕ Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας), ο τρόπος αυτός άσκησης των καθηκόντων του εν λόγω Δ/ντή ό οποίος σημειωτέον ότι είχε την ίδια τακτική και συμπεριφορά κατά το παρελθόν ως Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας, "εκτιμούμε ότι δεν συνάδει με το δημοκρατικό ήθος άσκησης εξουσίας από τα υπηρεσιακά στελέχη και βεβαίως με το "δέον γενέσθαι" που έχουμε συνηθίσει επί δεκαετίες στον ευαίσθητο χώρο της εκπαιδευτικής κοινότητας".

Οι ΕΛΜΕ καλούν τον Περιφερειακό Δ/ντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κ. Χρήστο Δημητρίου, αλλά και το ΥΠ.Π.Ε.Θ. τους τοπικούς φορείς αλλά και τους τοπικούς εκπροσώπους της κυβέρνησης, να τοποθετηθούν αν εγκρίνουν και αν συνυπογράφουν τέτοιες πρακτικές και συμπεριφορές από ένα υπηρεσιακό στέλεχος που για να εγγράψει προσωπικές υποθήκες, υπερβαίνει εαυτόν και γίνεται "βασιλικότερος του βασιλέως" .

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ Γ.Σ. ΕΛΜΕ ΧΑΝΙΩΝ για απεργούς πείνας στην Τουρκία

Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος και την εξαγγελία εφαρμογής της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, κατά την διάρκεια έξι μηνών, προφυλακίσθηκαν 41.326 άτομα και 121 δημοσιογράφοι, απολύθηκαν πάνω από 100.000 δημόσιοι υπάλληλοι, έκλεισαν 155 μέσα ενημέρωσης. Βομβαρδίστηκαν και συνεχίζουν να βομβαρδίζονται οι περιοχές του Κουρδιστάν.

Στις 7 Νοέμβρη 2016 δολοφονήθηκαν 11 αντάρτες του DHKC (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο) κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών όλης της περιοχής, και έγινε χρήση χημικών. Ως σήμερα δεν έχουν παραδώσει τις σορούς των ανταρτών στους γονείς τους. Γι’ αυτό ένας 70χρονος πατέρας ξεκίνησε αγώνα για το ανθρώπινο δικαίωμά του να ενταφιάσει τη σορό του παιδιού του. Τον προσήγαγαν κατ΄ επανάληψη και συνεχώς τον απειλούν. Παρ’ όλες τις προσπάθειές του δεν τα κατάφερε, γι’ αυτό ξεκίνησε στις 23 Φλεβάρη 2017 απεργία πείνας. Σήμερα, μετά από πάνω από 80 ημέρες, συνεχίζει τον αγώνα του, ανακοινώνοντας ότι «όποιο κι αν είναι το κόστος, θα συνεχίσω. Θέλω να έχει ο γιος μου ένα τάφο που να μπορώ να επισκέπτομαι. Ακόμα και αν έχει μείνει μόνο ένα κόκκαλο, το θέλω.» Στην πορεία της απεργίας πείνας ταυτοποιήθηκαν οι σοροί δύο ανταρτών κι ήταν αποτέλεσμα αυτού του αγώνα.

Η NURİYE GÜLMEN, καθηγήτρια Πανεπιστημίου είναι η πρώτη που αντιστάθηκε στην Άγκυρα κατά των απολύσεων. Τις πρώτες μέρες προέβαιναν σε συλλήψεις της καθημερινά, αλλά εκείνη συνέχιζε την αντίστασή της με τα αιτήματα: «Θέλουμε να επιστρέψουμε πίσω. Όχι στα μέτρα έκτακτης ανάγκης». Με την αποφασιστικότητα και την αγωνιστικότητά της κατάφερε να απλωθεί η φωνή της σε όλη την χώρα. Πέρασαν έξι μήνες από τότε. Τώρα η NURİYE GÜLMEN και ο δάσκαλος SEMİH ÖZAKÇA συνεχίζουν την απεργία πείνας που είχαν ξεκινήσει στις 11 Μαρτίου. Ήδη διανύουν πάνω από 70 μέρες απεργίας πείνας και έχουν γίνει σύμβολα της αντίστασης των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων κατά της κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Επίσης, μετά απ’ αυτούς, ξεκίνησαν την αντίστασή τους και οι δημόσιοι υπάλληλοι σε Κωνσταντινούπολη, Μαλάτια, Αϊδίνιο, Αλικαρνασσό και Ντούζκε παίρνοντας δύναμη απ’ την αντίσταση της Άγκυρας. Τώρα στηρίζουν τον αγώνα τους απολυμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, φοιτητές, εργάτες, καλλιτέχνες, διανοούμενοι, βουλευτές…

Το βασικό στοιχείο της αντίστασης αυτής, που ξεκίνησε σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης και τρομοκρατίας, είναι η αποφασιστικότητα. Παρόλο που συνεχίζονταν οι απειλές, οι συνεχείς προσαγωγές και οι πιθανότητες προφυλάκισης ήταν πολύ μεγάλες. Στην αρχή δεν ήταν πολλοί, αλλά με το θάρρος τους δυνάμωσαν και την αγωνιστικότητα των υπολοίπων. Αυτοί που αντιστέκονται είναι επίσης μέλη της KESK (Συνομοσπονδία των Συνδικάτων Δημοσίων Υπαλλήλων), που αν και έχει πάνω από 200.000 μέλη, δεν επέλεξε το δρόμο του αγώνα. Σε όσους έθεταν αυτά τα θέματα σε συζήτηση υπεδείκνυε τον δρόμο της απραξίας, ως τη μοναδική επιλογή για τις ανυπέρβλητες, κατά την άποψή της, καταστάσεις, υποδαυλίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το φόβο τους. Αλλά και στην πόλη Μαλάτια οι δημόσιοι υπάλληλοι, μέσα σε 93 μέρες, προσήχθησαν 87 φορές.

Χωρίς θυσίες τίποτα δεν γίνεται. Μετά απ’ όλες αυτές τις αντιστάσεις, έσπασε και το κλίμα φόβου και τρομοκρατίας. Θα οργανωθούμε στις λαϊκές, εργατικές, φοιτητικές, καλλιτεχνικές κλπ συνελεύσεις και θα δυναμώσουμε τον αγώνα.

ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ, ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ!ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ!ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ!Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ Γ.Σ. ΕΛΜΕ ΧΑΝΙΩΝ

Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΔΕ ΜΕΣΑ ΣTO ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ: ΜΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Το Υπουργείο Παιδείας ή αλλιώς το Υπουργείο της Αδιοριστίας, των ελαστικά εργαζόμενων, των μηδενικών μεταθέσεων και των χαμηλόμισθων ξαναχτύπησε. Κι ενώ με δική του αποκλειστικά πολιτική ευθύνη δεν έγιναν έγκαιρα οι προσλήψεις ωρομισθίων στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) αλλά έστειλαν τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς τον Απρίλιο ακόμη και τον Μάιο, με αποτέλεσμα ορισμένοι… γραμματισμοί (μαθήματα) να μην έχουν διδαχτεί καθόλου, βρήκε τη «λύση» της αναπλήρωσης των μαθημάτων σε ορισμένες περιπτώσεις μέχρι και 31 Ιουλίου και τα Σάββατα!! Υποχρέωσαν μάλιστα τους συναδέρφους αναπληρωτές-ωρομίσθιους εργαζόμενους στα ΣΔΕ να υπογράφουν σύμβαση με χρονικό όριο της 31 Ιούλη.

Αυτής της υποχρέωσης εξαιρούνται, με διευκρίνιση του Υπουργείου, οι αποσπασμένοι μόνιμοι εκπαιδευτικοί αλλά όχι οι Διευθυντές και οι Υποδιευθυντές, αν και αυτοί είναι επίσης αποσπασμένοι μόνιμοι εκπαιδευτικοί.

Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σοβαρή και ανοίγει την κερκόπορτα για να ληφθούν παρόμοιες αποφάσεις για την αναπλήρωση μαθημάτων σε όλα τα σχολεία στο μέλλον.

Γεγονός είναι ότι χρησιμοποιούν ακόμη μια φορά ως δούρειο ίππο τους ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς- τους ωρομισθίους, για να εφαρμόσουν την αντεργατική πολιτική τους. Εξίσου αντεργατικά αντιμετωπίζουν τους ευάλωτους ενήλικες μαθητές, τους μαθητές που όντως αναζητούν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους. Ενώ τους άφησαν χωρίς δασκάλους μια ολόκληρη χρονιά ως πολίτες β’ κατηγορίας, τώρα τους πιέζουν κατακαλόκαιρα και μέσα σε δύο μήνες και τα Σάββατα να μάθουν αυτά που έπρεπε να έχουν διδαχτεί όλο τον χρόνο.

Μετά την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας με τη νέα συμφωνία, οι καθηγητές επιστρέφουν το Σάββατο στο σχολείο. Μας γυρίζουν χρόνια πίσω.

Η πρόκληση είναι μεγάλη εμείς σαν ΓΣ της ΕΛΜΕ Χανίων καλούμε και τις υπόλοιπες ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ να πάρουν θέση.

Κανένας εκπαιδευτικός στο σχολείο τον Ιούλιο ή το Σάββατο. Τα ΣΔΕ να στελεχωθούν με μόνιμο προσωπικό άμεσα και να λειτουργούν από την αρχή της χρονιάς Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικώνΌχι παιδεία για λίγους κι εκλεκτούς.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ Γ.Σ. ΕΛΜΕ ΧΑΝΙΩΝ

«Να ανοίξει τώρα το σύστημα του ΟΠΣΥΔ για τους αναπληρωτές»

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η κυβέρνηση καταδικάζει εκατοντάδες συναδέλφους στην ανεργία! Αναλγησία και ντροπή!

Δεν υπάρχουν άλλες λέξεις για να χαρακτηρίσει κανείς την στάση της κυβέρνησης και την άρνησή της να ανοίξει το ηλεκτρονικό σύστημα για όσους δεν πρόλαβαν να κάνουν αίτηση!

Για τους αναπληρωτές μονότονα λένε: "το σύστημα έκλεισε". Όσοι προλάβατε... Οι άλλοι... άνεργοι...

Όταν όμως πρόκειται να ψηφίσουν Μνημόνια, να λεηλατήσουν μισθούς και συντάξεις, να απογειώσουν τη φοροληστεία κλπ, τότε βρίσκουν τον τρόπο να τα ψηφίζουν όλα σε ένα βράδυ, με ένα νόμο και ένα άρθρο! Λύσεις τότε... βρίσκουν!

Λεχώνες, συνάδελφοι που πήραν πτυχίο το εαρινό εξάμηνο, συνάδελφοι που προσλήφθηκαν μέσα στο Μάρτιο ή τον Απρίλιο και δεν ενημερώθηκαν, όλοι με ένα σωρό προβλήματα στα σπίτια τους, βλέπουν να μένουν του χρόνου άνεργοι!

Οφείλουμε να δράσουμε συλλογικά και οργανωμένα! Να κάνουμε ό, τι μπορούμε να σταματήσουμε αυτό το αίσχος, που τσακίζει τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων, εκατοντάδων συναδέλφων μας!

Απαιτούμε από το υπουργείο:

ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ (ΟΠΣΥΔ)

ΝΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΘΕΙ ΟΛΗ Η ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

ΕΛΜΕ ΧανίωνΔΔΕ Ευρυτανίαςαναπληρωτές εκπαιδευτικοίπροσμέτρηση προϋπηρεσίας
Keywords
ελμε, ελμε, σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, εν λόγω, υπουργείο παιδείας, σχολεια, λύση, επαλ, δδε, ελλαδα, απεργια, συλληψεις, δικιο, υπαρχει, νομοσ, σδε, καλοκαιρι, δικαιωματα, διευκρίνιση, νέα, ολμε, κινηση στους δρομους, σταση εργασιας, απεργια υπα, απεργιες σημερα, απεργια 1 μαρτιου, απεργια 2 μαρτιου, απεργια 3 μαρτιου, απεργια 4 μαρτιου, απεργια 8 μαρτιου, κλειστα σχολεια, απεργια 9 μαρτιου, απεργια 10 μαρτιου, απεργια 17 μαρτιου, απεργια 7 απριλιου, απεργια μμε, απεργια 11 μαιου, θεματα πανελληνιων, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, απεργια ταξι, απολυσεις στο δημοσιο, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, απεργια 6 νοεμβρίου, απεργια 8 νοεμβριου, Ημέρα του παιδιού, ανοιγμα σχολειων, αναπληρωτες, σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, επαλ, θαρρος, κωνσταντινουπολη, νομοσ, ολμε, σδε, υπουργείο παιδείας, αγκυρα, βραδυ, γινει, γινεται, γονεις, δασκαλος, διευθυνση, δυναμη, διευκρίνιση, δικη, εγινε, ευκαιρια, υπαρχει, ελαστικα, εν λόγω, εξελιξη, εξι, εποχες, επρεπε, ερευνες, αισχος, ευθυνη, ζωη, ιδια, η φωνη, κυβερνηση, κλιμα, λειτουργια, λύση, μηνες, μικρο, περιφερειακο, πιθανοτητες, προβληματα, προσληψεις, πτυχιο, σαββατο, συζητηση, συμβολα, σπιτια, σχολειο, φωνη, φορα, δικαιωμα, δικαιωματα, δικιο, ευθεια, χωρα, υπουργειο, λεξεις, μεινει, μια φορα, σωρο, θελω να, θεματα, βεβαιως, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα