Ψήφισμα Συλλόγου Καθηγητών 1ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης

Tweet

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ 1ου ΕΠΑΛ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Εμείς, οι καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, μέσα στη διαδικασία του Συλλόγου Διδασκόντων του Σχολείου μας, συζητήσαμε το τεράστιο πρόβλημα που προέκυψε από τη διαθεσιμότητα των συναδέλφων των Σχολείων της Τεχνικής Εκπαίδευσης και καταλήξαμε στα εξής:

Διαμαρτυρόμαστε

με

τον πιο κατηγορηματικό τρόπο για τη διαθεσιμότητα των συναδέλφων που πλήττει την Τεχνική Εκπαίδευση:

Διαμαρτυρόμαστε

για την άδικη, ακατανόητη, απαράδεκτη κατάργηση 49 (σαράντα εννέα) Ειδικοτήτων εκπαιδευτικών, που έθεσε σε διαθεσιμότητα 2.122 συναδέρφους μας, με αποτέλεσμα να διακοπεί η λειτουργία 2 (δύο) Τομέων στα ΕΠΑΛ και 9 (εννέα) Ειδικοτήτων στις ΕΠΑΣ, καθώς και να εξοβελιστούν «κομμάτια/» της Τεχνικής Εκπαίδευσης στην κατάρτιση.

Διαμαρτυρόμαστε

για την κατάργηση του θεσμού του σχολικού φύλακα, η ύπαρξη του οποίου κρίνεται άκρως απαραίτητη για την ασφάλεια των μαθητών μας στον σχολικό χώρο (μείωση εγκληματικότητας, ενδοσχολικής βίας, κ.λ.π.).

Θέλουμε να δηλώσουμε και να τονίσουμε προς το Υπουργείο Παιδείας αλλά και προς την ελληνική κοινωνία (γονείς) πως όταν μπαίνουν στο στόχαστρο - παύονται δάσκαλοι - τότε θα πρέπει να ανησυχούν οι πολίτες του τόπου!! Και αυτό, γιατί το σχολείο είναι από τους δύο πυλώνες της κοινωνικής πραγματικότητας που διαπλάθει συνειδήσεις!!

Το κείμενο αυτό ζητάμε να πρωτοκολληθεί, να σταλεί στα Συνδικάτα, στον τύπο της πόλη μας, καθώς και στο Υπουργείο Παιδείας!!

Ακολουθούν οι υπογραφές των Συναδέλφων του Σχολείου μας.

Tags: 1ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα