Ψήφισμα συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κατά της παράτασης των μαθημάτων στις διακοπές του Πάσχα

Tweet

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΓΕΛ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

1ου ΓΕΛ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Το Υπουργείο Παιδείας και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπ/σης Ηπείρου, έρχονται για μια ακόμη φορά να πυροδοτήσουν ‘’εκρήξεις’’ στο χώρο του σχολείου, αφού με απόφαση τους ‘’τιμωρούν’’ τους μαθητές που πραγματοποίησαν καταλήψεις κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Οι μαθητές θα

κληθούν σύμφωνα με την υπουργική απόφαση 1396-28/Γ.2/1-10-2013 να αναπληρώσουν μέρος των μαθημάτων που έχασαν λόγω των καταλήψεων, με αποτέλεσμα να χάσουν τρεις μέρες από τις διακοπές του Πάσχα ( Τα μαθήματα πιθανόν θα αναπληρωθούν 23.24.25 Απριλίου σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου).

Σαν σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 1ου Λυκείου Ηγουμενίτσας , πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη εντολή του Υπουργείου μόνο ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ μπορεί να έχει μια και που :

· Η συγκεκριμένη απόφαση αγνοεί τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου. Πολλά σχολεία ήδη έχουν ξεκινήσει διαδικασίες αναπλήρωσης π.χ. με περιορισμό εκδρομών και περιπάτων.

· Αγνοεί τον προγραμματισμό των μαθητών και των οικογενειών τους , οι οποίοι θα υποστούν τις συνέπειες της τιμωρητικής λογικής του Υπουργείου

· Το Υπουργείο Παιδείας μόνο για την κάλυψη των χαμένων ωρών δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται μια που σε πολλά σχολεία, σε όλη την επικράτεια έχουν χαθεί πολλαπλάσιες ώρες εξαιτίας της έλλειψης καθηγητών.

Καλό θα ήταν η ευαισθησία για την κάλυψη της ύλης να αποδεικνυόταν έμπρακτα από την μεριά του Υπουργείου , μειώνοντας την κατά γενική ομολογία τεράστια ύλη της Α’ Λυκείου (που μάλιστα ανακοινώθηκε ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο , στα μέσα της χρονιάς).

Ζητάμε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπ/σης Ηπείρου και από το Υπουργείο Παιδείας να πάρει πίσω αυτήν την τιμωρητική απόφαση που μόνο αναστάτωση και αντιδράσεις θα προκαλέσει στους μαθητές λίγο πριν την λήξη των μαθημάτων και την έναρξη των εξετάσεων.

Tags: Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα