Ψήφισμα καθηγητών 1ης ΕΠΑΣ Ηρακλείου

Ανακοινώσεις

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ 1ης ΕΠΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Στην 1η ΕΠΑΣ Ηρακλείου καταργούνται οι ειδικότητες Αισθητικής Τέχνης, Κομμωτικής Τέχνης, Βοηθών Οδοντοτεχνιτών, Βοηθών Φυσικοθεραπευτών. Ειδικότητες που έχουν ιδιαίτερη προτίμηση από τους μαθητές, διότι δίνουν ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης σε μαθητές κυρίως χαμηλών οικονομικά στρωμάτων, ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ.

Οι εκπαιδευτικοί των παραπάνω καταργούμενων

ειδικοτήτων του σχολείου μας θα βρεθούν σε διαθεσιμότητα – απόλυση. Καθηγητές άλλων ειδικοτήτων, που κάλυπταν το ωράριο τους στις υπό κατάργηση ειδικότητες τώρα είναι υπεράριθμοι.

Το σύνολο των εκπαιδευτικών της 1ης ΕΠΑΣ Ηρακλείου έχουμε διοριστεί με διαφανείς αξιοκρατικες διαδικασίες είτε με ΑΣΕΠ είτε από τους πίνακες αναπληρωτών του 30-μηνου.

Όλοι οι καθηγητές, που τώρα τίθενται σε διαθεσιμότητα, κάλυπταν πλήρως το ωράριο τους. Συμμετείχαν σε καινοτόμες δράσεις του σχολείου αφιερώνοντας αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο τους. Οι δε εργαστηριακές ώρες μεγάλων τμημάτων καλύπτονταν από έναν μόνο καθηγητή λόγω της μη πρόσληψης αναπληρωτών.

Οι μαθητές της Α’ Τάξης που θα αποφοιτούσαν την επόμενη σχολική χρονιά, βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα, βορά των ιδιωτικών ΙΕΚ στα οποία ακμάζουν οι καταργημένες ειδικότητες, για όποιον γονιό μπορεί να αντέξει το οικονομικό κόστος.

Κανένας δεν ξέρει πώς θα δουλέψει το σύστημα με την πρόσληψη ωρομισθίων που εξήγγειλε άτυπα προς το παρόν το Υπουργείο καθώς επίσης πότε θα δουλέψει αυτό το σύστημα, αφού κατά την περασμένη σχολική χρονιά αναπληρώτριες καθηγήτριες Κομμωτικής προσλήφθηκαν μόλις το Φεβρουάριο.

Τέλος, παρά τη ‘συνέχιση’ της λειτουργίας του σχολείου μας και κάθε σχολείου της Τεχνικής –Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, ποιοι και πόσοι θα είναι οι μαθητές που θα εγγραφούν το επόμενο σχολικό έτος, αν οι ειδικότητές της καταργούνται απ’τη μια στιγμή στην άλλη?

Είναι άδικο και εγκληματικό να καρατομούνται ειδικότητες, όνειρα μαθητών και οι 24 συνάδελφοι, που χρόνια πρόσφεραν τη δουλειά τους και την ψυχή τους κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που όλοι γνωρίζουμε, να αντιμετωπίζονται σαν νούμερα στο βωμό της τρόικας και όσοι δεν συμπεριλαμβάνονται στις τωρινές λίστες απλά να περιμένουν τη σειρά τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΟΝΙΜΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΑΜΕ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Οι καθηγητές της 1ης ΕΠΑΣ Ηρακλείου

Tags: 1η ΕΠΑΣ Ηρακλείουαπολύσεις εκπαιδευτικώναπολύσεις καθηγητώνψήφισμα
Keywords
Τυχαία Θέματα