Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε τρεις νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σήμερα

Προβάδισμα έναντι της Νέας Δημοκρατίας δίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ τρεις νέες δημοσκοπήσεις πουδημοσιεύονται σήμερα Σάββατο.

Η πρώτη δημοσκόπηση είναι της Metron Analysis δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Παραπολιτικά.
Σε αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα 4,7% έναντι της Ν.Δ. στην πρόθεση

ψήφου και συγκεκριμένα:
Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23,3% και η Ν.Δ. 18,6%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται «Το Ποτάμι» με 5,9% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,4%, το ΠΑΣΟΚ με 3,7%, η Χρυσή Αυγή με 3,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,8%, οι Οικολόγοι με 1,6%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο ΛΑ.Ο.Σ. από 1,3%. Άλλο κόμμα 4,4%, «Άκυρο ή Λευκό» 4,8%, «Αποχή» 7,7%, «Αναποφάσιστοι» 13,7%. Δεν απάντησε το 3% του δείγματος.

Στο ερώτημα «μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ποιος νομίζετε ότι είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας;», 34% των ερωτηθέντων επιλέγει τον Αντώνη Σαμαρά και 18% τον Αλέξη Τσίπρα. Από 2% συγκεντρώνουν οι κύριοι Ευάγγελος Βενιζέλος, Κουβέλης και Σταύρος Θεοδωράκης. Από 1% συγκεντρώνουν οι Πάνος Καμμένος και Νίκος Μιχαλολιάκος. Άλλος 2%, Κανένας 35%, ενώ 3% δεν απάντησε στο ερώτημα.

Η δεύτερη δημοσκόπηση είναι της Public Issue και διενεργήθηκε για την «Εφημερίδα των Συντακτών».
Σύμφωνα με την Public Issue, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα 11,5 ποσοστιαίων μονάδων έναντι της ΝΔ στην «εκτίμηση εκλογικής επιρροής».
Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 38,5% (35,5% τον Οκτώβριο στην έρευνα της ίδιας εταιρείας) και η ΝΔ 27% (27%). Στην τρίτη θέση βρίσκεται «Το Ποτάμι» με 8,5% (10,5%) και ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,5% (6,5%), η Χρυσή Αυγή με 6% (6%), το ΠΑΣΟΚ με 5% (6%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3% (3%) και η ΔΗΜΑΡ με 1% (1%). Τα «λοιπά» κόμματα συγκεντρώνουν το 4,5% (4,5%).
Στο ερώτημα «ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός», τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγει το 42% του δείγματος και τον Αλέξη Τσίπρα το 29%, ενώ το 30% λέει «κανένας από τους δύο».
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι σύμφωνα με την δημοσκόπηση το 74% των ερωτηθέντων εμφανίζεται δυσαρεστημένο από τη λειτουργία της δημοκρατίας στη χώρα μας, έναντι του 17% που δηλώνει ικανοποιημένο. Εξάλλου, οι ψηφοφόροι δηλώνουν σε ποσοστό 77% ότι η κρίση δεν έχει τελειώσει, έναντι μόλις 22% που πιστεύουν το αντίθετο, ενώ το 1% δεν εκφράζει γνώμη.

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ 4,3% και στην τρίτη δημοσκόπηση

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που παρουσιάζεται αναλυτικά σήμερα (Σάββατο), προβάδισμα 4,3% του ΣΥΡΙΖΑ (23,9%) έναντι της Ν.Δ. (19,6%) στην πρόθεση ψήφου καταγράφει πανελλαδική δημοσκόπηση της MRB.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Αγοράς». Στην εκτίμηση ψήφου η ψαλίδα μεταξύ των δύο κομμάτων διευρύνεται στο 5,5%.

Τρίτο κόμμα στη σειρά προτίμησης, αναδεικνύεται το «Ποτάμι» (7,5%).

Ακολουθεί το ΚΚΕ (5%), ενώ αποδυναμωμένο καταγράφεται το ποσοστό της Χρυσής Αυγής (4,9%). Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει μόλις 4% και οι ΑΝΕΛ οριακά υπερβαίνουν το εκλογικό μέτρο (3,1%).

Tags: δημοσκόπησηΣΥΡΙΖΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα