Πρωτοφανής "κατακλυσμός" με χαλάζι και στην Αθήνα - Χαλάει περισσότερο του Αγίου Πνεύματος ο καιρός

Πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα για τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού. Το έντονα καιρικά φαινόμενα που γνωρίζουμε από το έκτακτο δελτίο καιρού το οποίο έχει εκδοθεί από το μεσημέρι της Παρασκευής, ιδιαίτερα για την ημέρα του Αγιόυ Πνεύματος, έκαναν την παρουσία τους αισθητή από το μεσημέρι της Κυριακής.

Ιδιαίτερα στην Αθήνα, είδαμε να πέφτει απο καταρρακτώδ η βροχή έως και χαλάζι.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ,

αύριο (Δευτέρα) αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά κυρίως των βόρειων περιοχών. Οι άνεμοι στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 5 Μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Στην Αττική αναμένεται γενικά καλά καιρός. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3-4 και τοπικά βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος προβλέπεται ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως στα γύρω ορεινά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί έως 3 Μποφόρ και θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ολοκληρωτική ζημιά στα Φάρσαλα

Για ολοκληρωτική ζημιά στις καλλιέργειες από τη χθεσινή έντονη χαλαζόπτωση στην περιοχή των Φαρσάλων, η οποία φτάνει το 100% της παραγωγής, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ).

Σύμφωνα με την ΕΟΑΣΝΛ, η νέα σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε κυρίως τα χωριά Κατωχώρι, Ανωχώρι και Σταυρό της επαρχίας Φαρσάλων και έκανε ζημιά στην παραγωγή βαμβακιού, βιομηχανικής τομάτας, σιταριού, καλαμποκιού.

Η Ομοσπονδία σημειώνει πως υπάρχουν «τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων» γιατί δεν έχουν πάρει «κανένα μέτρο αντιχαλαζικής προστασίας», ζητάει να υπάρξει άμεση και δίκαιη εκτίμηση της ζημιάς και να δοθούν γρήγορα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες αγρότες που δεν έχουν άλλες πηγές εισοδήματος για να καλύψουν τις οικογενειακές ανάγκες τους.

Αγίου Πνεύματος
Keywords
Τυχαία Θέματα