Πρώτα τις απέλυσαν, τώρα τις χτυπούν με ΜΑΤ

Tweet

Επίθεση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ δέχτηκαν οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που είχαν συγκεντρωθεί χθες έξω από το υπουργείο διαμαρτυρόμενες για το καθεστώς διαθεσιμότητας στο οποίο έχουν τεθεί. Κατά τη διάρκεια της αποχώρησης των κλιμακίων της τρόικας από το υπουργείο, όταν οι καθαρίστριες, με πανό και συνθήματα, επιχείρησαν να τους προσεγγίσουν προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους στις πολιτικές της εξαθλίωσης, οι δυνάμεις των ΜΑΤ

με προτεταμένες ασπίδες τις απώθησαν βίαια.

Αποτέλεσμα της αστυνομικής επέμβασης ήταν μία εργαζόμενη να τραυματιστεί στο χέρι και να διακομισθεί με ασθενοφόρο στον «Ευαγγελισμό». «Δεν κάνουμε πίσω, κάθε μέρα θα είμαστε εδώ εδώ», ξεκαθαρίζουν οι καθαρίστριες που απαιτούν να επιστρέψουν στο πόστο τους.

ΠΟΕ - ΔΟΥ: Τα ΜΑΤ δεν σώζουν κανέναν υπουργό

Η επίθεση που δέχθηκαν οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών έξω από το υπουργείο δεν μπορεί να σταματήσει τον αγώνα τους, αναφέρει η ΠΟΕ - ΔΟΥ, σημειώνοντας ότι «η απόπειρα βίαιης σύλληψης (από άτομο με πολιτική περιβολή), τα κτυπήματα και οι τραυματισμοί στις γυναίκες που καθημερινά διαδηλώνουν ειρηνικά και απαιτούν το αυτονόητο (να συναντηθούν με τον υπουργό), είναι η βάρβαρη απάντηση, την οποία καλούμε να καταδικάσουν συνδικαλιστικοί, κοινωνικοί και πολιτικοί φορείς».

Δ. Στρατούλης: Ωμή αστυνομική καταστολή

«Η κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, δεν φτάνει που απέλυσε με συνοπτικές διαδικασίες 595 καθαρίστριες στο υπουργείο Οικονομικών με συμβάσεις αορίστου χρόνου, 4ωρες ημερήσιας εργασίας και με 500 ευρώ μηνιαίο μισθό, οδηγώντας τις ίδιες και τις οικογένειές τους στην πείνα, αλλά επιπλέον προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον αγώνα τους με ωμή αστυνομική καταστολή», αναφέρει ο Δημήτρης Στρατούλης, βουλευτής και υπεύθυνος ΕΕΚΕ Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον αγώνα των καθαριστριών.

«Είναι ντροπή, κ. Στουρνάρα, οι απολυμένες καθαρίστριες, που βρίσκονται καθημερινά έξω από το υπουργείο Οικονομικών διεκδικώντας το αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία, να αντιμετωπίζονται με τόση βία γιατί εμποδίζουν -τάχα- τη δημιουργία του κατά φαντασίαν πλεονάσματος , που διαρκώς επικαλείται ο κ. Σαμαράς», αναφέρει το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: Αυγή

Tags: ΜΑΤαπολύσεις Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα