ΠΡΟΣΟΧΗ: Με λεωφορεία η μετακίνηση των επιβατών μεταξύ Λιανοκλαδίου και Δομοκού

Μία εμπορική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη εκτροχιάστηκε κοντά στον σταθμό της Καλλιπεύκης, στο τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής Λιανοκλάδι Δομοκός.

Ο κεντρικός σιδηροδρομικός άξονας της χώρας παραμένει κλειστός, ενώ οι επιβάτες επιβιβάζονται σε λεωφορεία στον σταθμό Λιανοκλάδι με προορισμό τον Δομοκό, όπου γίνονται μετεπιβιβάσεις

στις αμαξοστοιχίες. Το αντίστροφο συμβαίνει για όσους κινούνται από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των τεχνικών του ΟΣΕ, η ζημιά στη γραμμή είναι εκτεταμένη και θα χρειαστεί αρκετά 24ωρα προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφορία των τρένων.

Το ατύχημα συνέβη όταν το πρώτο βαγόνι της εμπορικής αμαξοστοιχίας, αμέσως μετά τη μηχανή βγήκε από τις ράγες. Το τρένο συνέχισε την πορεία του σε ανηφορικό σημείο έως ότου εκτροχιάστηκαν άλλα δύο βαγόνια μαζί με τη μηχανή, οπότε και ακινητοποιήθηκε. Οι ζημιές της γραμμής εκτείνονται σε ένα μεγάλο κομμάτι της γραμμής, καθώς το τρένο κινούνταν επί 4 χιλιόμετρα από το σημείο του εκτροχιασμού μέχρι και εκεί που σταμάτησε.

Συνεργεία του ΟΣΕ προσπαθούν να επαναφέρουν και να ανασύρουν πρώτα τη μηχανή και μετά τα βαγόνια που έχουν εκτροχιαστεί και στη συνέχεια να αποκαταστήσουν τις βλάβες στη σιδηροδρομική γραμμή.

Από τα ξημερώματα η σιδηροδρομική γραμμή παραμένει αποκλεισμένη και η ταλαιπωρία των επιβατών που κινούνται από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη είναι μεγάλη.

ΤΡΑΙΝΟΣΕσιδηροδρομική σύνδεσηΕκτροχιασμός αμαξοστοιχίαςτρένα
Keywords
Τυχαία Θέματα