Πρόσκληση 2ου Θερινού Σχολείου «Υπολογιστική Μηχανική και Επιστήμη»

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με το Εργαστήριο Εκπαιδευτικού Υλικού και Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας (ΕΕΥΕΜ) και με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Γεώργιο Χατζηγεωργίου διοργανώνουν το 2ο e-learning Θερινό Σχολείο με θέμα «Υπολογιστική Μηχανική και Επιστήμη».

Το Θερινό Σχολείο μπορούν να παρακολουθήσουν προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, υποψήφιοι διδάκτορες, μεταδιδακτορικοί και άλλοι ερευνητές και γενικά μηχανικοί και επιστήμονες που ενδιαφέρονται για τα θέματα που πραγματεύεται η Υπολογιστική Μηχανική και Επιστήμη. Πρόκειται για

μία σημαντική εκπαιδευτική δραστηριότητα, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 26 Ιουνίου μέχρι 8 Ιουλίου 2017, υιοθετώντας τη σύγχρονη και ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όπου δεν απαιτείται η φυσική παρουσία των εκπαιδευομένων.

Στο Θερινό Σχολείο θα συμμετάσχουν ως Διδάσκοντες διακεκριμένοι ειδικοί επιστήμονες στον τομέα της Υπολογιστικής Μηχανικής & Επιστήμης από τρία Δημόσια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η Υπολογιστική Μηχανική και Επιστήμη (Computational Mechanics and Science) ασχολείται με την επίλυση δύσκολων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι μηχανικοί και οι επιστήμονες, κάνοντας χρήση αριθμητικών μεθόδων. Πρόκειται για ένα συνεχώς εξελισσόμενο ερευνητικό πεδίο τα ευρήματα και τα αποτελέσματα του οποίου έχουν αντίκτυπο στην επιστήμη και τη βιομηχανία, σε όλους τους τομείς της θεωρητικής και εφαρμοσμένης μηχανικής και επιστήμης.

Σήμερα, είναι αδιανόητη η επίλυση πρακτικών προβλημάτων μηχανικού χωρίς τη χρήση μεθόδων που βασίζονται στην υπολογιστική μηχανική όπως η ανάλυση έργων πολιτικού μηχανικού (οικοδομικά έργα, φράγματα, γέφυρες, σήραγγες), μηχανολόγου μηχανικού όπως η ανάλυση και ο σχεδιασμός μεμονωμένων εργαλείων μέχρι ιδιαίτερα πολύπλοκων κατασκευών όπως αυτοκινήτων, πλοίων, αεροσκαφών κλπ.

Επίσης, ιδιαίτερα πολύπλοκα προβλήματα όπως η αποτελεσματικότητα ενός νέου φάρμακου ή τα αποτελέσματα της έκρηξης ενός υπερκαινοφανούς αστέρα (supernova) μπορούν αξιόπιστα να εκτιμηθούν με την Υπολογιστική Μηχανική και Επιστήμη ενώ θα πρέπει να αναφερθεί η τεράστια συμβολή της στην εξέλιξη της εμβιομηχανικής και των μικρο-ηλεκτρο-μηχανικών συστημάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε "κλικ" ΕΔΩ

ΕΑΠθερινό σχολείοe-learning
Keywords
Τυχαία Θέματα