Προς διάλυση η σύμβαση για το μετρό

Τη διάλυση της σύμβασης για τη μελέτη, κατασκευή και λειτουργία του μετρό Θεσσαλονίκης ζήτησε χθες η ανάδοχος κοινοπραξία. Με εξώδικο, που έφθασε στα γραφεία της Αττικό Μετρό χθες το απόγευμα, ο εργολάβος επικαλείται τη διαιτητική απόφαση και ζητεί να εγκαταλείψει το έργο. Η Αττικό Μετρό θα υποστηρίξει την

παραμονή του στο έργο, αντιπροτείνοντας την υπογραφή συμπληρωματικής σύμβασης για τις επιπρόσθετες εργασίες στο υπολειπόμενο έργο. Σε κάθε περίπτωση, η κίνηση αυτή ανοίγει πλήθος θεμάτων γύρω από την «επόμενη ημέρα».

Το περιεχόμενο της επιστολής της κοινοπραξίας (ΑΕΓΕΚ, Ansaldo, Ansalsobreda, Impregilo, Seli) δεν έχει ακόμα γίνει γνωστό. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ο ανάδοχος επικαλείται τη διαιτητική απόφαση, με την οποία το έργο έμεινε χωρίς εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Οι επιλογές, σύμφωνα με την "Καθημερινή", πλέον, είναι δύο: είτε η Αττικό Μετρό αποδέχεται την αίτηση της κοινοπραξίας, τον αποζημιώνει για τις εκτελεσθείσες εργασίες και προχωρά στην επιμέτρηση του υπολοίπου για να προκηρύξει νέο διαγωνισμό. Είτε δεν την κάνει αποδεκτή, προτείνοντας συναινετική λύση για τη συνέχιση του έργου.

Tags: Μετρό ΘεσσαλονίκηςΜετρό Θεσσαλονίκης
Keywords
Τυχαία Θέματα