Προληπτική λογοκρισία από την Πρυτανεία του Ιονίου Πανεπιστημίου

Ανακοινώσεις

Ένωση Διδασκόντων Ιονίου Πανεπιστημίου

Μέλος της ΠΟΣΔΕΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ!!

Κοιν:

· Υπουργείο Παιδείας-Γραφείο Υπουργού

· Υπουργείο Παιδείας-Γραφεία Υφυπουργών

· Συνήγορο του Πολίτη

· Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης

· Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών

· Σύνοδο Πρυτάνεων

• ΠΟΣΔΕΠ

•Συλλόγους Μελών ΔΕΠ ΑΕΙ

και ΤΕΙ της χώρας

• Συμβούλιο Διοίκησης ΙΠ

• Φοιτητικούς συλλόγους ΙΠ και Μεταπτυχιακούς φοιτητές

• Τοπικά και αθηναϊκά ΜΜΕ

Η Ένωση Διδασκόντων του Ιονίου Πανεπιστημίου με ανησυχία και οργή παρακολουθεί επί μήνες μια ιδιότυπη μορφή λογοκρισίας που εφαρμόζει στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου η Πρυτανεία του Ιδρύματος. Πιο συγκεκριμένα δημοσιεύει μόνο τις ανακοινώσεις που είναι αρεστές στη πρυτανική αρχή και, φυσικά, δεν δημοσιεύει τις ανακοινώσεις της Ένωσης Διδασκόντων του Ιονίου Πανεπιστημίου παρότι ορισμένες ανακοινώσεις της Ένωσης θέτουν επιτακτικά το αίτημα της δημοσίευσης. Η κατάσταση αυτή υπερέβη κάθε όριο το τελευταίο διάστημα όταν ένα θεσμοθετημένο όργανο, η Εφορευτική Επιτροπή των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου στο τμήμα Αρχειονομίας-Βιβλιοθηκονομίας – Μουσειολογίας απέστειλε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου. Επειδή φαίνεται ότι τα αποτελέσματα των εκλογών δεν ικανοποιούσαν την Πρυτανική αρχή, αυτή επί δέκα και πλέον ημέρες δεν δημοσιεύει όπως έχει υποχρέωση, την ανακοίνωση της εφορευτικής επιτροπής και δεν ενημερώνει την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, καθώς και το άρθρο 15 του νόμου 4009/2011, περί Δημοσιότητας – Διαφάνειας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Διδασκόντων του Ιονίου Πανεπιστημίου καταγγέλλει στην ακαδημαϊκή κοινότητα και στην ελληνική κοινωνία γενικότερα την αντιδημοκρατική συμπεριφορά της πρυτανικής αρχής και απαιτεί την άμεση ανάρτηση του πρακτικού της Εφορευτικής Επιτροπής στην κεντρική ιστοσελίδα του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Παράλληλα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Διδασκόντων δηλώνει απερίφραστα ότι σε θέματα ελευθερίας της έκφρασης και υπεράσπισης των δικαιωμάτων των συναδέλφων στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο θα είναι άτεγκτο απέναντι σε όποιον θεωρεί το Ιόνιο Πανεπιστήμιο χώρο προσωπικής ιδιοκτησίας, προβολής και δημιουργίας μηχανισμών τρομοκράτησης και χειραγώγησης. Καλούμε όλους τους συναδέλφους, από όποια θέση κι αν κατέχουν, να αντισταθούν ή να αποστασιοποιηθούν από τέτοιες λογικές οι οποίες δεν είναι μόνο ηθικά και πολιτικά απαράδεκτες αλλά και νομικά ελέγξιμες από τις αρμόδιες αρχές.

Κέρκυρα, 1 Ιουλίου 2013

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας

Κώστας Αγγελάκος Φωτεινή Βάκη

Tags: Ιόνιο ΠανεπιστήμιοΈνωση Διδασκόντων Ιονίου Πανεπιστημίου
Keywords
Τυχαία Θέματα