Προκήρυξη για φιλολόγους, δασκάλους, νηπιαγωγούς, αγγλικής, φυσικής αγωγής, μουσικής, μαθηματικούς

Ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Μάνδρας –Ειδυλλίας προτίθεται να προβεί στην πρόσληψη προσωπικού στην πρόσληψη ωρομίσθιου Εκπαιδευτικού – Καλλιτεχνικού προσωπικού δώδεκα (12) ατόμων, με σύμβαση εργασίας Ορισμένου Χρόνου για τα προγράμματα «Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» (Κ.Δ.Α.Π.), που λειτουργούν από τον ΔΟΚΑΠΜΕ, στα πλαίσια της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», για το σχολικό έτος 2017 – 2018.

Σύμφωνα με τις διατάξεις της περ. στ. 3 του άρθρου 75 του Ν. 3463/2006 στις αρμοδιότητες των ΟΤΑ

συμπεριλαμβάνονται και η ίδρυση και λειτουργία Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών. Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης έχουν ως σκοπό την παραμονή των παιδιών για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας πέραν του σχολικού ωραρίου σε ένα περιβάλλον ευχάριστο και δημιουργικό, στη σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών δίνοντας τους κίνητρα και ευκαιρίες. Επίσης στόχος είναι η εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, καθώς με την δημιουργική απασχόληση των παιδιών επιτυγχάνεται η ουσιαστική διευκόλυνση των γυναικών, προκειμένου να εναρμονίζουν τους απαιτητικούς και αντικρουόμενους ρόλους τους, μητέρας και εργαζόμενης, μεταξύ δηλαδή οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής. Το Νομικό Πρόσωπο «Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Μάνδρας Ειδυλλίας» (Δ.Ο.Κ.Α.Π.Μ.Ε.) στα πλαίσια υλοποίησης Νέων δράσεων στην νέα Προγραμματική Περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020 θέτει ως προτεραιότητα την ανάπτυξη δράσεων Κοινωνικής Πολιτικής.

Προτεραιότητα μας είναι η μόχλευση και η απορρόφηση όσο δυνατών μεγαλύτερων επιχορηγήσεων για την στήριξη των Παιδικών μας Σταθμών αλλά και για την δημιουργία νέων δομών ΚΔΑΠ στον Δήμο μας . Για 1η χρονιά το ΝΠΔΔ «Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Μάνδρας Ειδυλλίας» (Δ.Ο.Κ.Α.Π.Μ.Ε.) αποφάσισε να ιδρύσει ΚΔΑΠ, δημιουργώντας 2 νέες Δομές όπου μπορούν να φιλοξενήσουν πάνω από 200 παιδιά και να καλύψει έτσι το μεγάλο ενδιαφέρον που έχει δημιουργηθεί στην πόλη μας. Στόχος μας είναι η ενίσχυση δράσεων κοινωνικής πολιτικής, ιδρύοντας Κ.Δ.Α.Π. αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων για παιδιά από 5-12 ετών, όπου τα παιδιά με την συμμετοχή τους σε αυτό θα μπορούν να παρακολουθούν τις δράσεις του προγράμματος. Τονίζεται ότι πάνω από 250 παιδιά έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για το εν λόγω πρόγραμμα και στόχος μας είναι η επέκταση δράσεων κοινωνικής πολιτικής προκειμένου να ανακουφίσουμε τις χειμαζόμενες ελληνικές οικογένειες και να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των μητέρων και οικογενειών του Δήμου μας στην ιδιαίτερα δύσκολή εποχή που ζούμε . Στο πλαίσιο της υλοποίησης των πράξεων σχετικά με τη δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», η Ε.Ε.Τ.Α.Α. ενεργώντας ως δικαιούχος, εξέδωσε πρόσκληση ενδιαφέροντος (Α.Π. 5122/23-5-2017) στα Κέντρα Δημιουργικής απασχόλησης παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.), για να συμμετέχουν στην εν λόγω πράξη. Η διάρκεια της πράξης είναι κάθε φορά μονοετής από την ημερομηνία της πρόσκλησης έως 31 Αυγούστου κάθε επόμενου έτους.

Η διάθεση των θέσεων στα. Κ.Δ.Α.Π., πραγματοποιείται από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε., προς τις γυναίκες ωφελούμενες, μέσω «εντολής τοποθέτησης», σύμφωνα με τις διαδικασίες, που εξειδικεύονται στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Έως σήμερα έχουν ήδη υπογραφεί 170 συμφωνητικά με ωφελούμενες που επιθυμούν να συμμετάσχουν τα παιδιά τους στις δράσεις των ΚΔΑΠ του δήμου μας. Με την λειτουργία των Κ.Δ.Α.Π. (κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών) μέσω του προγράμματος της Ε.Ε.Τ.Α.Α., παρέχεται η δημιουργική απασχόληση των παιδιών για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας, εκτός σχολικού ωραρίου, η σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου με ατομική ή οργανωμένη δραστηριότητα ή μέσα από οργανωμένες ομάδες εργαστηρίων, καθώς και η εξυπηρέτηση των γονιών. Η διάθεση των θέσεων στα. Κ.Δ.Α.Π., θα πραγματοποιείται από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε., προς τις γυναίκες ωφελούμενες, μέσω «εντολής τοποθέτησης», σύμφωνα με τις διαδικασίες, που εξειδικεύονται στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Τα ΚΔΑΠ πέραν του σχολικού ωραρίου οφείλουν σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας τους να ανοίξουν νέους ορίζοντες, μέσα από την μουσική, το χορό ,την ζωγραφική, την χειροτεχνία, το θεατρικό παιχνίδι, την γυμναστική και άλλων εξειδικευμένων δραστηριοτήτων, ανάλογα με τις ανάγκες, που θα δημιουργηθούν. Για την λειτουργία των ΚΔΑΠ ,σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας τους, πρέπει να έχει προσληφθεί και το απαιτούμενο προσωπικό προκειμένου να ξεκινήσει και κανονικά η λειτουργία και των κέντρων. Σύμφωνα με τις διατάξεις της Π1β/Γ.Π. οικ.14951/9-10-2001 (ΦΕΚ 1397/Β/22-10-2001), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, καθώς και τον εγκεκριμένο Κανονισμό λειτουργίας των Δομών αναλογία παιδιών εξειδικευμένου προσωπικού είναι 2 άτομα εξειδικευμένο προσωπικό για 25 παιδιά. Σύμφωνα με τα υπογεγραμμένα ήδη συμφωνητικά (170) για να καλύψουμε την αναλογία απαιτείται το αντίστοιχο προσωπικό, ήτοι το λιγότερο (12) άτομα εξειδικευμένου προσωπικού.

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 4 του άρθρου 30 του Ν. 4314/2014 αντικαθίσταται και συγκεκριμένα στο τέλος του άρθρου 4 της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 33/2006 (Α’ 280) προστίθεται περίπτωση και ως εξής: «Οι συμβάσεις μίσθωσης έργου που συγχρηματοδοτούνται στο πλαίσιο προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, του ΕΟΧ ή στο πλαίσιο άλλων ενωσιακών ή διεθνών προγραμμάτων, καθώς και οι συμβάσεις εργασίας ή απασχόλησης του προσωπικού ιδιωτικού δικαίου που προσλαμβάνεται για ορισμένο χρόνο ή για ωριαία απασχόληση για την εκτέλεση των ως άνω συγχρηματοδοτούμενων πράξεων και οι ανανεώσεις και οι παρατάσεις αυτών, εξαιρούνται από το πεδίο εφαρμογής του ν. 2527/1997 και της ΠΥΣ 33/2006 καθώς πρόκειται για συµβάσεις που διαρκούν όσο το χρηματοδοτούμενο έργο και για κάλυψη αναγκών που, επειδή συνδέονται µε συγκεκριμένο και σαφώς προσδιορισμένο χρονικά έργο , δεν µπορούν να θεωρηθούν πάγιες και διαρκείς». Σύμφωνα με τα ανωτέρω και δεδομένου ότι πρόκειται για Εκπαιδευτικό και Καλλιτεχνικό προσωπικό που θα απασχοληθεί στις Δομές «Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών», θα πρέπει άμεσα και από την στιγμή που δεν απαιτείται πλέον έγκριση από Κεντρικούς Φορείς, να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες για την προκήρυξη των θέσεων αυτών, προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία των Δομών. Δεδομένου ότι

 ο Δήμος μας κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και δυστυχώς δεν μπορέσαμε να λειτουργήσουμε από την αρχή το εν λόγω Πρόγραμμα και

 ότι εντάχθηκαν στην Δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σχολικό έτος 2017-2018 άνω των 170 ωφελούμενοι και αφού λάβαμε την αριθμ. πρωτ. 17017/6309 13-3-2018 έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την αριθμ. 56/2018 απόφαση Δ.Σ. με θέμα «Προγραμματισμός Πρόσληψης 12 (Δώδεκα) ατόμων ωρομίσθιου Εκπαιδευτικού – Καλλιτεχνικού προσωπικού, με Σύμβαση Εργασίας Ορισμένου Χρόνου, στα προγράμματα «ΚΔΑΠ» της Δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» σχολικού έτους 2017 – 2018» προχωρούμε στην κατάρτιση των όρων της Ανακοίνωσης.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Θέσεις εργασίαςεύρεση εργασίαςαγορά εργασίαςεργασίαβρίσκω δουλειάκαριέρααγγελίαproson.grπροκήρυξηπροσλήψειςμόνιμες προσλήψειςδάσκαλοιφιλόλογοιΕπισυνάψεις: o4th5oklx-yma.pdf
Keywords
Τυχαία Θέματα