Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, των Ηρ. Ξανθόπουλου, Α. Σπύρου και Γ.

Ανακοινώσεις

Ξανθόπουλος Ηρακλής Β ΕΛΜΕ [email protected]

Σπύρου Αθηνά Δ ΕΛΜΕ [email protected]

Τσιρανίδης Γεώργιος Α ΕΛΜΕ [email protected]

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις

Την Τρίτη το βράδυ ολοκληρώθηκαν οι Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ της

χώρας όπου υπερψηφίστηκε η πρόταση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για απεργία στις 17/05/2013 καθώς και για όλη την επόμενη εβδομάδα. Το πρωί της Τετάρτης ο αλέκτωρ λάλησε μία φορά, το πρωί της Πέμπτης δεύτερη. Τρίτη δεν υπήρξε και ούτε θα υπάρξει, γιατί η πρόταση της ΟΛΜΕ ανεστάλη μετά από ψηφοφορία που τέθηκε στη ΓΣ των προέδρων για το «εάν υπάρχουν οι όροι που μπορεί να υλοποιηθεί η απεργία». Το αποτέλεσμα ήταν υπέρ των λευκών σε ποσοστό 68,8% (σε αριθμό αντιπροσώπων).

Ενώ είχε ήδη δημοσιευθεί από την Κυριακή η επίταξή μας στην εφημερίδα της κυβέρνησης, οι συνδικαλιστές των αριστερών παρατάξεων στις ΓΣ, διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους πως «η απεργία θα συντρίψει την κυβέρνηση» και ότι πρέπει να «πέσει η κυβέρνηση». Δυστυχώς για τη ΣΥΝΕΚ η συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τον Αλ. Τσίπρα δεν άφησε και πολλές προσδοκίες στήριξης.

Από την άλλη πλευρά οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ προέβαλαν σθεναρές αντιδράσεις (τουλάχιστον μπροστά στα κανάλια και με ανακοινώσεις τους) αλλά στις πιέσεις που δέχτηκαν από τον πολιτικό τους φορέα, στάθηκαν προσοχή. Στο ίδιο μονοπάτι ακολούθησαν και τα μέλη της ΠΑΣΚ.

Καταγγέλλουμε τις παρατάξεις ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ και ΠΑΣΚ για τη στάση τους, με την οποία φόρτωσαν στις δικές μας πλάτες μία ήττα, που στα μάτια τους φαντάζει «νίκη». Γιατί άραγε;;;

Προτείνουμε να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα δύο βαθμολογικά κέντρα που λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη την Δευτέρα 20/05/2013 και ώρα 6:00 μ.μ.

Καταθέτουμε την παραπάνω πρόταση σε όλες τις ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης μέσω των προέδρων τους και ζητάμε από τα ΔΣ να πάρουν θέση και να καλέσουν τα μέλη τους να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας.

Tags: ΟΛΜΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα