Ποτάμι το όνομα του νέου κόμματος του Στ.Θεοδωράκη

Tweet

Όπως έγινε γνωστό πριν λίγες ώρες, από την ιστοσελίδα της εφημερίδας, ΤΟ ΒΗΜΑ, ο Σταύρος Θεοδωράκης θα κατέβει δημιουργώντας πολιτική κίνηση στις ευρωεκλογές.

Σε λίγη ώρα θα ανακοινώσει την αποχώρησή του από την δημοσιογραφία, το MEGA και το Protagon. Το όνομα του νέου κόμματος θα είναι "Ποτάμι".

Ο Στ. Θεοδωράκης δήλωσε τα παρακάτω:

«...Αποφασίσαμε

να κάνουμε «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ». Ποιοι το αποφασίσαμε; Άνθρωποι με τα ίδια ερωτήματα. Επαγγελματίες της ζωής – νέοι στην πολιτική. Κανείς από εμάς δεν έχει υπηρετήσει σε υπουργεία, υφυπουργεία ή γραφεία αρχηγών. Φοιτητές, διανοούμενοι, οικονομολόγοι, εργάτες, καλλιτέχνες, άνεργοι, έμποροι, γιατροί, αρχιτέκτονες. Μια ομάδα που έχει μυαλό και δύναμη – τη δύναμη της λογικής και του δίκιου. Τις επόμενες ώρες θα βγάλετε και εσείς μόνοι σας τα συμπεράσματά σας.»

Εξηγώντας γιατί δεν θα είναι στο ευρωψηφοδέλτιο έγραψε:

«Εγώ τώρα, δε θα πάω στην Ευρωβουλή. Δεν έχω ίσως και τα προσόντα. Καλά καλά δεν ξέρω ξένες γλώσσες. Θα μείνω λοιπόν στην Ελλάδα. Το τι θα κάνω θα εξαρτηθεί πάλι από εσάς. Αν πάμε καλά στις Ευρωεκλογές, μετά θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε και στις εθνικές εκλογές. Αν αποτύχουμε – αν αποτύχω για την ακρίβεια- τότε μετά τις ευρωεκλογές, θα προσπαθήσω να γυρίσω στη δημοσιογραφία. Μέχρι τότε την εγκαταλείπω. Που σημαίνει ότι σταματάω τους «Πρωταγωνιστές» και δεν θα έχω ενεργή συμμετοχή στο Protagon. Και εδώ θέλω να ζητήσω μία μεγάλη συγγνώμη από τους συνεργάτες μου. Στην τηλεόραση, στο Protagon, στην εφημερίδα. Τα σχέδια που κάναμε πρέπει να διακοπούν. Αυτό που προέχει τώρα είναι να σπάσουμε τη ρουτίνα της πολιτικής. Να ταράξουμε λίγο τα λιμνάζοντα νερά φέρνοντας νερό από το ΠΟΤΑΜΙ.»

Όπως σχολιάζει το koutipandoras.gr

Ο Σημίτης βρήκε φάρμακο για το δάκο της Ελιάς

Η αναγνωρισιμότητα του Σταύρου Θεοδωράκη από την πολυετή παρουσία του στους τηλεοπτικούς δέκτες, το απολιτίκ – κίβδηλο αντισυστημικό προφίλ του και ο εξασφαλισμένος δίαυλος επικοινωνίας με το εκλογικό σώμα μέσω της ιστοσελίδας του αλλά και των Μέσων του συγκροτήματος Λαμπράκη που σπεύδει να αγκαλιάσει την προσπάθεια μετά το φιάσκο των 58 αποτελούν ως φαίνεται τις βάσεις των ευσεβών πόθων Σημίτη - Ψυχάρη.

Εξάλλου είναι γνωστή η καλή σχέση που διατηρεί ο δημοσιογράφος με το «εκσυχρονιστικό» ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη. Ακόμα καλύτερες είναι αυτές με τον Σταύρο Ψυχάρη...

Tags: Σταύρος Θεοδωράκηςευρωεκλογέςποτάμι Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα