Πορεία κατά του φασισμού στη μνήμη του Παύλου Φύσσα και στην Καλαμάτα (φωτογραφίες και βίντεο)

Tweet

Ομάδα της πορείας αποδοκίμασε τους Αστυνομικούς και πέταξε αντικείμενα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Πορείες στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του από τους χρυσαυγίτες, διοργανώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στις περισσότερες πόλεις της χώρας, αλλά και στην Ευρώπη. Στον τόπο της θυσίας του, στο Κερατσίνι, έγιναν το μεσημέρι

τα αποκαλυπτήρια μνημείου.
Στην Καλαμάτα διοργανώθηκε μεγάλη πορεία μνήμης και καταγγελίας. Κατά τη διάρκειά της οι πολίτες έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα κατά του φασισμού. Οι συγκεντρωθέντες ξεκίνησαν από την πλατεία 23ης Μαρτίου και συνέχισαν φωνάζοντας συνθήματα.
Στην πορεία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας, η Ανοιχτή Συνέλευση, ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η δημοτική παράταξη “Ανοιχτός Δήμος” με τον επικεφαλή της Μ. Μάκαρη, στελέχη άλλων κομμάτων και φορέων και αρκετοί πολίτες. Για το φόβο τυχόν επεισοδίων στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στην οδό Νέδοντος υπήρχε μια διμοιρία ΜΑΤ, αλλά και αρκετοί αστυνομικοί όταν η πορεία έφθασε στο σημείο μια μικρή ομάδα νέων πέταξε πέτρες και ξύλα κατά των γραφείων και των αστυνομικών, πράξη που αποδοκιμάστηκε από την πλειοψηφία των ατόμων που συμμετείχαν στην πορεία.

Στις ανακοινώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφερόταν μεταξύ άλλων:

«Τα τάγματα εφόδου, όπως αυτό του Ρουπακιά, που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα, ήταν ενταγμένα στη δομή τρόμου των νεοναζί, προκειμένου να τσακιστεί η αντίσταση για λογαριασμό των επιχειρηματιών, των εφοπλιστών και των Τραπεζιτών.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στη Ν.Δ. των Μπαλτάκων να παίζει παιχνίδια στη Βουλή με τα κουκιά των νεοναζί βουλευτών, προκειμένου να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας και να συνεχίσει τις επιθέσεις με τα Μνημόνια της φτώχειας και της ανεργίας. Ο Παύλος ζει».
Να σημειώσουμε, επίσης, ότι μουσική εκδήλωση με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα διοργανώνει η ΚΝΕ το βράδυ της Παρασκευής στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.

ΠΗΓΗ: tharrosnews.gr

Tags: Παύλος ΦύσσαςΚαλαμάτα. Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα