Ποιος πνίγει τους μετανάστες στη μεσόγειο τελικά;

Tweet

Επιμέλεια: alfavita.gr

Ένα απέραντος υγρός τάφος για τα θύματα της φτώχειας και του πολέμου έχει μετατραπεί το πέρασμα στην Ευρώπη, τα τελευταία αρκετά χρόνια. Το όνειρο για μια καλύτερη ζωή «βυθίζεται», και το χέρι της Ευρώπης ούτε «μπορεί» αλλά ούτε και θέλει να απλωθεί σε όσους κινδυνεύουν.

Για του λόγου το αληθές ισχύει το εξής υποκριτικό θεσμικό πλαίσιο: Κανένα καράβι δεν πρόκειται να βοηθήσει ακόμα και στην περίπτωση που λάβει στον ασύρματο τη σχετική έκκληση

για βοήθεια, κάτι για το οποίο υποχρεούται να σπεύσει σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες ναυσιπλοΐας. Ο λόγος είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εγκρίνει «αυστηρή» οδηγία σύμφωνα με την οποία το πλοίο που θα πάει να βοηθήσει δεν επιτρεπεται μετά να αποβιβάσει τους ναυαγούς μετανάστες, σε κανένα ευρωπαϊκό λιμάνι! Έτσι, το πλοίο είναι αναγκασμένο να ταξιδεύει για εβδομάδες με αποτέλεσμα να καταστρέφεται οικονομικά και ασφαλιστικά.

Οι καπετάνιοι λοιπόν και οι πλοιοκτήτες, για να αποφύγουν τη διάσωση κλείνουν τον ασύρματο για να μην ακούν τις εκκλήσεις.

Πόσο ακραίος είναι λοιπόν κύριε Σαμαρά, όποιος θεωρεί ότι η Ευρώπη είναι ένας διακρατικός οργανισμός απάνθρωπων φονιάδων που αφήνει στις ακτές του να βυθίζονται πλοία γεμάτα μετανάστες;

Tags: μετανάστεςπνιγμοί Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα