Ποιανού υπηρέτης είναι τελικά;

Αρθρογράφος: Τάνια Ζωγράφου

Κοντεύει να γίνει έθιμο, κοντά στο Πάσχα των Ελλήνων, ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, να απευθύνει αξιαγάπητο, χριστιανικό, μήνυμα μίσους για διάφορες κοινωνικές ομάδες ή πρόσωπα. Στην αρχή ήταν ο Φίλης, υπουργός Παιδείας, που του ευχήθηκε να σαπίσει το χέρι του, για το νόμο που έφερε για τα Θρησκευτικά. Νόμο που πριν λίγες μέρες, κατάργησε ο άλλος πυλώνας του θρησκευτικού τζιχαντισμού, το ΣτΕ. Μετά, πήραν σειρά αυτοί που θα έτρωγαν κρέας τη Μεγάλη Παρασκευή και που τους καταράστηκε να τρυπήσει

το στομάχι τους και να αποκτήσουν πέτρα τα άντερά τους, ή το ανάποδο, να γίνει πέτρα το στομάχι τους και να τρυπήσουν τα άντερά τους, δεν θυμόμαστε ακριβώς τη σειρά. Φέτος έχουν την τιμητική τους οι ομοφυλόφιλοι και οι ομοφυλόφιλοι κατά την άποψή του, πολιτικοί.

Σε άρθρο του, που γράφηκε τον Δεκέμβρη του 2015, ο μητροπολίτης Αμβρόσιος αποκάλεσε τους ομοφυλόφιλους αποβράσματα της κοινωνίας! «Ε, λοιπόν, αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους! ... Είναι άτομα με νοητική διαταραχή! Δυστυχώς, αυτοί είναι τρισχειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους, που ζουν στα τρελοκομεία! Μη διστάζετε, λοιπόν! Όταν και όπου τους συναντάτε, φτύστε τους!». Συνέγραψε σε απόλυτο χριστιανικό λόγο ο μητροπολίτης, που φοράει φουστάνια και στολίζεται με χρυσά κοσμήματα. Νάτα και τα τρελοκομεία, που θα κλείνει τους διαφορετικούς, κατά την άποψή του, αν εμείς, αφήσουμε να επικρατήσουν οι μισαλλόδοξες απόψεις της τζιχαντιστικής εκκλησίας.

Ο Αμβρόσιος, υμνητής της Χρυσής Αυγής, που ευχήθηκε να εξελιχθεί, (η Χ.Α.), σε «γλυκιά ελπίδα για τον απελπισμένο πια πολίτη» και «ήρεμη δύναμη στο σαπισμένο πια πολιτικό σύστημα», μηνύθηκε από πολίτες το 2016 καθώς το άρθρο του «υποκινεί σε μίσος και συνιστά προτροπή σε βία». Η δίκη του έγινε πριν από μερικές μέρες και ένας από τους συνηγόρους υπεράσπισής του, είναι συνήγορος υπεράσπισης και στη δίκη της Χρυσής Αυγής. «Παραδιδόμεθα, λοιπόν, στην κρίση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, την οποία τιμάμε και στην οποία έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη», έγραψε ο Μητροπολίτης. Πώς να μην έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη που τον αθώωσε!!! Δε δικαζότανε, δα, για κινητοποίηση ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή που λατρεύει τον Κύριο.

Τυπικός χρυσαυγίτης της θρασυδειλίας, τη μια δήλωνε στην απολογία του «Το «φτύστε τους» ήταν μεταφορικό, δηλαδή περιφρονείστε τους. Το χρησιμοποιούμε σαν έκφραση, σα να λέω στη συνήγορο «Φτου σου κοπέλα μου, κούκλα είσαι»». Και σε λίγο τραμπούκιζε: «Το «φτύστε τους» είναι το λιγότερο. Αν είχα όπλο, και μπορούσα από τον νόμο, θα το χρησιμοποιούσα να ξεμπερδεύουμε». Ναζιστικά οπλοπολυβόλα ονειρεύεται ο άνθρωπος, στα ιερά χώματα της σφαγής των Καλαβρύτων. Και λίγο πιο κάτω πρόσθεσε: «Αν παρόμοια φρασεολογία χρησιμοποιούσαν οι ναζί, τότε μπράβο»...

Ποιανού νόμου είναι τελικά υπηρέτης; Του κοσμικού ή του θείου; Αν ο θεός του, επιτάσσει το πιστολίδι, κάκιστα δεν το εφαρμόζει και τον προειδοποιούμε πως θα... λογοδοτήσει ενώπιον του πιστολά θεού του.

Γιατί ο άλλος θεός, που δηλώνει δια τού αποστόλου του Παύλου, στους γείτονες Κορίνθιους «…Η αγάπη μακροθυμεί, αγαθοποιεί∙ η αγάπη δεν φθονεί∙ η αγάπη δεν αυθαδιάζει, δεν επαίρεται, δεν ασχημονεί, δεν ζητεί τα εαυτής, δεν παροξύνεται, δεν διαλογίζεται το κακόν∙ ...Πάντα ανέχεται, πάντα πιστεύει, πάντα ελπίζει, πάντα υπομένει…» (Α΄ Κορινθίους, ιγ΄: 4-7), μάλλον τον έχει γραμμένο. Δεν εξηγείται αλλιώς η παντελής αποτυχία της ακατάσχετης καταρολογίας του. Το χέρι του Φίλη δεν έχει σαπίσει και κανενός τα άντερα δεν έχουν τρυπήσει Μεγάλη Παρασκευή. Θα λέγαμε μάλιστα, πως κανόνας είναι να βαρυστομαχιάζουν, πιστοί και άπιστοι, από τον Πασχαλινό οβελία, που τρώγεται νομίμως την Κυριακή της Ανάστασης.

«Εγώ μιλάω για αυτούς που είναι στην εκκλησία. Οι άλλοι δεν με απασχολούν. Να τα βρουν με το διάολο. Να πάνε να χαθούν». Επέμεινε, ο ακατανόμαστος. Πάλι καλά που μας αφήνει ελεύθερους, όλους εμάς που δεν είμαστε στην εκκλησία του. Να πορευόμαστε κατά πως κρίνουμε, κάνοντας συμφωνίες ακόμα και με το διάβολο.

Τη φαμελιά σας και το αρνάκι σας, ολόκληρο ή τμήμα του, αναλόγως βαλαντίου, αγαπητοί αναγνώστες και καλή Ανάσταση.

Ετικέτες: Τάνια Ζωγράφου
Keywords
Τυχαία Θέματα