Πλακάτ στην Ευρωβουλή σήκωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Tweet

επιμέλεια: alfavita.gr

Διαμαρτυρίες ενάντια στη δημιουργία κοινής αγοράς στην Ε.Ε αλλά και ενάντια στη σφαγή στη Γάζα με πλακάτ που ανέγραφαν "Τερματίστε τη κατοχή της Παλαιστίνης" και "Όχι στην ισραηλινή στρατιωτική επιθετικότητα" πραγματοποίησαν οι ευρωβουλευτές της Ευρωπαϊκής Αριστεράς μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο.

Στη χθεσινή συζήτηση στην Ολομέλεια, σχετικά με την κλιμάκωση της βίας ανάμεσα στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, παρενέβησαν οι ευρωβουλευτές

της Ευρωομάδας της Αριστεράς, ενόψει και της σημερινής ψηφοφορίας για την κοινή πρόταση ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου.

Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα δήλωσε τέλος: «Ποιο είναι το αποτέλεσμα των εκατοντάδων διεθνών ψηφισμάτων που έχει υπογράψει η Ε.Ε από το 1967 μέχρι σήμερα; Το αποτέλεσμα είναι 2,5 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι να ζουν σε στρατόπεδα προσφύγων, σε άθλιες συνθήκες, και να μη μπορούν να γυρίσουν στην πατρίδα τους. Οι συνθήκες διαβίωσής τους θυμίζουν Απαρτχάιντ. Ας μη το παραβλέψουμε. Το Ισραήλ προχωρά σε κατοχή και δεν τιμωρείται με κανέναν τρόπο. Χρειάζεται να καταδικάσουμε την κατοχή, να καταδικάσουμε την κράτηση πολιτικών κρατουμένων. Το Ισραήλ θα πρέπει να σεβαστεί τις διεθνείς συμβάσεις».

Tags: ΣΥΡΙΖΑΕυρωβουλή Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα