Πεθαίνουν λόγω έλλειψης εμβολίων. 60 νεκροί απο γρίπη

Tweet

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από τη γρίπη. Τι δείχνουν τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ. Τι συνιστούν οι ειδικοί

Σε φάση αυξημένης δραστηριότητας συνεχίζει να βρίσκεται η γρίπη στην Ελλάδα, με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 60, οι περισσότεροι εκ των οποίων είχαν υποκείμενο νόσημα και δεν είχαν εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), με εργαστηριακά

επιβεβαιωμένη γρίπη, νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας 54 άτομα, ενώ συνολικά έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ από τον περασμένο Οκτώβριο, 183 άτομα.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι η έγκαιρη έναρξη αντι- ιϊκής θεραπείας με αντιγριπικά φάρμακα μειώνει τις επιπλοκές από τη γρίπη.

ΙΣΑ: Χάνονται ζωές λόγω "έλλειψης εμβολιαστικής πολιτικής"

Για "εγκληματική έλλειψη εμβολιαστικής πολιτικής" στην χώρα κάνει λόγο ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή.

Ο ΙΣΑ τονίζει ότι παρά το γεγονός ότι είχε προειδοποιήσει για την επερχόμενη επιδημία, ο πληθυσμός έμεινε ακάλυπτος, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι "για ένα εμβόλιο των 6 ευρώ πεθαίνουν άνθρωποι".

Μάλιστα, για τον θάνατο επιρρίπτει την ευθύνη στην ανεπαρκή εθνική πολιτική ευαισθητοποίησης του λαού.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

"Εκτεθειμένοι έμειναν φέτος πολλοί ασθενείς με χρόνιες παθήσεις και άτομα άλλων ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, που δεν «πρόλαβαν» να εμβολιαστούν για τη φετινή εποχιακή γρίπη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, υπολογίζεται ότι φέτος δεν κατάφεραν να εμβολιαστούν περισσότεροι από το 40% αυτών που είχαν ανάγκη το εμβόλιο, δηλαδή αποτελούσαν πληθυσμό υψηλού κινδύνου.

Από την αρχή της περιόδου του εμβολιασμού, αρκετοί φαρμακοποιοί ανά την Ελλάδα δήλωναν στους πολίτες ότι οι ποσότητες των εμβολίων που έφτασαν στα χέρια τους ήταν πολύ μικρότερες από τις παραγγελίες τους.

Το φαινόμενο έφτασε στο απροχώρητο αρχές Ιανουαρίου, όταν ξεκίνησε το κύμα επιδημίας στη χώρα μας και εμβόλια δεν υπήρχαν για να καλύψουν ούτε τα άτομα υψηλού κινδύνου".

"Ανοχύρωτη" η Πάτρα. Δεν υπάρχουν εμβόλια

Ανοχύρωτη έχει μείνει η Πάτρα και η ευρύτερη περιοχή στην αντιμετώπιση της Νέας Γρίπης καθώς ουσιαστικά δεν υπάρχουν εμβόλια. Αυτό τόνισε μιλώντας στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου, «Πράσινο κόκκινο σε γαλάζιο Φόντο» στο ΡΑΔΙΟ ΓΑΜΜΑ το μέλος του Δ.Σ. στον Ιατρικό Σύλλογο Πάτρας, Δημήτρης Κωστακιώτης

Ακόμα και άτομα από την περιοχή τα οποία εμβολιαστήκαν το φθινόπωρο δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν λόγω "έλλειψης" εμβόλιο για να κάνουν τον Ιανουάριο επαναληπτικό εμβολιασμό, με αποτέλεσμα να απειλούνται από τον ιό.

Σύμφωνα με το μέλος του Δ.Σ. στον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών κ. Κωστακιώτη κάποιοι «συνειδητά άφησαν τους πολίτες χωρίς θωράκιση και για έξι ευρώ σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε επιδημικά φαινόμενα».

Ο κ. Κωστακιώτης αναφερόμενος στην κατάσταση που έχει δαμορφωθεί στην Πάτρα είπε χαρακτηριστηκά "σας προκαλώ να περάσετε απο όλα τα φαρμακεία και αν βρείτε tamiflu να με πάρετε τηλέφωνο", περιγράφοντας με αυτό τον τρόπο την εικόνα ης δημόσιας υγείας στην περιοχή.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Patrastimes.gr via news247.gr

Tags: γρίπηνεκροίεμβόλιαΙΣΑΙατρικός Σύλλογος Αθηνών Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα