ΠΕΝΕΛΦΑ: Η συμβολή της άσκησης στην απόκτηση και διατήρηση της υγείας στο Νέο Λύκειο

Tweet

Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Λειτουργών Φυσικής Αγωγής Αθήνα 3-9-2013Αριθμός πρωτ: 4Πληρ: Νικόλαος Τριπόδης Τηλ: 6972356658Email:[email protected] Προς: Την Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων-Βουλή των Ελλήνων Κοιν: - Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων- Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων- Προέδρους και μέλη ΔΕΠ Τμημάτων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και

Αθλητισμού - Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Θέμα: Η συμβολή της άσκησης στην απόκτηση και διατήρηση της υγείας στο Νέο Λύκειο.

Κυρίες και κύριοι βουλευτές του Β΄ Τμήματος Διακοπής Εργασιών Βουλής Θέρους 2013.

Η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Λειτουργών Φυσικής Αγωγής εκφράζει την αντίθεσή της για τα προγράμματα της Φυσικής Αγωγής των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το Νέο Λύκειο.

Με το προτεινόμενο διογκωμένο εξεταστικό σύστημα οδηγούμαστε σε υποβάθμιση ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μη σταθμίζοντας την καθοριστική συμβολή της Φυσικής Αγωγής στη σωματική και πνευματική ανάπτυξη των μαθητών.

Οι εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις είχαν τη μορφή «ανάπτυξη εν υπαναπτύξει». Το δεδομένο αυτό προσδιόρισε και πλαισίωσε τόσο την οργάνωση όσο και κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια στο χώρο της παιδείας.

Καλούμε την Πολιτική Ηγεσία να εξασφαλίσει τουλάχιστον τρεις ώρες Φυσικής Αγωγής την εβδομάδα στο ωρολόγιο πρόγραμμα του Λυκείου εκτιμώντας τη συμβολή της άσκησης στην απόκτηση και διατήρηση της υγείας.

Μετά τιμής

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Νικόλαος Τριπόδης

Ο Γενικός Γραμματέας

Ιωάννης Γρυπάρης

Tags: ΠΕΝΕΛΦΑΦυσική Αγωγήμάθημα γυμναστικής Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα