ΠΕΚ Α΄ΕΛΜΕ Αθήνας: Εκτίμηση του αποτελέσματος των Εκλογών για το 18ο συνέδριο της ΟΛΜΕ

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (Π.Ε.Κ)
Α΄ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ

ΕΚΤΙΜΗΣΗ του ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ των ΕΚΛΟΓΩΝ για το 18ο συνέδριο της ΟΛΜΕ

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλετε την Παράταξή μας όλα αυτά τα χρόνια και που στις πρόσφατες εκλογές την αναδείξατε σε 2η δύναμη.
Ο καθαρός πολιτικός λόγος της Παράταξής μας και οι προτάσεις μας στα εκπαιδευτικά ζητήματα αλλά και

στα κοινωνικά – οικονομικά προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο μας βρίσκουν συνεχώς απήχηση στους συναδέλφους.
Η υπόσχεση που δίνουμε είναι ότι η παρέμβασή μας στο 18ο Συνέδριο θα είναι απόλυτα ταυτισμένη με τις προγραμματικές θέσεις που παρουσιάσαμε στους συναδέλφους. Παράλληλα η στάση μας στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ θα είναι το ίδιο συνεπής με τη στάση που τηρήσαμε έως σήμερα.
Αρνητικό συμπέρασμα των εκλογών αποτελεί η σταθερή παρουσία της ΔΑΚΕ ως 1ης δύναμη, γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του Σωματείου μας.
Η καταστροφική νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική της παρούσας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μια "υποτιθέμενη αριστερή" διακυβέρνηση !!!, που είναι ταυτισμένη με τα πιο σκληρά μνημόνια, έχει "απενοχοποιήσει" την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και οι 2 έκαναν σκληρό αντιμνημονιακό αγώνα προεκλογικά (ποιός δεν θυμάται τα "Ζάπεια" !!! ή την κατάργηση των μνημονίων με ένα νόμο !!!) και αμέσως μετά εφάρμοσαν σκληρή μνημονιακή πολιτική. Παράλληλα η λαθεμένη και αδιέξοδη εκπαιδευτική πολιτική, η οποία ημέρα με την ημέρα αποκαλύπτεται στα μάτια των συναδέλφων (μέσα-έξω το Εθνικό Απολυτήριο, επιλογή στελεχών εκπ/σης, σύστημα αξιολόγησης στο Γυμνάσιο και τα σοβαρά προβλήματα που έχουν ανακύψει κατά τις εξετάσεις του Ιουνίου, μεταστεγάσεις - συγχωνεύσεις σχολείων), απομακρύνουν τους συναδέλφους από τις φιλοκυβερνητικές συνδικαλιστικές παρατάξεις (στη δική μας ΕΛΜΕ εκπροσωπούνται από την "ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ").
Η "ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ" στις πρόσφατες εκλογές "χρεώθηκε" αφενός την κυβερνητική φθορά, όταν μάλιστα στο ψηφοδέλτιό της υπήρχε υποψήφιος ο οποίος ήταν μέχρι πρόσφατα στέλεχος της κυβέρνησης στο Υπουργείο Παιδείας και αφετέρου την πλήρη αποτυχία της ΟΛΜΕ.
Ολοκάθαρη είναι πια στους συναδέλφους η ανυπαρξία και ανυποληψία της ΟΛΜΕ. Δυστυχώς όμως αυτή την ανυπαρξία και ανυποληψία της ΟΛΜΕ τη "χρεώθηκε" μόνον η πλειοψηφούσα παράταξη ΣΥΝΕΚ (αντίστοιχα στη δική μας ΕΛΜΕ η "ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ") και όχι και η ΔΑΚΕ, η οποία έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης.
Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (Π.Ε.Κ) θα συνεχίσει σταθερά να υπερασπίζεται και να προωθεί τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων και να αγωνίζεται μαζί τους για ένα καλύτερο αύριο. Θα αγωνιζόμαστε :

Γιατί, η ομορφιά της ζωής είναι
στον αγώνα για δίκαιη κοινωνία!

ΠΕΚ
Keywords
Τυχαία Θέματα