Πείτε μας τι πρέπει να ψηφίσουμε κ. Βενιζέλο

Tweet Αρθρογράφος: Κλειώ Ιωάννου

Στον γνωστό του ρόλο και πάλι βρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, να κουνάει το δάχτυλο προς τους ψηφοφόρους «συμβουλεύοντάς» τους, με ύφος αυστηρό, για το τι πρέπει να βγάλει η κάλπη. «Οι πολίτες πρέπει να ξέρουν ότι η ψήφος τους θα ερμηνευτεί, άρα θα πρέπει να δώσουν μία ψήφο που δεν επιδέχεται ερμηνείες», είπε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89

Η κοινωνία, βυθισμένη στη φτώχεια και την ανεργία, με το δείκτη αισιοδοξίας υπό το μηδέν θα πρέπει – σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο – να κάτσει στ’ αυγά της, φρόνιμη και υπάκουη. Τι κι αν είσαι απογοητευμένος, τι κι αν έχεις χάσει τη δουλειά σου και θεωρείς υπεύθυνους αυτούς που κυβερνούσαν μέχρι τώρα, οφείλεις να ψηφίσεις κάτι, που «να μην επιδέχεται ερμηνειών».

Η διευκρίνιση προφανώς γίνεται, για να υπενθυμίσει στο λαό ότι το εκλογικό δικαίωμα πρέπει να ασκείτε έτσι, ώστε να μη δίνει τις λάθος ερμηνείες στον κ. Βενιζέλο.

Αντίστοιχα όπως, το δικαίωμα στην απεργία και στη διαμαρτυρία, πρέπει να γίνεται έτσι, ώστε να μην απειλεί την «κατά Βενιζέλο» σταθερότητα. Να μην ασκείτε δηλαδή.

Γιατί ο «καρπός» αυτής της Ελιάς, φυτρώνει στο δημοκρατικό περιβάλλον των συνταγματικών πραξικοπημάτων και των fast track διαδικασιών, έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένα περιθώριο παρερμηνειών για το τι είδους δημοκρατία πρόκειται. Γιατι με τα φύλα της, θέλει να κρύψει τον αυταρχικό βοναπαρτισμό, με τον οποίο εξουσιάζουν εδώ και 5 χρόνια και να συσκοτίσει όλες τις αιτίες της κοινωνικής θλίψης.

Καλά καταλάβατε λοιπόν, η ψήφος σας έχει δύναμη και ΝΑΙ η ερμηνεία της, τους τρομάζει. Μην τη χαρίσετε, μην την ξοδέψετε.

Ετικέτες: ΒενιζέλοςψήφοςΚλειώ Ιωάννουεκλογέςψηφοφορία Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα