Π.Χατζηστεφάνου: Δύο λόγια για την Έλενα Κουντουρά

Κατ’ αρχήν την ξέρω από 16 χρονών, από τότε που ήταν αθλήτρια ακόμα και την ανακάλυψαμε στο περιοδικο Γυναίκα, το μοναδικό τότε γυναικείο περιοδικό στην Ελλάδα. Από μια σχετικά ατίθαση έφηβη μεταμορφώθηκε σε μια γαζέλα, σαν μια ολική επαναφορά του Funny Face. Την φωτογραφίζαμε μανιωδώς, είχε κάνει αλλεπάλληλα εξώφυλλα.

Γρήγορα βρέθηκε στο Παρίσι όπου υπήρξε η μοναδική Ελληνίδα που έχει αξιωματικά το δικαίωμα να λέει ότι ήταν διεθνές μοντέλο και μούσα καλλιτεχνών κορυφαίων,

όπως ο John Galliano, ο Jean Paul Gaultier και ο εικαστικός γκουρού Serge Lutens.

Είναι η μοναδική Ελληνίδα που έχει βγει όχι μια αλλά δυο φορές εξώφυλλο στην Ιταλική Vogue, το πλέον εξεζητημένο και ελιτίστικο περιοδικό μόδας στον κόσμο, που δεν συγκρίνεται ούτε με τις υπόλοιπες εκδόσεις του ίδιου τίτλου, ούτε με κανένα άλλο. Είναι απλά το καλύτερο, by a million light years και το ότι η Έλενα ήταν εξώφυλλο από μόνο του αποτελεί σύσταση εφ’ όρου ζωής αφού δεν υπάρχει περίπτωση να μπει σε αυτό το περιοδικό τίποτε παρά μόνο το καλύτερο από όλες τις απόψεις, και όχι μόνο από αισθητική.

Ποτέ, μα ποτέ, δεν μας το έπαιξε ντίβα και όποτε την χρειαστήκαμε οι Έλληνες περιοδικατζήδες πάντα σκιζόταν να μας εξυπηρετήσει ενώ δεν μας είχε καμία απολύτως ανάγκη.

Τι σημασία έχουν όλα αυτά με την Ελλάδα του σήμερα και την πολιτική θα μου πείτε. Επιτρέψτε μου να σας εξηγήσω.

Έχει τεράστια σημασία το να έχεις γαλουχηθεί ως νέος άνθρωπος δίπλα στους πλέον κορυφαίους καλλιτέχνες, σε διεθνείς πρωτεύουσες και σκληρά εργαζόμενη. Όποιος νομίζει ότι είναι παιχνίδι και χαβαλές να είσαι μοντέλο του Dior πλανάται πλάνη οικτρά. Είναι εξαιρετικά απαιτητική δουλειά δίπλα σε ανθρώπους κορυφαίας εξειδίκευσης που διαχειρίζονται δισεκατομμύρια και δεν ρισκάρουν τίποτε σε κανένα επίπεδο, όχι μόνο αισθητικά αλλά ούτε ήθους.

Αργότερα η Έλενα επέστρεψε στην Ελλάδα και την τελευταία φορά που της μίλησα δούλευε σκληρά στα περιοδικά του άντρα της. Ήταν πάντα ο γλυκός, μοντέρνος, ενήμερος και ευαίσθητος άνθρωπος που θυμόμουν.

Είναι τιμή σας να έχετε μια τέτοια πρέσβειρα με τόσο υψηλές διεθνείς διασυνδέσεις και τέτοια πείρα σε κυκλώματα που μπορούν να προωθήσουν την εικόνα της χώρας σε ένα επίπεδο που άτομα σαν την Όλγα Κεφαλογιάννη δεν γνωρίζουν καν ότι υπάρχει.

Επιτρέψτε της να σας αποδείξει τι αξίζει. Δεν θα το μετανιώσετε.

Πηγή: Νόστιμον ήμαρ

Tags: Έλενα ΚουντουράΠαναγιώτης Χατζηστεφάνου
Keywords
Τυχαία Θέματα