Πατέρας Ρωμανού: Για ότι συμβεί στο παιδί μου υπεύθυνη θα είναι η κυβέρνηση

Ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα Τρίτη, ανέφερε πως είναι περήφανος για τον γιο του και πως ο υπουργός Δικαιοσύνης και η κυβέρνηση θα είναι υπεύθυνοι για ό,τι συμβεί στον Νίκο.

Από την πλευρά του ο πατέρας του Μιχαηλίδη είπε: «Το παιδί μου έλεγε ότι η εξουσία τιμωρεί και δεν το πίστευα τότε. Δεν ήξερα. Τώρα ξέρω τη δήλωσή του» ενώ έκανε έκκληση να επιτρέψουν στους «πολιτικούς κρατούμενους και τον γιο του» να ασκήσουν το «δικαίωμα στην εκπαίδευση». Ο πατέρας του Δημήτρη Μπουρζούκου τόνισε ότι «δεν υπάρχει δημοκρατία πουθενά». «Ενας λαός που δεν έχει μπροστά του, σαν οδηγό, τη δημοκρατία διαλύεται», προσέθεσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Ψηφίσματα συμπαράστασης για Νίκο Ρωμανό και Ηρακλή Κωστάρη

Ανακοίνωση που εξέδωσαν οι οικογένειες των δύο απεργών πείνας

«Πόσες φορές πρέπει να τιμωρηθεί ένας αναρχικός κρατούμενος επειδή είναι αναρχικός; Στο όνομα ποιών αξιών συνθλίβει ο κρατικός μηχανισμός τους κρατούμενους απεργούς πείνας που διεκδικούν το νόμιμο δικαίωμα της εκπαιδευτικής άδειας; Στο όνομα ποιου πολιτικού συστήματος διαγράφονται οι έγκλειστοι που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους στη φυλακή; Όταν το νομικό οικοδόμημα της αστικής δημοκρατίας καταρρέει μέσα από τις αντιφάσεις του, τα σώματα των απεργών πείνας ενσαρκώνουν την ήττα του καθεστώτος. Καλούμαστε όλοι να τα στηρίξουμε απέναντι στην εκδικητική στάση της κυβέρνησης απαιτώντας το αυτονόητο»

Το αίτημα του Ρωμανού στήριξαν και εκπρόσωποι των γιατρών που έδωσαν το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου, δηλώνοντας ότι« είναι απλό και θα έπρεπε να έχει εγκριθεί».

Παρέμβαση Σακοράφα

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει με δήλωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Σακοράφα, η οποία τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «επί 23 ημέρες παραβιάζεται κάθε έννοια ισονομίας και δικαίου, ενώ ο απεργός πείνας κινδυνεύει να χάσει την ζωή του». Η δήλωση της κ. Σακοράφα. «Η Πολιτεία και η κυβέρνηση εξαναγκάζουν τον Νίκο Ρωμανό να διεκδικήσει το αυτονόητο δικαίωμα του της πρόσβασης στη μόρφωση, με τον ύστατο τρόπο: την απεργία πείνας. Επί 23 ημέρες παραβιάζεται κάθε έννοια ισονομίας και δικαίου, ενώ ο απεργός πείνας κινδυνεύει να χάσει την ζωή του και να προστεθεί στα θύματα ενός πολιτικού κατεστημένου που αντιλαμβάνεται το δικαίωμα στη μόρφωση σαν παραχώρηση, που αντιλαμβάνεται τη δικαιοσύνη α λα καρτ και “με εντολή Σαμαρά”. Πρέπει τώρα να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα του Νίκου Ρωμανού. Αύριο θα είναι αργά!».

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης για τον απεργό πείνας, Νίκο Ρωμανό ο οποίος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά από 20 και πλέον ημέρες απεργίας πείνας. Ο Νίκος Ρωμανός που έχει καταδικαστεί για συμμετοχή σε ένοπλη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, στερείται του δικαιώματός της εκπαιδευτικής άδειας προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματά του.

Σε απεργία πείνας βρίσκονται και οι άλλοι δύο σύντροφοί του Α. Μπουρζούκος και Δ. Πολίτης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ανάλγητη συμπεριφορά της ελληνικής δικαιοσύνης και της κυβέρνησης.

Αξίζει να σημειώσουμε πως σήμερα ή αύριο Τετάρτη αναμένεται να αποφασίσει το δικαστικό συμβούλιο σχετικά με το αίτημα του Νίκου Ρωμανού, κάτι για το οποίο έχει εισηγηθεί απορριπτικά ο εισαγγελέας.

Για σήμερα υπάρχει κάλεσμα σε πορεία στις 6:00, στην Πλατεία Μοναστηρακίου.

«Ο αγώνας αυτός πρέπει να γίνει υπόθεση ολόκληρης της πληττόμενης και αγωνιζόμενης κοινωνίας προκειμένου να τον οπλίσει με αλληλεγγύη και να είναι νικηφόρος για όλες και όλους μας. Δε θα επιτρέψουμε να γίνει η κοινωνία φυλακή, θα τους ανατρέψουμε για να ζήσουμε όπως εμείς επιθυμούμε!» αναφέρει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και καλεί στην πορεία αλληλεγγύης.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Ν.Ρωμανό την Τρίτη 2/12 και ώρα 18:00 στο Μοναστηράκι.

Απαιτεί την άμεση ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός του για τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματά του.

Καταδικάζει την εκδικητική στάση της κυβέρνησης απέναντί του, τυχόν δε εμμονή σ'αυτή της προσπορίζει ανκακάθε ευθύνη για τη ζωή και την υγεία του .

Συγκεντρώσεις και πορείες διοργανώνονται σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος σήμερα και αύριο:

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου στις 18:00

Πάτρα – Παράρτημα

Ιωάννινα – Περιφέρεια Ηπείρου

Μυτιλήνη – Κεντρικά Λύκεια

Ηράκλειο – Λιοντάρια

Αγρίνιο – Πεζόδρομος Παπαστρατίου

Ρέθυμνο – Δημαρχείο

Ναύπλιο – Πλατεία Δημαρχείου

Χανιά – Αγορά Χανίων

Σπάρτη – Πάρκο του Ο.Τ.Ε.

Θεσσαλονίκη – Καμάρα

Ληξούρι – Πλατεία

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου

Θεσσαλονίκη – Πλατεία Καλλιθέας στις 17: 00

Αιγάλεω – Σταθμός Μετρό στις 18:00

Tags: Νίκος Ρωμανόςαπεργία πείναςΔημήτρη Μπουρζούκος
Keywords
Τυχαία Θέματα