Πατέρας και ... μπουκαδόρος ολκής μόλις στα 15 του !

«Μην τον είδατε τον Παναή!» Αυτό μάλλον ισχύει στην περίπτωση 15χρονου Ρομά-και πατέρα ενός παιδιού-ο οποίος προχθες δικάστηκε ερήμην του από το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Ηρακλείου για δεκάδες διαρρήξεις και κλοπές σε βάρος Ηρακλειωτών. Τα ίχνη του αγνοούνται από την ημέρα που το «έσκασε» από ίδρυμα ανηλίκων στο οποίο είχε οδηγηθεί με παλαιότερη δικαστική απόφαση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας του Ηρακλείου "Πατρίς", ούτε πέντε ούτε δέκα, αλλά τουλάχιστον 40 ήταν οι Ηρακλειώτες που βρέθηκαν χθες στο Δικαστικό Μέγαρο, προκειμένου να καταθέσουν για την υπόθεση ως παθόντες. Πήγαν

εκεί να βρουν το δίκιο τους, όμως άκρη δεν βρέθηκε, αφενός μεν γιατί ο «πρωταγωνιστής» έλαμψε δια της απουσίας του, αφετέρου γιατί λόγω της ανηλικότητας του προβλέπεται απλώς η επιβολή κάποιων σωφρονιστικών μέτρων.

Όπως προκύπτει, στην ιστορία αυτή ο ανήλικος δεν ήταν μόνος του. Είχε και συνεργό. Με βάση τις μαρτυρικές καταθέσεις, «χτυπούσαν» αδιακρίτως στοχεύοντας κυρίως σε χρυσαφικά. «Μπούκαραν» στα σπίτια ακόμα και όταν μέλη των οικογενειών κοιμόντουσαν ανυποψίαστα. Υπήρξαν μάλιστα και θύματα που «πλήρωσαν» διπλά αυτήν την ιστορία. Δεν φθάνει που τους έκλεψαν όλα τα χρυσαφικά, βρέθηκαν εκ των υστέρων να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για τις ζημιές που τους προκάλεσαν.

ανήλικοςμπουκαδόρος
Keywords
Τυχαία Θέματα