ΠΑΣΟΚ - Προσπαθούν να βρουν τρόπους για να ξεπλύνουν τα δικά τους μνημόνια

Πλησιάζοντας προς το συνέδριο της ΔΗΣΥ τα αντίπαλα στρατόπεδα ακροβολίζονται και σκιαμαχούν. Αναζητούν ερείσματα καταφεύγοντας σε επικοινωνιακούς ελιγμούς και λυκοσυμμαχίες μιας χρήσης με διακύβευμα τη διαμόρφωση ενός ευνοϊκότερου συσχετισμού δύναμης για την επόμενη μέρα.

Στα πλαίσια αυτά η Φ. Γεννηματά, κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία, απηύθυνε πρόσκληση στον Κ. Σημίτη – που κατά τα άλλα έχει προ πολλού κηρύξει το “τέλος εποχής για το ΠΑΣΟΚ”- αναγορεύοντάς τον σε κεντρικό ομιλητή του συνεδρίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Λαϊκός Δρόμος, ο Κ. Σημίτης, ο οποίος απέρριψε αντίστοιχη

πρόταση του Ε. Βενιζέλου για συμμετοχή στις εργασίες του μορφώματος του δελφίνου με την επωνυμία “ΚΥΚΛΟΣ ΙΔΕΩΝ”, αποδέχτηκε τελικά το κάλεσμα της Φ. Γεννηματά. Συνεκτίμησε ασφαλώς αφενός την πολιτική κάλυψη που παρέχει η νυν ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στις αμαρτωλές κυβερνητικές του θητείες. Αφετέρου το γεγονός ότι η πρωτοβουλία “ΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ” των βαρώνων καρκινοβατεί, παραμένοντας στα αζήτητα.

Και αν η Φ. Γεννηματά εξασφάλισε την πολιτική στήριξη του Κ. Σημίτη, δε συνέβη το ίδιο και με τον Ε. Βενιζέλο. Ο τελευταίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αν θα παραστεί ή όχι στο συνέδριο της ΔΗΣΥ. “Δεν είναι τώρα η δουλειά μου να ασχολούμαι με τα οργανωτικά ζητήματα της ΔΗΣΥ ή του ΠΑΣΟΚ”, απεφάνθη, απαξιώνοντας τη σχετική επιστολή - πρόσκληση της Φ. Γεννηματά.

Ο Ε Βενιζέλος, που πασχίζει να φιλοτεχνήσει για πάρτη του το “οικουμενικό” προφίλ ενός νέου εθνοσωτήρα, διαρρηγνύει τα ιμάτιά του πως το ακροατήριο στο οποίο απευθύνεται δεν είναι το ακροατήριο μόνο της ΔΗΣΥ. Το μόρφωμά του αντιπαρατίθεται υποτίθεται στις υπόλοιπες “συστημικές δυνάμεις”, καθώς “δίνει μια προοπτική η οποία δε θα είναι αυτοκτονική”. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έριξε λάδι στη φωτιά της αντιπαράθεσης με τον Ε. Βενιζέλο τονίζοντας πως “όποιος βλέπει μόνο την ανάγκη να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ και αδιαφορεί για τα υπόλοιπα ουσιαστικά λέει στον κόσμο να ψηφίσει ΝΔ”.

Αξίζει εξάλλου να σημειωθεί πως τα μεθεόρτια του πρόσφατου EUROGROUP αποτέλεσαν εκ νέου αφορμή για την εκδήλωση αλληλογρονθοκοπούμενων εκτιμήσεων και αποσυνθετικών φαινομένων στην κομματική βαβέλ της ΔΗΣΥ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Α. Τσίπρας, με το μότο “η χώρα πήρε χρόνο και θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε”, προσπάθησε να δεσμεύσει επικοινωνιακά την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ πουλώντας αέρα υπευθυνότητας και “εθνικής συνεννόησης”. Σε αντίθεση με τον αναπληρωτή γραμματέα του τομέα επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Παλάντζα (ο οποίος έσπευσε σε ανύποπτο χρόνο να δημαγωγήσει κι αυτός για εθνική συνεννόηση για να τα μπαλώσει άρον - άρον ανακαλύπτοντας κατόπιν εορτής πως η πρότασή του για εθνική συνεννόηση “αφορά κυρίως τον ελληνικό λαό”), η Φ. Γεννηματά ξιφούλκησε κατά του Α. Τσίπρα τονίζοντας πως “δεν είναι χρόνος η θηλιά στο λαιμό της χώρας και των πολιτών”. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναγωνίστηκε σε θρασύτητα τον πρωθυπουργό, κρίνοντας τα πασοκικά μνημόνια “απαραίτητα”.

Το σκηνικό της προϊούσας κρίσης στη ΔΗΣΥ συμπληρώνεται και από την παρουσία του Α. Λοβέρδου στις εκδηλώσεις των “ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ”, που υποκινούνται από τη ΝΔ.

ΠΑΣΟΚΔΗΣΥμνημόνια
Keywords
Τυχαία Θέματα